Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Lehetséges, hogy emberek...

Lehetséges, hogy emberek azért élnek boldogtalanul, párkapcsolat nélkül, mert túl sokat tanulnak magukról, másokról?

Figyelt kérdés
Lehetséges, hogy bizonyos emberek, akik nem választották a magányt, egyszerűen azért élnek magányosan, pár nélkül, mert állandóan csak tanulnak magukról, állandóan csak megfigyelnek másokat, ahelyett, hogy spontán beleengednék magukat egy kapcsolatba a boldog tudatlanságban? Magamon vettem ezt észre, volt jó pár év időszakom, amikor csak olvastam, tanultam, analizáltam magam, másokat, persze soha nem értem el a boldog párkapcsolatot. Most meg, hogy gyakorlatilag már nem érdekel, elfogadom, hogy az élet nem mindig úgy alakul, ahogy azt megálmodtuk, egy sokkal boldogabb és tökéletlenebb kapcsolatban élek, anélkül, hogy heti szinten foglalkoznék a gyermekkori dolgaimmal, elakadásaimmal, vagy ugyanezzel frusztrálnám a páromat? Lehet, hogy nem mi vagyunk a legérettebb pár a világon, de azt érzem, hogy ha "sérültek" is vagyunk, kb pont ugyanúgy. Muszáj mindent megjavítani, mindenre okot és magyarázatot találni?

2020. dec. 14. 08:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
jobb egyedül boldogan, mint egy tessék lássék kapcsolatban.
2020. dec. 14. 09:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Aki állandóan tanul magáról, az ismeri magát annyira, hogy el tudja dönteni, hogy egyedül akar-e lenni, vagy pedig tesz lépéseket afelé, hogy ne legyen egyedül.
2020. dec. 14. 09:17
 3/14 A kérdező kommentje:
#1 teljesen igazad van, csak nem lehetséges, hogy sokszor azért nem jutunk el a boldog kapcsolatig, mert már az úton annyit analizáltuk magunkat, másokat, hogy minden "hiba" esetén megállunk, nem adunk esélyt a folytatásra?
2020. dec. 14. 09:25
 4/14 anonim ***** válasza:
26%

Nem a tanulás önmegismerés az, ami ehhez vezetne.

Hanem inkabb az, amikor vki magábafordult, vagy introvert, vagy egocentrikus, stb, ez vezet olyanokhoz hogy meg sem nyilik a masiknak, a másik nem is erdekli öt valojában, (hajlamosabbak ez miatt csalodni is), es nehezebben is alkalmazkodnak a masikhoz, nem olyan elfogadók.

En speciel a gyúrósakat ez miatt kapásbol szelektálom is, mert a képeikröl is csak az jön le, hogy hamarabb puszilja meg a saját bicepszét is mint a párját. Nem kifelé van a fokuszuk a másikra hanem sajàt magukra.

5/14 anonim ***** válasza:
47%
Túl sokat foglalkoznak magukkal, esetleg a tökéletesre várnak miközben eltelik az életük. Aztán mindig van kifogásuk, hogy miért nem..
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
3/ vagy csak megtanult egyedül is ellenni boldogan. Párkapcsolat nélkül is lehet boldog az ember bármily hihetetlen.
2020. dec. 14. 09:27
 7/14 anonim ***** válasza:
60%

Vannak azok a típusú emberek, akik kényszert éreznek arra, hogy folyton mindig mindent a lehető legmélyebben kielemezzenek és analizáljanak. Az ilyen emberek szokták magukat "átlagon felüli értelmi képességekkel" rendelkezőnek meg "a koránál érettebbnek" titulálni magukat. Rettentő okosnak hiszik magukat, természetüknél fogva a tudás felsőbbrendűségében bíznak, és rendszerint teljesen el vannak veszve a saját gondolataik által teremtett valóságban, a fejükben élnek, és emellett szeretik teljes kontroll alatt tartani saját viselkedésüket, mert még magukban sem bíznak meg. Általában valamilyen szorongással is küzdenek.

Ugyanakkor az ilyen emberek eléggé butácskák olyan értelemben, hogy képtelenek észrevenni, hogy a dolgok túlgondolása a legtöbb esetben nem segít. Tehát ez az merev gondolkodás, a dolgokhoz történő rugalmatlan hozzáállás, a kényszeres túlagyalás az, ami megakadályozza őket annak felismerésében, hogy a spontán reakciók és az intuícióból jövő megoldások sok esetben pragmatikusabbak és célravezetőbbek, mint az állandó gondolkodás.

2020. dec. 14. 09:38
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért boldogtalanok az emberek, mert az "analizálás, megfigyelés, tanulás" csak elmélet az élet viszont gyakorlati dolog. Hiába tanulsz bármit ha a megszerzett ismereteket nem alkalmazod. Nyilván ha valaki minden akadály előtt megáll az soha nem fog haladni előre.
2020. dec. 14. 10:10
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, attól tartok a 8-as tökéletesen megfogalmazta az én csapdámat is, amiben vergődtem évekig.
2020. dec. 14. 10:23
 10/14 anonim ***** válasza:
64%
Az önfejlesztés jó dolog, de könnyen át lehet esni a ló túloldalára, lásd Szabó Péterek és hasonló az önfejlesztést teljesen lejárató kóklerek.
2020. dec. 14. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!