Egy kiégett ember mit tehet magáért?
Sokszor éreztem hogy az élet egy színjáték. Minden csak díszlet, az élet egy rossz vicc vagy egy véget nem érő fekete humorú történet.
A személyes mítoszaim le és megdőltek. Többször töltöttem ki személyiség tesztet, amik segítettek ebben, megértettem magam és a helyzetem. Tárgyilagos lettem.
Ledőltek számomra azok a mítoszok és regék is miben valaha hittem.
Gondolok itt vallásra, nőkre, stb.
Úgymond a misztikus gondolkodásból átfordultam inkább tudományosba. A korábbi vallási tézisek már nem bódítanak, nem boldogítanak. Mert mindenben az értelmetlenséget látom! Ugyan ez van az újjá születéssel és hasonló tanokkal. A minek és miért jár folyton a fejemben!
Ha valami jó történik velem ösztönösen érzem hogy utána valami nagy cunami készül. A napjaim egyébként egyformán telnek, bár próbálok tenni ellene, de tény hogy matematikai egyenlettel leírható egy egész élet ha elég változót ismerünk.
Mindenben a mulandóságot látom. Bár nem vagyok depressziós. Van hogy megnézek valami vígjátékot vagy egy jó poénon nevetek de ennyi. Nem tart sokáig.
Kb. ennyi. :)
Az élet alapvetően jó és derűs LENNE, de sajnos a többi ember tesz róla, hogy ne érezd jóp magad a bőrödben.
Én rengeteg sértést és mocskolódást kaptam életem során, sokszor úgy beszéltek velem, mint a kutyasz@rral.
"de tény hogy matematikai egyenlettel leírható egy egész élet ha elég változót ismerünk." - A kaoszt nem fogod tudni semmilyen egyenlettel sem leirni, megis resze az eletnek, mert alapvetoen a remdszerszintu gondolkodtam jellemzo rank.
Nekem a kieges ellen az segitett, hogy szembesitettem magamat azzal, hogy rovid az elet es, hogy nagyon valoszinuleg nincsen semmi a halal utan, tehat kar lenne barmilyen tulvilagi boldogsagba fektetett hamis remeny miatt elvesztegetni az eletemet. Aztan kerestem egy olyan celt, ami hozzajarul az eletminosegem javitasahoz, a boldogsagomhoz vezeto utnak egy nagyobb merfoldkove ez, amivel sikerul azonosulnom. Ez perpillanat ertelmet, celt ad a hetkoznapjaimnak. Ha ezt elertem, akkor keresnek masik celt, amin dolgozhatok.
Eleg felszabadito erzes tud lenni, amikor sikerul elszakadnod egy kicsit a rendszerszintu gondolkodastol es kepes vagy a megerzeseid alapjan sodrodni az arral. Amikor tenyleg onmagad tudsz lenni es nem erzed szuksegesseget annak, hogy kulonbozo elethelyzetekben (munka, iskola, csalad, baratok) mindig egy-egy masik szerepet kelljen jatszanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!