Aki egyedül él albérletben és elveszítette a munkáját
az milyen segítségre számíthat az államtól?
Figyelt kérdés
Lehetett olvasni hogy tegnapelőtt egy 44 éves férfi Kőbányán kiugrott a negyedik emeleti albérletéből és sajnos meghalt.Stroke-ja volt állítólag,ami miatt lebénult az egyik keze és emiatt nem tudott dolgozni sem.Az albérletből aznap kellett volna kiköltöznie,akkor amikor öngyilkos lett.Vajon fordult segítségért az önkormányzathoz és ha igen,mit mondhattak neki?
Az is érdekelne hogy vajon az hogy stroke-ot kapott,az a munkája miatt volt?Sokat dolgozott,nem pihente ki magát?
2020. dec. 16. 19:22
2/13 anonim válasza:
A házban lakók úgy nyilatkoztak, hogy a felajánlott segítséget nem fogadta el. A 85-ös busz egyik megállójában lakott, kb. 12 megállóval arrébb van egy nem túl lepukkant hajléktalanszálló, csak fel kellett volna szálnia délután a buszra.
Sajnos van, akin nem lehet segíteni.
(Nem mondom, hogy soha, semmilyen esetben nem lennék öngyilkos. De semmiképpen sem sokkolnám vele a környezetem. Főleg télen, kihűléses időkben könnyű ezt megoldani.)
2020. dec. 16. 19:38
3/13 anonim válasza:
száLLnia
2020. dec. 16. 19:38
4/13 anonim válasza:
Várj, felhívom a testvérét és megkérdezem neked, hogy teljesen képben legyél a sztorival kapcsolatban.
2020. dec. 16. 19:39
5/13 anonim válasza:
Köszönöm, ha megteszed. Esetleg azt is megkérdezhetnéd tőle, hogy milyen segítséget kért és fogadott el a környezetétől (család, ház, kerület, szociális intézmények, stb.). Sokkal tisztábban látnánk így. Megköszönöm, ha közzé teszed.
2020. dec. 16. 19:42
6/13 anonim válasza:
Orvosi vélemény alapján esetleg leszázalékolhatták volna, ebben az esetben ha kellő mértékű egészségkárosodást állapítanak meg megváltozott munkaképességűeknek járó segélyben, és adókedvezményben részesülhetett volna. Meg jó eséllyel tudtak volna neki segíteni hogy olyan állást találjon, ahol így is foglalkoztatják. A munkáltató is kedvezményekben részesül ha megváltozott munkaképességűt foglalkoztat. Azzal a helyzettel hogy az albérletet el kell hagynia szerintem már nem sokat tudott volna csinálni az önkormányzat. Ha teljesen elszigetelődött már, nem volt családja, barátai akihez fordulhatott volna segítségért akkor tényleg legjobb esetben is csak egy hajléktalanszálló várt volna rá. De ez nem egészen úgy megy, hogy "csak fel kellett volna szállnia délután a buszra." Legtöbben bele sem tudunk gondolni, hogy milyen érzés amikor 44 éven át rendezett életviszonyok között laksz, és egyszer csak egy hajléktalanszállóra kényszerülsz. Esetleg még emellett nincs olyan ember aki közel áll hozzád és segítségét kérhetnéd. Idegeneket, meg akármilyen kedvesek is lennének nem akarod a gondjaiddal terhelni, és jellemzően az ember szégyelli is ha ilyen helyzetbe kerül nem szívesen hozza mindenki tudtára hogy segítségre szorul. Egy stroke, és egy tartós egészségkárosodás is traumatikus. Jó ideig állandó félelemmel jár, hogy vajon mikor jön a következő, szörnyű amikor megcsap a halál szele. Az hogy utána tartós testi fogyatékossággal kell élned sem feltétlen könnyen emészthető. Nem tudom mekkora eséllyel állapítják meg ilyen esetben hogy olyan kategóriába tartozik aki ellátásban részesülhet, lehet talált volna megfelelő munkát egy idő után és kiszabadulhatott volna a szállóról. Elég sok minden összejött neki és feltételeztem úgy ítélte meg hogy erre nincs esély, és hát valljuk be munkásszállón élni hosszútávon nem élet. Vagy az is lehet hogy látott rá esélyt hogy megoldja egyszer a lakhatását, csak nem akar így élni. Nem tudhatjuk. Annyit tudok hogy nem kell pálcát törni a másik felett, és a kényelmes helyzetből kívülállóként történő okoskodás amit a 2. válaszoló bemutat az a világ legegyszerűbb dolga. Az utolsó mondata meg hányingert keltően érzéketlen.
2020. dec. 16. 20:29
7/13 anonim válasza:
de sajnos az a helyzet, hogy csak ki kellett volna bújnia abból a kib.tt lakásból, és fölszállnia a buszra. és nem !!! fogadott el a házbeliektől (sem?) segítséget.
és ha belegondolok, fölöttébb ocsmány, hogy fejest ugrott a saját házának bejáratánál a betonra, ha ehelyett szépen elvonulhatott volna egy fagypont körüli helyre, hogy békében átkeljen a másvilágra.
2020. dec. 16. 20:33
8/13 anonim válasza:
Ja, mert amúgy tök általános hogy az emberek komolyabb probléma esetén a házbeliektől fogadnak el segítséget, és a kultúránkban nem az az elfogadott és elvárt hogy tartsd meg magadnak a problémáidat, legalábbis amennyiben nem egy bensőségesebb környezetben vagy.
Szerintem az a fölöttébb ocsmány, hogy meghal egy ember és egyesek azon akadnak fenn hogy de miért nem bújt el hozzá. Persze most itt ülök a fűtött a szobámban és én is azt gondolom, hogy ha öngyilkos lennék akkor igyekeznék nem mások szeme láttára csinálni, de valószínűleg azon a ponton amikor eljutnék hogy megtegyem már rohadtul nem tudnám reálisan felmérni a helyzetet, és a tettek következményeit.
2020. dec. 16. 20:42
9/13 anonim válasza:
Nem én akadtam fönn a szegény ö.ember történetén, legyen neki könnyű a föld, hanem mások kezdték el becsmérelni a főbérlőjét/környezetét, ami azért nagyon nem jófej húzás. Sajnálatos, hogy ez az ember fejest ugrott a betonra, de lett volna más, értelmesebb választása is.
2020. dec. 16. 21:01
10/13 anonim válasza:
Igen, de azért mégis kár a szerecsenmosdatás mert itt szó sem volt erről a kérdésben, vagy a hozzászólások között. Külső lehetősége mindenkinek van mindenre, hogy kinek milyen választásra van belső lehetősége azt meg nem a mi dolgunk eldönteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!