Mi lenne a normális reakció a családban?
Ez attól függ milyenek a szülők. Ha elfogadóak, érdeklődőek, megértőek akkor ezt is megértenék, és érdeklődnének, hogy mi miatt érzed szükségesnek, esetleg tehetnek e érted valamit azon felül, hogy szakemberhez fordulsz.
Továbbá segítenének a problémák okainak feltárásban azáltal, hogy beszélgetnek veled az érzésedről és az ő érzéseikről, valamint a megtörtént eseményekről, amik esetleg negatív élményeket hagytak benned.
De..
Szerintem - sajnos - a legtöbb család nem ilyen.
Magyarországon még nagyon nagyon sok helyen az él a köztudatban - tapasztalataim szerint - hogy aki pszichológushoz fordul az "bolond". Ezért vagy szégyellnek elmenni, vagy pedig elmondani szégyenlik a családjuknak.
Én nem értem!
Ha a családban jelen van a mentális terheltség, akkor miért kell a "gyerek" képébe vágni hibapontként, ha genetikusan tovább lett neki adva?
Itt inkább a gyerek kérhetné a szülőkön számon a felelőtlen szaporodásukat.
Kérdező!
Nyilván mindenki olyan szakorvost keres fel, amilyen betegségben szenved. Ha a foga fáj, akkor fogorvost, ha hólyaghurutja van, akkor urológust, ha mentális gondjai vannak, akkor pszichológust.
Hogy te elmentél pszichológushoz, azt nagyon jól tetted, remélem hasznos segítségedre van és lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!