Az introvertált magas intelligenciájú emberek miért nem tudnak könnyen beilleszkedni ?
Mert általában híján vannak szociális készségeknek és mivel introvertáltak, nem is érdekli őket annyira a nagy társasági élet. Az intelligens emberek egy részének eléggé beszűkült és egyedi érdeklődése van, ami ritkán képez jó beszédtémát. Ezekről nem lehet könnyen felfüggeszthető, felületes csevelyeket folytatni, márpedig ez gyakoribb egy nagyobb társaságban.
Nem gondolom, hogy az intelligencia itt a fő tényező, nekem 130 fölötti IQ-t mértek és tartottak már emiatt furának, de beilleszkedési gondjaim sosem voltak miatta. Egyszerűen mert nagy a pofám, szeretek beszélgetni, "szerepelni", ez pedig segít áthidalni olyan akadályokat, mint például hogy azokban a témákban gatya vagyok, amikről a legtöbb ember szívesen beszél: popkultúra, tvműsorok, celebvilág, történelem, irodalom. A tudományok érdekelnek, annak is a sűrűje, az meg nyilván a legtöbb embernek nem csevely tárgya egy házibuliban... Bár egy bejáratott csapattal ez sem lehetetlen, de barátkozásra, beilleszkedésre nem feltétlenül alkalmas. Kivéve az életmóddal, pszichével kapcsolatos témákat, de azért arról sem lehet mindig beszélni. Viszont ha nem mernék hülyeséget mondani/kérdezni és nem lennék érdeklődő minimálisan az iránt is, amiben sötét vagyok teljesen, én is meg lennék lőve, mert nem tudnék mit mondani, értelemszerűen kilógnék szinte minden társaságból. Nem szorongok, nem félek attól, hogy más mit gondol rólam, igénylem a társaságot, ezért az is engem már. :)
Viszont aki nem igényli a társaságot, esetleg nem mer megnyílni, azt eleve nehezebben találja meg a többi ember, ha pedig intelligensebb, a komplexebb témák érdeklik, így nagy eséllyel nem talál olyan témát, amiről általában csevegni szoktak az emberek.
azért mert nem létezik introvertált és extrovertált.
minden embernek vannak mindkét típusból tulajdonságaik.
csak nem mindig jön elő,sőt teljesen változó ki mikor hogyan viselkedik.
de ha arra gondolsz hogy értelmes embernél miért alakul így.
arra az a válaszom azért,mert a társadalom nagyobb része sík hülye.
csőlátású egyen emberek az aktuális trendeknek megfelelve
ostobán élik az életüket.annyi csavar van benne hogy emellett nagyon egoisták és önzők is,ezért sokakról úgy tűnhet elsőre milyen jó fej.laza elfogadó stb.
csak ha mélyebb vagy személyes témákról van szó,ott borul a bili
és előjönnek a konfliktusok.azonnal annak lesz igaza mindenben aki gazdagabb
vagy nagyobb pofája van.és erről az aktuális társaságnak tudomása van.
amíg nincs addig az lesz a társaság feje akiről van infó.
ilyen suttyón működnek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!