Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Lehetséges, hogy emberek...

Lehetséges, hogy emberek azért élnek boldogtalanul, párkapcsolat nélkül, mert túl sokat tanulnak magukról, másokról?

Figyelt kérdés
Lehetséges, hogy bizonyos emberek, akik nem választották a magányt, egyszerűen azért élnek magányosan, pár nélkül, mert állandóan csak tanulnak magukról, állandóan csak megfigyelnek másokat, ahelyett, hogy spontán beleengednék magukat egy kapcsolatba a boldog tudatlanságban? Magamon vettem ezt észre, volt jó pár év időszakom, amikor csak olvastam, tanultam, analizáltam magam, másokat, persze soha nem értem el a boldog párkapcsolatot. Most meg, hogy gyakorlatilag már nem érdekel, elfogadom, hogy az élet nem mindig úgy alakul, ahogy azt megálmodtuk, egy sokkal boldogabb és tökéletlenebb kapcsolatban élek, anélkül, hogy heti szinten foglalkoznék a gyermekkori dolgaimmal, elakadásaimmal, vagy ugyanezzel frusztrálnám a páromat? Lehet, hogy nem mi vagyunk a legérettebb pár a világon, de azt érzem, hogy ha "sérültek" is vagyunk, kb pont ugyanúgy. Muszáj mindent megjavítani, mindenre okot és magyarázatot találni?

2020. dec. 14. 08:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
79%

Miért kell az egyedülállóságot a magánnyal és a boldogtalansággal összemosni?

Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy akinek nincs párja, az boldogtalan és magányos. Párkapcsolatban lenni nem kötelező, hanem egy lehetőség, ha valakinek erre van igénye. Akinek nincs igénye rá, az is ugyanolyan normális, és élhet ugyanolyan boldog és szeretetteli életet. Aki párkapcsolatban van, jó esetben annak se csak a párja az egyetlen emberi kapcsolat az életében, más emberek is léteznek a világon, barátok, rokonok stb. Ugyanezek jelen lehetnek egy olyan ember életében is, aki valamilyen okból nem él párkapcsolatban, tehát attól, hogy nincs párod, nem feltétlenül vagy magányos.

Másrészt több olyan ismerősöm is van, aki párkapcsolatban él és mégis boldogtalan. Rengeteg olyan magánéleti, munkahelyi, családi stb. nehézség létezik, aminek semmi köze ahhoz, hogy az ember párkapcsolatban van-e vagy sem.

2020. dec. 14. 10:30
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, a boldogság és a párkapcsolat nem függ össze. Voltam párkapcsolatban boldogtalan és magányosan boldog és fordítva.

Akkor boldogtalan egy ember ha a külsőségekben keresi a boldogságot.

Nincs életcélja,összehasonlítgatja önmagát másokkal,elfogadás hiánya,sok irreális elvárás a világ felé stb...

2020. dec. 14. 10:34
 13/14 anonim ***** válasza:
67%
Egy csomó ember pont a párkapcsolata miatt boldogtalan :D
2020. dec. 14. 11:56
 14/14 anonim ***** válasza:

"Lehetséges, hogy emberek azért élnek boldogtalanul, párkapcsolat nélkül, mert túl sokat tanulnak magukról, másokról?"

Nem túl sokat, túl keveset és azt is rosszul.

2020. dec. 14. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!