Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Egyedül érzem magamat sokszor,...

Egyedül érzem magamat sokszor, mit csináljak?

Figyelt kérdés

2022. aug. 31. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%

Attól függ mennyire vagy mozgás sérült.

Lehetőségeidhez képest mindenképpen járj ki. Parkba, zöldbe, ne betonba.

Online is lehet barátokat találni, és hasonló problémával küzdők társaságát keresni.

2022. aug. 31. 15:52
 12/17 A kérdező kommentje:
én nagyrészt kerekesszékkel vagyok, így nekem a beton a jó, de van hogy bottal megyek
2022. aug. 31. 15:53
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

Nem murvára gondoltam, hanem fa, bokrok, virágok, növények legyenek körülötted.

Nem gond ha betonozott úton gurulsz vagy bottal mész. Lényeg a zöld növényzet. Nem egy fa a beton placc közepén. Sokat javít az ember életérzésén a természet. Csökkenti a streszt, a depressziót, kedélyállapot javító ahogy a mozgás is amivel ki és haza jutsz.

Emberekkel lehet beszélgetni ismerkedni. Ez pedig csökkenti a magányt.

2022. aug. 31. 15:59
 14/17 A kérdező kommentje:
mi kertes házba lakunk, ritkán szoktam kimenni, ha pl jön egyik tesóm és családja és kimennek a kertbe
2022. aug. 31. 16:02
 15/17 anonim ***** válasza:
74%

Ha van kert az szuper, akkor azért kicsit erőltesd a kint létet! Jó lenne, ha a kerekesszékkel is minél önállóbbá tudnál válni - a lehetőségekhez képest. Persze én ezt valszeg nem tudom jól elképzelni, de erre biztatnálak!

Valami sakk klub, vagy ilyesmi sincs? Te nem tudnál alakítani valami ilyesmit? PL. mi nagyon szeretünk a Pandemic-kel játszani és összejárunk négyen ezzel küzdeni. Ha találnál három embert, és a házatok alkalmas rá, akkor nálatok is lehetne ennek a bázisa. Nyilván lehet másik játék is az alapja. Van a youtube-on a Mit játszunk? blog, ahol sok játékot bemutatnak.

De lehetne ez valami makett építés, vagy ami téged érdekel. Próbáld meg elképzelni, hogy mi lehetne az, aminek kapcsán hozzád jönnének a többiek? Közös főzés? Olvasókör?

2022. aug. 31. 16:15
 16/17 anonim ***** válasza:
74%
15-höz még: az emberek szeretik az aktív embereket, tehát ez lehet hogy a vonzerődet is növelné. Ha nem adnád meg magad a kétségtelenül nem olyan könnyű helyzetednek!
2022. aug. 31. 16:16
 17/17 anonim ***** válasza:

-Jó megoldás lehet egy hobbi. Olvasás, sportolás (mondjuk biciklizgetés, kocogás), kertészkedés (mert azért szép dolog nevelgetni a növényeidet), állattartás (azért leköti az embert, nem csak a kutyára és a mcskára gondolok).

-Tudsz online chatelni.

-Kereshetsz valami politikai témájú csoportot is, ha pl érdekel. Ott hasonló gondolkodású emberekkel beszélgethetsz.

-Online játékok. Sok a toxikus emberke, de ugyanúgy találkozhatsz rendes fazonokkal is. Ha van facebook csoportja az ilyeneknek, ott magyarokkal le lehet szervezni kisebb eseményeket. Vagy csak egy estére egy kis csapatos baromkodást.

-Hobbinak is vehető, de mondjuk festegetés, rajzolgatás, írás. Lehet megélhetés is, de itt inkább az időtöltés az ami lényeges. Érzed, hogy alkotsz valamit, amit értékelsz. Esetleg megoszthatod másokkal is.

2022. szept. 23. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!