Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Èreztek hasonlót,amikor...

Èreztek hasonlót,amikor egyedül vagytok otthon?

Figyelt kérdés

Én alapvetően introvertált személyiség vagyok, hamar lefárasztanak az emberek és aztán vágyom az egyedüllètre. Pl mikor itt van anyukám (1-2nap) már az első fèl órában alig varom, hogy újra egyedül lehessek.

Párom is van,viszont ő sofőrkènt elég sokat utazik,hètközben csak reggel és este látom, ahogy lefekszünk. Hètvègente ha valamit csinálunk együtt az nagyon jól telik,úgy érzem feltöltődöm energiával és minél többet csinálok,annál inkább pörgök. Aztán kezdődik a hét és 1-2 nap mèg tök jó, újra egyedül vagyok itthon, de amint több nap telik el így, úgy érzem kezdek befásulni. Elmegy a kedvem, az alap dolgokat is csak muszájbol csinálom meg, úgy érzem nincs èletkedvem. Megjegyzem itthonról is dolgozok, szóval még munkába sem kell elmennem. Miért érzem magam így, ha alapvetően szeretek egyedül lenni? Ilyenkor mondjak azt, hogy csinaljam a hobbim, ami örömöt ad, de ilyenkor még ezekhez sincs kedvem. Csak előveszem a telót, főzök mert muszáj, megint teló, mosogatás stb és megint eltelt egy üres nap. Aztán hètvègère megjön a kedvem, ha itt van a párom motivál és vele már több kedvem lesz.

Szerintetek ez normális ? Vagy kezdődő depresszió lehet? Habár már nagyon règóta így vagyok. Néha-nèha jó és nem jön elő ilyen kiégett érzés, nem tudom olyankor mi más. A hormonjaim is játszadozhatnak?

23n

2021. ápr. 29. 22:02
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Milyen logika szerint lépnek be a hormonok?

Sajnos nem ismerem az érzést, én 5 éve egyedül élek, és nem akarok mással. Lehet, hogy nem is vagy introvertált, csak a tényleg fárasztó emberek fárasztanak le.

2021. ápr. 29. 22:05
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát jelenleg is ezt érzem és épp menstruálok, de van hogy ettől függetlenül is hasonlóan èrzek.

Egyébként szeretek ügyeket elintèzni, elkisèrni a párom vagy barátaim valahova, úton lenni, pörögni, de aztán kell az is,hogy egymagam legyek és magammal fogljozzam. Ha ez megvolt és nincs hova mennem, nem történik semmi, megint rossz érzés és elkap egy ilyen semmittevős èrzès, meg hogy szr az élet. Pedig lenne mit csináljak,csak nem jön.

Igazából én sem értem ezt az egészet.

2021. ápr. 29. 22:09
 3/9 A kérdező kommentje:
*foglalkozzam 😳
2021. ápr. 29. 22:10
 4/9 anonim ***** válasza:
25%
Értem, de felesleges idekeverni. Nem egy menstruáció vagy, csak lenéznek miattad mondjuk engem is, mikor ilyen sületlenséget mondasz.
2021. ápr. 29. 22:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ez depresszió egyértelműen.
2021. ápr. 29. 22:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Miért nézne le bárki is? Egyébként köztudott, ha a hormonszint felborul, akkor az kihat a közèrzetre/èrzèseidre. Nem hiába lètezik pms is, szülés utáni depresszió és még sorolhatnèk több olyan problémát,amit bizonyos hormonok okozhatnak.
2021. ápr. 29. 22:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem normális, hogy így érzel.

Nekem a munkám teljesen leszívja az összes social batterymat, mégis hétvégén mikor egyedül vagyok, nagyon demotiválttá tud tenni a magány (szerencsére legalább már nem szülőkkel lakom, azt tényleg nem bírnám elviselni).

A mensi ciklus is nagyon sokat számít. Én peteéréskor vidám és pörgős, beszédes, flörtölős vagyok. PMS-kor meg a mensi első 1-2 napjában meg levert, depis, antiszociális, ideges, szorongós.

2021. ápr. 29. 22:57
 8/9 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Nálam is van ilyen, régen a ciklusomhoz volt köze, minden nap felírtam egy tízeskálára bontva, milyen a lelkiállapotom, és pontosan menstruáció előtti hét volt a legrosszabb. Azóta találtam magamnak elfoglaltságot, beköltöztem barátomhoz, lettek állataim, felelősség van rajtam, rengeteg a tennivaló, így stabillá vált a lelkiállapotom. Elkezdeni nagyon nehéz, aztán rájössz nem is érted, eddig miért vártál, hogy magától jobb legyen.
2021. ápr. 29. 23:29
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat!

Jó tudni,hogy nem vagyok egyedül.

Utolsó szóval az volt nálad a megoldás, hogy mindig tegyél-vegyèl, legyél elfoglalt és nem jön elő ez?

És igen, mint ahogy írod, elkezdeni nehéz mert ilyen napokon pont, hogy nem jön hogy bármit is tevékenykedjek':/

2021. ápr. 30. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!