Más is eljutott már a kiégés ilyen magas fokára?
Nem vagyok meleg de a nők egy ideje nem hoznak lázba. Egyszerűen feladtam, csalódtam bennük az életben és a saját koromban, korosztályom zömében.
26 vagyok és nem találom a helyem bármit csinálok olyan idegennek érzem magam.
Volt hogy szorongtam de már azon is túl vagyok. Rájöttem mennyi a sok buta ember és ez sem segített túl sokat.
Valahogy a lelki térben olyan messzire jutottam mint talán kevesek, gondolom én. Igazából már nem fontos nekem semmi. Leginkább egy meleg teának és egy jó könyvnek tudok örülni.
Próbálok közösséget keresni de nem találok. A vallás érdekel csak sok ott az olyan ember akitől irtózom, vagy túlszentségeskedik az egészet. De ezek is annyira földi dolgok. - azért mondom ezt mert voltak spirituális élményeim, hangulataim. És azóta egy siralomvölgynek érzem ezt a létezést.
Ráadásul a lánynál aki tetszene elvágtam magam. Korábbi nem tudatos viselkedésemmel. Talán ekkor kezdődött ez az egész.
12: Nem lehet mindent a bélflórával magyarázni, az ember nem egy hurkatöltő gép, ami csak attól függ, mit produkál, hogy mit töltenek bele. Nekem sok évem volt, amikor botrányos kajákon éltem, de full életvidám voltam, máskor meg egy csomót sportoltam és egészségesen éltem, mégis magam alá kerültem lelkileg. Az életbeli sikerek és kudarcok, plusz különféle, néha irracionális forrásokból eredő érzések hatalmas befolyással lehetnek a hangulatra, ez életkedvre, a világhoz való viszonyra. Elég lehet, ha az embert csalódik a párkapcsolatokban, a barátokban, kollégákban, vagy nincs elég sikere a munkában, hobbiban.
Ezeken néha nehéz segíteni, és nem az étrend változtatása a legfontosabb lépés.
Ezt nem jól látod, #13-as. A beleinkben tevékenykedő bacik súlya kilóban mérhető, és szám szerint kb 10x annyian vannak, mint ahány sejtből egyáltalán a testünk felépül. És MINDEN életfolyamatunkba belepofáznak. Lehet botrányos kajákon élni egy darabig, hiszen a 400-600 baktériumtörzs aktuális komplexuma határozza meg a mentális és fizikai állapotunkat, teljesítőképességünket. Amikor nagyobb a baj, leadják a vészjelzést, ami egyfajta belső stresszként jelentkezik. Ez riasztja a mellékveséket, amik ezerrel termelik a kortizolt. Ez egy antistressz hormon, aminek a stressz okozta káros hatások ellensúlyozása a feladata. Ilyenkor remekül érezzük magunkat. Erőnk teljében vagyunk, pörgünk ezerrel, mindenre jut energiánk, mindenre marad időnk. Amíg ki nem fárad a mellékvese... Biztosan vizsgáztál egy párszor te is eddigi életedben. Ha visszaemlékszel, vizsga előtt soha nem voltál beteg. Messze elkerült még a nátha is. Bezzeg a vizsgák után! Ennek az a magyarázata, hogy amikor elmúlik a stressz az idegrendszer visszavált szimpatikusból paraszimpatikus üzemmódba, és leeresztünk mint a lufi. Leesik a kortizolszint, nincs, ami megvédjen minket a káros behatásoktól.
És van a dolognak még egy érdekes vetülete; minden külső történésnek a végső eredményét a te rá adott reakciód határozza meg. Tehát az, hogy hogyan éled meg. Ez pedig a bélflórád aktuális állapotától függ! Az dönti el, hogy a lépcső mellett húzódó vasrudat korlátnak, vagy kapaszkodónak látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!