Az introvertáltságon, zárkózott, távolságtartó
személyiségen hogy lehet változtatni?
Figyelt kérdés
Sajnos annyira megszoktam az egyedüllétet hogy szinte természetessé vált számomra. A családalapításról, párkapcsolatról már lemondtam, viszont szeretnék amennyire lehet normális emberként élni, hogy legalább baráti, ismerősi kapcsolataim legyenek. De nagyon nehezen megy a barátkozás, ismerkedés, a mások felé való megnyílás, emiatt hosszú évek óta nincsenek barátaim sem és olyan ismerősök sem az életemben akikkel rendszeresen tartanánk a kapcsolatot vagy közös programokat csinálnánk.
Aki küzdött hasonló problémákkal, kérem írja meg hogy hogyan lehet ezt orvosolni, hogyan lehet kitörni ebből az életformából?
Lehetséges hogy van akinek számít, így a biztonság kedvéért leírom, hogy férfi vagyok.
9-es, most rontod el az életedet. És nincs másik! Az élet nem arról kell, hogy szóljon, hogy elvagy meg ne gondolkozzál meg hogy magányosan játsszál egy képernyővel. Lehet ám kiteljesedni is, nemcsak átvészelni.
2022. szept. 30. 19:02
12/21 anonim válasza:
11) Lehet, ha megvan hozzá valakinek a megfelelő akaratereje. Nekem sincs. Ugyanúgy türelmem, és motivációm sincs. Nem görcsölök már ezen hogy változzon valami, nekem megfelel.
2022. szept. 30. 20:12
13/21 anonim válasza:
Ha erőfeszítést tennél, megérné a befektetés.
2022. szept. 30. 20:20
14/21 anonim válasza:
13) Szar lesz a végeredmény, én már nem küzdök semmiért. Ha sikerül, sikerül, ha nem, nem.
De maradjunk a kérdező problémájánál.
2022. szept. 30. 20:23
15/21 anonim válasza:
Miért kéne változtatni? Ilyen a személyiséged, én is introveltált vagyok és így érzem jól magam, már nem érdekel ki mit mond, az extroveltáltak, hiperaktív emberek idegesítenek, ennyi. Fogadd el magad, mert ha más akarsz lenni hamar ki fogsz égni csak.
2022. okt. 3. 08:37
16/21 anonim válasza:
#15. Azért kéne változtatni, mert elképesztően rossz érzés így élni. Ott vagy egy társaságban, egy osztályban és egyedül töltöd az egész napot. Mindenki csak távolodik tőled. Alig várod, hogy hazaérj valamikor délután vagy este, de másnap reggel kezdődik újra. Alig várod a hétvégét, hogy ne abban a fojtogató helyzetben légy, de 2 rövid nap és kezdődik újra..
2022. okt. 3. 09:39
17/21 anonim válasza:
16os! Ez hü.lyeség! Az introveltáltság nem erről szól. Nekem vannak barátain, szeretek beszélgetni, hül.yéskedni, kirándulni másokkal, vagy beülni valahová, de emellett szükségem van az egyedül létre és nem fáj, ha akár napokig is egyedül lehetek. Az introveltált ember nem depis és nincs egyedül, ti valamit nagyon félre értek! 15ös voltam. :) Szoc.fóbok vagytok az egész más! Az ilyen kérdéseket ne introveltáltaktól kérdezzétek mert ők nem így viselkednek! Én full introveltált vagyok, gyerekkorom óta, a barátaim is hasonló személyiségek, egy sem extroveltált, főleg emberkerülők, de jól megértjük egymást. Értitek?
2022. okt. 4. 22:08
18/21 anonim válasza:
Jah a kérdezőnek amúgy valóban pszichológus segítségre volna szüksége, de nem úgy menjen el, hogy eintroveltált, hanem hogy szoc.fób!
2022. okt. 4. 22:15
19/21 anonim válasza:
#17 Értem amit írsz, de nézd meg, hogy a kérdező miről ír. Habár szerepel a kérdésben az introvertáltság, mégis zárkozottságról, magányról, távolságtartásról ír. Nem tud megnyílni, stb..
2022. okt. 5. 06:35
20/21 anonim válasza:
Igen 17es ezért írtam utoljára, hogy menjen pszichológushoz, mert nem introveltált, hanem más lelki baja van. A lelkibetegből nem introveltált lesz, hanem depis, meg befordult.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!