Mit csináljak az elkövetkezendő 1,5 évben? (egyetem előtt)
Az a szomorú helyzet áll fenn, hogy egyik családtagomról kiderült, hogy koronavírusos... Emiatt én sem mehetek érettségizni, csak ősszel. Ez meg ugyebár azt jelenti, hogy csak 2021 szeptemberétől folytathatom a tanulmányaimat.
Na már most, nekem ez csak abból a szempontból "tragédia", hogy az elmúlt 2 évet is itthon töltöttem magántanulóként; már nagyon vártam, hogy végre újra napi szinten emberek közé mehessek...
Mit tudnék csinálni, amitől nem csavarodom be a magánytól???
Már tervben van a nyelvtanulás és nyelvvizsga, szerzek jogsit... Dolgozni is szívesen elmennék...
Mit ajánlotok?
Illetve ha felköltözöm Pestre (nagynénémékhez) lenne lehetőségem barátkozni valahol? Már nagyon hiányzik a baráti közösség.
19/L
Hát ha anyagilag nem szorulsz ra hogy dolgozz akkor inkabb csinalj olyat amit elvezel.
Jogsi az hasznos dolog csinald meg.
Tedd azt amihez kedved van ha vege lesz ennek a virusnak...
Baratkozni pedig persze, foleg egyetemen ahol egy kozosseg resze vagy.
És vannak olyan OKJ-s képzések, amik az őszi érettségi időszak után kezdődnek, és még a szeptemberi tanévkezdés előtt befejeződnek, vagyis 1 évesek (se)?
Nem igazán vágom ezt az OKJ dolgot, nyugodtan lehet cikizni érte. :))
köszi szépen az eddigi válaszokat!
nézegetem is most a tanfolyamokat.
Nekem kamunak tűnik a kérdés. Vagy a kérdező nem nézett utána a dolgoknak.
"Az a szomorú helyzet áll fenn, hogy egyik családtagomról kiderült, hogy koronavírusos... "
Kizártnak tartom, hogy ilyen helyzetben nincs lehetőséged érettségizni másképp. Azoknak akiket valamilyen okból kifolyólag nem lehetséges írásbeliztetni, szóban kell lebonyolítani az érettségit.
Utánanéztél ennek, hogy biztos így van? Felkeresném az oktatási hivatalt a helyedben. Ilyen egyszerűen nincs, hogy egy felvételiző ne érettségizzen le. Amikor én érettségiztem, az egyik osztálytársam szóbelire elkapott egy komoly fertőző betegséget, de egy külön szobában leszóbeliztették. Mindenkinek maszkot kellett viselnie.
Na, akkor eloszlatom én ezt a kamus-feelinget...
"Kizártnak tartom, hogy ilyen helyzetben nincs lehetőséged érettségizni másképp. Azoknak akiket valamilyen okból kifolyólag nem lehetséges írásbeliztetni, szóban kell lebonyolítani az érettségit."
ezzel kapcsolatban felhívtam az iskolát, ahol érettségizem. pont ugyanez volt a kérdés: aki nem saját döntésből nem tud elmenni az írásbelire, az tehet-e szóbelit? Az iskola azt válaszolta, nem, és küldtek egy tájékoztatót, hogy csak mely esetekben lehet szóbelizni.
"Ilyen egyszerűen nincs, hogy egy felvételiző ne érettségizzen le." NEM Magyarországon készülök továbbtanulni, valószínüleg ezért mondta az iskola, hogy érettségizzek ősszel, hiszen a mo.-i rendszer alapján én nem vagyok felvételiző.
DE ha szerinted ebben az esetben is lehetne "pótérettségizni"/szóbelivel kiváltani az érettségit, én lennék a legboldogabb, NEM akarok egy évet halasztani, az egyetemen, ahova készülök is szeptemberben kezdődik a tanév.
Tehát azt mondod, hívjuk fel az Oktátatási Hivatalt?
Igen, keresd az Oktatási Hivatalt. Mondjuk próbáld meg egy kormányhivatalban.
Ezt a részletet amúgy nem tudtam, hogy nem Mo-n fogsz továbbtanulni. Ez bonyolíthatja a dolgokat, de még így is nonszensznek tartom, hogy nem engednek érettségizni emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!