Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért gondolják, hogy megoldás...

Miért gondolják, hogy megoldás a szegény gyerekeknek az édességgyűjtés ilyenkor Karácsony előtt?

Figyelt kérdés

Megeszik a cukrot, csokit, stb., pillanatnyilag jól érzik magukat tőle. Amellett hogy egészségtelen, a felturbózott boldogsághormonoktól amiket az édesség okoz, annak az illúziójába kerülnek hogy minden rendben van. De ez csak addig tart amíg van készlet. Utána még boldogtalanabbak lesznek mint előtte, felborul a rendszer. Még több instant boldogságra fognak vágyni, amit idővel felválthat a kávé, cigaretta és alkohol. Egy életre függővé válhatnak ezektől, a környezetükből adódóan normálisnak látják, hiszen sokan fogyasztják ezeket. Lesz aki nem áll meg itt sem és az illegális drogokhoz nyúl.

Nem tudom mi lehetne a megoldás erre, az emberi jellemből adódóan nehéz a helyzet, szegény környezetben pedig ez hatványozottan igaz.

2021. dec. 19. 23:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%
Idén én is összeraktam egy "cipősdoboz" ajándékot. Volt benne egy plüss figura, egy játékrepülő, egy kis édesség, családi méretű tusfürdő, őrölt kávé, tea, egy üveg szörp, egy csomag liszt, 1 l étolaj. Külön kis csomagban vattakorong, tampon, betét, fültiszító pálcika, borotvakrém, egy szemceruza, egy kis üvegcse parfüm, és egy doboz Neocitran a télre, ha meghűlne valaki. A doboz értéke 10-12 ezer Ft körül van, csupa számunkra hétköznapi alap dolog, míg másnak "luxus" cikk. Nem hinném, hogy egy csomag szaloncukortól vagy 2 tábla csokitól elindul valaki a lejtőn. Ahogy írták előttem a gyerekek úgyis inkább valami megmaradóra vágynak, a felnőttek meg tudják a többi dolog értékét és hatalmas segítség nekik, igazából em csak karácsonykor, hanem bármikor. Én kifejezetten lértem, hogy olyan családhoz kerüljön a csomag, akik önhibájukon kívül kerültek rossz helyzetbe, pl valaki beteg lett és elveszítette a munkáját ne olyanokhoz, akik felelőtlenül élnek bele a nagyvilágba.
2021. dec. 20. 14:21
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

"Miért gondolják, hogy megoldás...?"

Miért? Gondolják, hogy megoldás?

2021. dec. 21. 12:00
 13/15 Kései Sirató ***** válasza:
88%

Kérdező, te ugye, nem adsz semmit és még jól alá is támasztod, hogy ez miért nem megoldás és miért nem akarsz adni.. Rosszindulatú vagy és nulla az empátiád. Ezért.

Nem kell a süketelés, ez a legbutább kérdés, amit itt olvastam.

2021. dec. 22. 13:34
 14/15 anonim ***** válasza:
76%

Te, kedves kérdező még sohasem adtál és sohasem kaptál semmit?

Adni is jó és kapni is. Érzelmi intelligenciád nem nagyon van.

Ezeknek a gyerekek ne legyen ünnep a Karácsony, irigyled tőlük? Szívtelen vagy!

2021. dec. 22. 13:40
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"Megeszik a cukrot, csokit, stb., pillanatnyilag jól érzik magukat tőle. Amellett hogy egészségtelen, a felturbózott boldogsághormonoktól amiket az édesség okoz, annak az illúziójába kerülnek hogy minden rendben van."

Te soha nem eszel semmiféle édességet? Soha nem eszel semmit csak amiatt, hogy ízlik, mert finom? Mit fogsz csinálni azzal a csokival meg más édességgel, amit esetleg karácsonyra kapsz? Ha neked nem kell, nagyon jó ötlet lenne továbbadni pl. pont szegény gyerekeknek. Örömöt szereznél vele nekik. Mond ez valamit? Igen, akkor is, ha mindenki tudja, hogy nem egészséges a sok hozzáadott cukor. Akkor is. Mégis. Ez ilyen. Úgy hívják, hogy ajándékozás. Próbáld ki.

"amit idővel felválthat a kávé, cigaretta és alkohol. Egy életre függővé válhatnak ezektől... Lesz aki nem áll meg itt sem és az illegális drogokhoz nyúl."

Nézz utána, hogy a népességnek mekkora részével fordul ez elő, aztán lásd be, hogy a többségnek nem lesznek ilyen gondjai, tehát kár túlizgulni: egy egyszeri ilyesmi ajándék miatt nagyon kicsi rá az esély, hogy egész a lejtő aljáig jussunk, még akkor is, ha szegény családba születtünk.

"Nem tudom mi lehetne a megoldás erre"

Nem kell megtalálnod "a megoldást". Elég, ha egy kis örömöt szerzel valakinek így karácsony táján. ;-)

2021. dec. 22. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!