Kinek milyen pótléka van a szociális élet hiányára? Mennyire vált be?
Én 37 éves férfi vagyok.Nekem is szociális szorongásom van,és nekem is eléggé le van korlátozva a társasági életem.Munka,bevásárlás,otthon töltött idő.Hetente egyszer elmegyek a szüleimhez.Ezek mellett próbálok ismerkedni,randizni,ami elég nehezen megy.De sose adom fel,mert szeretnék egy jó párkapcsolatot,megállapodni és családot alapítani.Igazából minden más adott is volna hozzá.Csak a pár hiányzik.
Én online élem a társasági életem,beszélgetek olyan nőkkel,volt hogy férfiakkal,akikkel rendszeresen tartottuk a kapcsolatot.Van jelenleg 3 nő,akivel már 2-3 éve beszélgetek,2-3 naponta,általános,hétköznapi dolgokra,amolyan baráti szinten.Sose találkoztam velük,és valószínű nem is fogok.De nekem ez így tökéletes felállás,nem igénylem velük a személyes kapcsolattartást.Viszont számomra sokat segít a velük való kapcsolattartás.Minden nyűgöt problémát,bajt kölcsönösen ki tudunk beszélni,és meghallgatjuk egymást és támogatjuk.Sok randimat is elmeséltem nekik,sok vigaszt és támogatást kaptam tőlük.És persze fordítva is működik.Jó érzés ha nem érzi magát teljesen egyedül és magányosan az ember.
Keress egy jó pszichológust! Rendkívül sokat tud segíteni. Alaposan feltárja a probléma gyökerét és tud különféle módszereket, technikákat javasolni, amik segíthetnek megoldani, fejleszteni magad.
Segíthetnek mindenféle önfejlesztő és egyéb módszerek is, de igazán hatásos, személyre szabott segítséget szakembertől kaphatsz.
Még fiatal vagy, minél előbb elkezdesz tudatosan és módszeresen dolgozni a problémádon, annál hamarabb rendbe jöhet és az életed annál nagyobb részét tudod jobb minőségben élni.
Szerintem is mielőbb fordulsz szakemberhez annál jobb lesz.
Ezt az állapotot "meg lehet szokni" és az ebből való kilépés egyre nehezebb lesz.
Ez a szomorú állapot ha tartóssá válik, hajlamos az embert lehúzni aztán nehéz, egyre nehezebb kiszabadulni ebből.
Biztos vannak érdeklődési köreid, ezek kapcsán csoportokat kereshetsz, ismerkedhetsz, majd jöhetnek az élőbeni találkozások is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!