Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Sajnos véget ért az életem....

Sajnos véget ért az életem. Mi legyen az elkövetkező időben?

Figyelt kérdés

Mindig azt mondtam, hogy az életet elég egyszer elrontani, onnantól menthetetlen az egész.

Na, nekem sikerült több hibát elkövetnem. Mit tehet egy olyan valaki, akinek nincs jövője?

Elég volt egyszer rossz főiskolát választanom. Akkor még naivan azt gondoltam, "jobb" olyan dolgot csinálni, ami legalább egy kis boldogságot okoz, még ha (sok) pénzt nem is hoz. Tudom, ostobaság volt - igyekeztem kijavítani, sajnos az se sikerült. Annak meg sok értelme már nincs, hogy 32 évesen elkezdjek egy újabb dolgot tanulni.

Kerestem a helyem, próbáltam ezt-azt, aztán rájöttem, nincs semmi ami működjön. Az egész életem arról szól, hogy idegeskedek a munkahelyen, idehaza pedig siratom az elszúrt életem, illetve bánkódok azon,ami kimaradt az életemből, valamint amit elvett tőlem az élet.

Nyilván nem vagyok naiv, tudom, hogy milyenek az emberek: itt is sok az értelmiségi, elit, sznob, szóval nemsokára biztos megkapom a rengeteg lenézést a sok orvostól, jogásztól, mérnöktől, IT-stől, etc.. Tudom, hogy mások szemében értéktelen vagyok a kevés fizetésem és végzettségem miatt. Plusz azért, mert másoknak bejött ez a rémálom, nekik sikerült - én viszont mostanra rájöttem, soha nem fog.

Azzal is tisztában vagyok, hogy sokatok fel sem fogja a gondomat. Persze, hiszen köztetek rengetegen vannak, akiknek a legnagyobb gondjuk az, hogy a covid miatt nem tudnak b.a.s.zni fűvel-fával. Ők majd jönnek okoskodni, meg osztani az alaptalan optimizmust.

Ami talán egy kicsit vigasztal, hogy valószínűleg nincs már sok hátra - a sok negatív gondolat, stressz, szomorúság előbb-utóbb, így vagy úgy, de kicsinál. Ha ez nem történik meg max 45 éves koromig, akkor önként vonulok be kivizsgáltatni magam, mint tudományos szenzációt. Ugyebár mindenki jó valamire, ha másra nem, elrettentő példának.

Két út áll előttem: vagy megpróbálom még élvezni ezt a kevés időt, mielőtt végleg rossz lesz, vagy inkább nem csinálok semmit, mert ha sikerülne is egy-két "jó" élményt szerezni, úgy is a hiányuk miatt keseregnék. Meg nyilván én nem érdemlek normális, boldog életet.

Esetleg van olyan, aki ismert ilyeneket, mint én? Ők mit tettek - illetve mikor intézték el magukat, meddig bírták?

2021. ápr. 11. 16:08
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
89%

Igen, pont azt bizonyitja... 8 éven keresztül semmi nem jött össze nekem, pont oylan voltam bellül, mint te, de nem mutattam ki se neten sem sehol.

8 évig... Az azért nem kevés.

Aztán látod amit irtam, most meg összejönnek a dolgok.

Voltam olyan "hülye" hogy milliónyi kudarc után is mindig próbálkoztam, edzettem, olvastam, elmentem dolgozni, próbáltam csajozni stb. Aztán végre valahára a 20 millióból csak bejött valami.

Én is sirhatnék, hogy miért kellett a fiatal éveimet lelki nyomorultként töltenem, és mniden kudarc volt, miközben mások rossz emberként el tudtak érni mnident amire én is vágytam, de ez van.

Mai napig bánt kicsit, hisz olyan hosszú idő volt ami sose múlik csak úgy el.

De ez van, menni kell tovább, és próbálkozni, különben tényleg nem lesz semmi.

Amikor suli után elmentem dolgozni egy elég kemény helyre, mnidenki csesztetett, hogy olyan szomorú és negativ vagyok, már elkeztem inni is.

Aztán meg próbálkoztam ezeknek ellenére is, és haamrosan oylan életem lett, hogy csak leshették... Mindez a munkahelyen nem egész 6 hónap leforgása alatt, aztán bemutattam nekik és léptem le.

Aztán ez is elromlott nyilván, újra a mocsokba voltam, lelkileg sehol, de próbálkoztam tovább, más munka, más leehtőség, más lány stb.

Aztán emgint összejött, de egyik sem volt könnyű, sőt 6-12 hónapig kész szenvedés volt az egész MEGINT...

Szóval ne gyere nekem ezzel az egyeseknek mindig menni fog dologgal, mert mnidenért 30 szor annyit szenvedtem, mint akárki akit ismerek, és 30 szor kevesebbet kaptam vissza.

De még is akármennyire döcögösen, de csak megyegetnek a dolgok szépen lassan, aztán talán egyszer eljutok oda, hogy egyre több jó lesz, és nem rossz. TALÁN...

8 év alatt mnidenre azt mnodtam, hogy nekem lehetetlen, és elérhetetlen, aztán az élet egyre több dolgot megmutatott, hogy dehogynem.

Az igazi céljaimtól és álmaimtól roahdt messze vagyok, de ezen se non-stop kesergek.

Megyegetek, csinálgatom a dolgaim.

Leglaább elmnodhatom, hogy a sokból pár dolgot megéltem mait sose hittem volna.

Még is az elmúlt kb. 12 évemből talán a harmada az ami jó volt, a többi szenvedés.

Ez azért messze van attól, hogy mniden megy, vagy hogy soha semmi se fog.

2021. ápr. 11. 21:19
 22/41 A kérdező kommentje:
Akkor meg magadbak mondasz ellent és az én álláspontomat bizonyítod - ez esetben pedig nem értem, hogy lehetsz olyan ostoba (már bocsánat), hogy reménykedsz a céljaid elérésében.
2021. ápr. 11. 21:25
 23/41 anonim ***** válasza:
86%

Miért támadsz? Miért haragszol? Magadra haragszol és rajtunk töltöd ki?

Fogalmad nincs ki olvassa a kérdésed de lerágalmazod őket a pokol fenekére.

Kva nagy frusztráltság gyűlt össze benned, fröcsköl minden szótag.

Mindenki kap egy szerepet amit többé kevésbé irányítani tud. Olyanok vagyunk, mint egy filmben. Azokban is van sok szemvedés. Megnéznél egy olyan filmet amiben minden tökéletes, mosolyognak? Nem, halálra unnád. Ha megpróbálsz filmként tekinteni az életedre talán még élvezni is fogod.

Azzal, hogy az egész világra haragszol magad helyett, nem visz sehova. Ha magadra haragszol az sem, de az legalább egy picivel közelebb van a fejlődéshez..

2021. ápr. 11. 23:57
 24/41 A kérdező kommentje:

Persze, hogy frusztrált vagyok! A helyemben te is az lennél - vagy régóta halott.

"Mindenki kap egy szerepet amit többé kevésbé irányítani tud. " Ez eddig a nap baromsága. Irányítani? Ha elcsap téged a kamion és életed hátralévő részében csak ágyhozkötve, egy csöven tudnak majd etetni, akkor te hogy fogod irányítani az életed?

A filmes hasonlatod sem jó. Más kívülről látni valamit és szenvedni valamiben. Látszik, hogy semmi gond nem volt az életedben.

Nem a világra haragszom, hanem arra, amikor azok pofáznak a jó életről, akiknek fogalmuk sincs a valóságról. És ha ezek után azt gondolod, hogy magamra nem haragszom, akkor nálad nagyon komoly gondok vannak...

2021. ápr. 12. 00:31
 25/41 anonim ***** válasza:
89%

Neked nincs fogalmad. Feltételezed, hogy neked a legrosszabb. Alkoholizmus, 2 öngy.kísérlet, csövezés sátorban mert nem volt hol laknom, heti 3000ft-ból éldegélés, penészes ételek, folyton korgó gyomor, a gyerekkoromról ne beszéljünk. Csak kapásból leírtam ezeket.

És a filmes hasonlatom éppenhogy több mint jó. Kívülről kell nézd magad, mert nem az a személy vagy(csak) akit éppen úgy hívnak most ahogy.

Azért tetted fel a kérdésed, hogy pofázzanak rá. Legfeljebb anyukád fogja azt mondani amit hallani akarsz és az sem segít sajnos.

2021. ápr. 12. 00:40
 26/41 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy ezen az oldalon -ha arról van szó és olyan kérdés jön-, mindenki hajléktalan, (fél)árva, drogfüggő, háborús veterán, stb.

De szerencsére egy-kettőre megoldódtak ezek a gondok és azóta minden rózsaszín és szipi-szupi!

Tudod, kinek hazudj!

2021. ápr. 12. 00:45
 27/41 anonim ***** válasza:
89%

Egy évtízed alatt oldódtak meg kb, úgy, hogy tettem érte, nem kicsit.

Neked nem érdemes válaszolni, csak dühöngsz. Lehet, hogy egész életrdben sötét leszel-bár ez tőled függ. Sajnálom, de hidegen hagy.

Isten veled!

2021. ápr. 12. 00:53
 28/41 anonim ***** válasza:
88%

Te mondasz itt ellent magadnak senki más.

Te vagy nagyon provokativ vagy, vagy egy troll.

De most már kezdem azt látni, hogy itt egyedül te hazudsz, és ezért vádolsz sok embert itt hazugsággal, meg általánositsz, mikor a 27 válaszból 1 volt aki ezt irta, de szerinted itt mindenki ilyen olyan hajléktalan stb.

2021. ápr. 12. 10:30
 29/41 anonim ***** válasza:
87%
Mi a fenének győzköditek ezt az ellenszenves, erőszakos faszit? Nyilvánvaló, hogy azért fúrják ki mindenünnen, mert ilyen rossz a modora, mint ami itt is látszik. Szerintem személyiségzavaros, attól ilyen elviselhetetlen. naná, hogy kiutálják mindenünnen.
2021. ápr. 19. 09:29
 30/41 anonim ***** válasza:

A legnagyobb baj, hogy eleve engatívan állsz az élethez.

Hogy kinek mi "ostobaság", az egyén kérdése. Én sem keresem degeszre magam, mégis lazán visszamondtam egy olyan állást, ahol a mostani gizum ötszörösét ajánlották. Mert ott, és abban a munkakörben nem lettem volna boldog. Ez van, van, akit a boldog mindennapok motiválnak, mást meg a pénz. Nem vagyunk egyformák.

De hogy te 32 évesen már úgy beszélj, mint egy nyugdíjas, na, az valahol durva túlzás. 32 éves vagy. Amikor főiskolára jártam, volt egy 34 éves évfolyamtársunk. Akkor döbbent rá, hogy ő ezt szeretné csinálni. Elvégezte, és azóta is a pályán van. Az, hogy késő lenne bármihez is, az csak a te fejedben létezik. Mint ahogy az is nagyrészt fejben dől el, hogy mit nézel: a pozitívumokat, vagy a negatívumokat? Van végzettséged. Van munkád. Tudod, a boldog és siekres emberek egyik kulcsa az, hogy nem a hiányosságaikat, hanem az erényeiket nézik.

És legyél egy kicsit kevésbé szélsőséges és kisarkított!

2021. ápr. 28. 14:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!