Mit szoktatok csinálni a szabadidőtökben, ha egyedül vagytok? Hogyan küzditek le a stresszt, szorongást stb. egyedül?
Nem részletezem, de nagyon sokat vagyok egyedül és nincsenek körülöttem barátok, családtagok vagy úgy egyáltalán senki, akivel személyesen találkozhatnék és beszélgethetnék. Szinte csak akkor vagyok emberek között, ha mondjuk elmegyek bevásárolni vagy ilyesmi. A szabadidőmben emiatt általában csak otthon vagyok és tanulok, sorozatot nézek, netezek, sütök stb., valamivel lefoglalom magamat. Néha el szoktam menni sétálni, kávézóba, könyvtárba vagy ilyesmi, de egyedül annyira nem élvezem ezeket. Úgyhogy sokszor így nincsen túl jó kedvem, megfogyatkozott a motivációm, magányosnak érzem magam, unatkozom mert már hosszabb ideje fennáll ez az állapot.
Illetve ezzel együtt az is zavar, hogy nincsen kivel kibeszélnem a hétköznapok történéseit. Mostanában többet szorongok, stresszelek stb. és nekem ebben nagyon sokat segített az, hogy mindezt meg tudtam beszélni a barátaimmal. Mindig elmeséltük egymásnak kivel mi történt, meghallgattuk a másikat, ki tudtuk beszélni ami éppen bánt, nehéz, nem megy, zavar stb. és adott esetben segítettünk a másiknak, bátorítottuk egymást vagy tényleg már csak az is jó volt, hogy ezeket át tudtuk beszélni. Viszont mióta ezt nem tudom megtenni sokkal nehezebben birkózom meg ezekkel és sokkal jobban megvisel. Tudom, hogy elsősorban magát a problémát kellene valahogyan megváltoztatni, de nekem ez egyedül nem igen megy és jelenleg nincsen lehetőségem segítséget igénybe venni. A barátaim voltak azok, akik segítettek ebben, de most ők sincsenek és még nem találtam megoldási stratégiám, ami működőképesnek bizonyulna.
Hobbim van és szoktam is vele foglalkozni, de ezek otthoni, nem társas hobbik és már nem annyira dob fel. Nem azért unatkozom, mert nem tudom feltalálni magam vagy nincs mit csinálom, hanem mert már egy ideje csak ugyanezekkel a dolgokkal telnek a napjaim, egyedül és ez túl monoton, unalmas, ingerszegény.
Amúgy egyetemre járok egyelőre és még nem dolgozom, de az egyetemen most nincsen senki sem akivel jól kijönnék. Én passziváltam korábban, így a saját évfolyamom már lediplomázott (köztük voltak barátaim is, ők is elköltöztek mind) és csak egy-két ember maradt hozzám hasonlóan, akikkel viszont sosem voltunk jóban. Mivel egy kivételével az összes órám online volt még most is, így nem is nagyon jártam be az egyetemre, azokkal sem találkoztam akikkel most egy órára jártam, nem ismertem őket de így nem is ismertem meg őket a félév során sem stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!