Nekünk miért van kevés időnk mindenre?Miért kell sietnünk mindennel?
A gyerekvállalást úgy sem te döntöd majd el.
Egyszer csak szólnak, hogy fizess...
...és akkor ennyi pénzed sem marad.
"Kétkezi munkával nem leszel gazdag..."
No, ezt nem írom alá, kedves utolsó. Ma egy építőipari mester annyit kér, amennyit nem szégyell.
Mindenki 24 órát kap. Kérdés, hogy azt mire költöd minden nap.
el kell hagyni a tv-t, fb insta görgetését, Le kell csökkenteni a napi 8-12 órás rabszolgamunkát 4-6 órás munkára és máris felszabadul egy csomó időd.
#4 "Kétkezi munkával nem leszel gazdag"
Ha filléres órabérért eladod magad, akkor nem is.
Együtt érzek veled, bár én sokkal-sokkal fiatalabb vagyok (27). Sokat gondolkodom én is ezen a kérdésen. Diplomás vagyok, nettó 200.000 forintot keresek, egyedül élek Budapesten egy 30 négyzetméteres garzonban. Úgy érzem, hogy a gyerekvállalás akkora óriási luxus, hogy gondolni sem szabad rá. Szüleim szerint túlagyalom. (Nyilván ők sem azt tartják jónak, amikor valaki a gyerekszobájában alapít családot, de szerintük én már a másik véglet vagyok.) A környékemen lévő hasonló garzonokban átlagosan 4-5 fő él. Ha erre gondolok, mindig megbotránkozom, hogyan lehetnek az emberek ennyire önzők, hogy akkor is kell nekik gyerek, ha 30 négyzetméteren laknak. Én ki nem bírnám, hogy ebben a lyukban még másik 3 embert kerülgessek... Már így is klausztrofóbiás tüneteim vannak.
Szóval nem vagy egyedül, igaz nekem van 13 év előnyöm, de az hamar semmissé fog válni szerintem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!