Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Életemben először magányosan...

Életemben először magányosan érzem magam?

Figyelt kérdés
40 éves múltam, és az egyedüllét nem jelentett gindot, sőt igényeltem is. Egy ideje viszont magányosnak érzem magam. Ennek szerintem az lehet az oka, hogy igazán nincs kivel beszélgetnem egy jót, mert kb senki sem igényli a beszélgetést. Hiányzik a tartalmas, mély emberi kapcsolat az életemből. Unalmasnak találom a felületes bájcsevejt, unalmas az, hogy majd máskor, mert húdefontos dolgom van. Szeretném megosztani magam, az érzéseim, a gondolataim egy igazi emberi kapcsolatban, de mindenhol csak felszínességet látok. Akik voltak barátaim, ők kikoptak mellőllem, pedig azok több évtizedes, vagy sok éves barátságok, emberi kapcsolatok voltak, de ott meg beleuntam abba nagyon, hogy én teszek a kapcsolatba, ápolom, de a másik pedig ahogy megy az idő, telnek az évek, elkezd hanyagolni. Életemben először magányosnak érzem magam! Hogy lehet ezen túl jutni emberek nélkül? (Mert rájuk ahogy észrevettem, nem nagyon lehet számítani, kedvük szerint foglalkoznak a másikkal, tekintet nélkül a másik emberre.)
2022. máj. 11. 13:33
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Írással foglalkozom, ezen kívül festegetek is, szeretem a történelmet, tehát nem unatkozom, sosem unatkoztam, csupán életemben először magányosnak érzem magam.
2022. máj. 11. 14:45
 12/31 A kérdező kommentje:
Nyitott vagyok, nem gond az ismerkedés, tehát nem arról van szó hogy én vagyok zarkozott, hanem arrol, hogy az emberek többsége iszonyat felszínes, és ebbe belefáradtam.
2022. máj. 11. 14:46
 13/31 anonim ***** válasza:

Ha emberek nélkül szeretnél ezen túljutni: lehet hogy ezek az érzések hamarosan elmúlnak benned.

Ha mégsem, akkor még mindig kereshetsz lelki társat, de ahogy kommentjeidből olvasom, mintha már "nem igazán bíznál az emberekben", mintha attól tartanál, hogy mindenkinél ugyanaz lesz: idővel majd hanyagolni fog, megváltozik a kapcsolat, csak te fogod keresni, nem fog ráérni stb.

Nem lehet tudni hogy mit hozhat egy új emberi kapcsolat, mindegyik más és más.

2022. máj. 11. 14:49
 14/31 anonim ***** válasza:
Kérdező: nekem is ez a problémám. magány szempontjából - valamiért - a szombati esték a legelviselhetetlenebbek.
2022. máj. 11. 14:52
 15/31 A kérdező kommentje:
13-as mindenkihez úgy álltam hozzá,hogy új ember, és esélyt adtam. Aztán bizony kiderült a felszínesség. Hogy mondjam: most is megvan a pozitív hozzáállásom, de türelmetlen lettem, hogy nem fogok én x hónapig várni arra, hogy a másik észrevegye, nem kell nekem színjátékot, felszínességet játszani, mert pont az ellenkezőjét értékelem nagyon nagyra emberileg. Ám mintha az emberek többsége elvarásnak hinné a felszínességet, és ahogy idősödöm, egyre jobban egy szinházban érzem magam, én meg nem ezt a rém unalmas, sablonom előadást szeretném látni.
2022. máj. 11. 15:08
 16/31 anonim ***** válasza:

Ez a korcsoport vagyok, kevés barátság volt az életemben, kevés ismerős, mostanra már ők sincsenek. Kislétszámú csoportokban, vagy 1-2 ember társaságában érzem magam jól, vagy egyedül. Azaz a kicsit zsúfoltabb helyeket, zajosabb helyeket már inkább elkerülöm, ennélfogva is ez a barátkozósdi nem megy gördülékenyen.

Valami értelmes cél elérése a legjobb szerintem.

Elvileg szeretem a rajzolást, de nem látom célját, így nem rajzolok.

Kérdező, megtudhatom, mi történik a kész festményeiddel? Mi a célod velük?

2022. máj. 11. 15:36
 17/31 A kérdező kommentje:
Inkább irással foglakozom. Verseket, egyebeket írok, beszédeket is, lényegében mindent. Azt sem mondhatom, hogy nem szeretnek, nem kedvelnek az emberek, mert keresik a tarsaságom, csak én azt tapasztaltam, amit leírtam. Felszínességet.
2022. máj. 11. 15:40
 18/31 anonim ***** válasza:
Kérdező: nehéz kicsit ez a dolog, mert mindenkinek mást jelent a "felszínesség". Ha x nap vagy 1-2 hónap után meg mélyebbre akar menni az ember, akkor megkaphatja a másiktól, hogy "ne haragudj, mi közöd hozzá?", "Milyen kérdések ezek?!" "Kapcsolatunk úgy érzem nem jogosít fel, hogy ilyeneket kérdezhess, nem gondoltad?", "Túl messze mentél, van egy határ" stb.
2022. máj. 11. 16:21
 19/31 anonim ***** válasza:

Egyébként én jártam úgy, hogy mindig én dobtam fel témákat, a másik fél soha nem kezdeményezett beszélgetést, vagy nagyon ritkán.

Kicsit fura nekem az is, ha egy-két levélváltás után a másik fél már az intim dolgait, életének fájdalmas részleteit írja le. Nem tudom miért teszi: "Jó kipanaszkodni magamat", "Netes idegen", "Nem találkozom én ezzel sohase" vagy mi az oka, de nem tudom hány közeli barátjának mondaná el, bár a legjobb az lenne ha párjának mondaná el a problémákat, hátha változna valami.

2022. máj. 11. 16:24
 20/31 A kérdező kommentje:
Felszínesség alatt azt értem, hogy nincs egy önálló gondolatuk, hanem amit a média, a politika, vagy bárki más "meghatároz" azt mondják. Lényegében az önálló, független gondolkodás hiányát értem én felszínesség alatt.
2022. máj. 11. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!