Szerintetek sok a magányos ember manapság? Ha igen, mi lehet az oka?
Ami még nagy probléma lehet (és ahogy láttam nem nagyon írta még senki), hogy pl a fiatalok körébe elterjedt hogy nekik már pedig esélyük sincs, pl egy boldog párkapcsolatra. Mert mit látnak a lányok? Hogy csak a makulátlan, vékony, szép arcú, cicababák élnek boldogan, nekik van csak pasijuk. És mit látnak a fiúk? Csak a kigyúrt, gazdag, magas srácok érvényesülnek.
És miért? Mert ezt nyomja nekik a média. A lányok karcsúak, a fiúk izmosak és magasak akarnak lenni. Mert azt hiszik, azt látják hoyg csak a külső számít. Abba bele sem gondolnak, hogy egy kigyúrt helyes srác is lehet taj paraszt, míg egy alacsonyabb véznább fiú lehet hogy a legjobb beszélgetőpartner. Vagy lehet hogy egy - a legújabb trendeknek megfelelő- tini ribi rohadt jól néz ki a (mai fiúk szemébe), lehet minden sarkmenti jött-menttel megcsalja őket, addig lehet hogy egy kicsit teltebb félénkebb lány, sosem hagyná el őket.
Ugyan ezek igazak a felnőttek egy részére is.
Ami még fontos lehet, hogy annyi eszköz áll rendelkezésünkre hogy ne érezzük megunkat egyedül, hogy már meg sem akarunk, meg sem fogunk próbálni emberi kapcsolatokat kialakítani, hiszen az nekünk plusz energia, és lehet hogy pofára is esünk. Minek csináljuk ha amit egy emberi barát, vagy szerelem meg tud adni, azt 3 kattintással el tudjuk érni az interneten, vagy még vehetjük.
Még a reklámok is azt nyomatják hogy jó neked egyedül, mert akkor meg fogod venni a terméket amit reklámoznak hogy ne érezd magad magányosnak.
És aki mégis ismerkedni szeretne, az meg meg van lőve. Egyrészt mert az internettel bővül a "látószögűnk", így rengeteg olyan dolgot találhatsz, ami kb csak téged érdekel. Szóval hogy nincs egy egységes érdeklődési kör. Ezt nyilván nem szó szerint értem, de annyi irányba el van ágazódva az érdeklődés. És akik bele estek egy érdeklődési csoportba, az nem fog belenézni a másik csoportokba. Emiatt hogy így megoszlanak az érdeklődésem, nagyon nehéz olyat találni akivel van közös témád.
A másik pedig hogy nagyon kevesek nyitottak az új ismerősöket, barátokra, kapcsolatokra. Mindenki elvan a saját kis világában, ahonnan nem fog mérni kilápni, mert örül hogy meg tudta szerezni azt.
Én csak ennyivel egészíteném ki a többiek válaszát
#15 Bocsi, de ezzel vitába szállnék.
,,a fiatalok körébe elterjedt hogy nekik már pedig esélyük sincs, pl egy boldog párkapcsolatra."
Vajon ki beszéli ezt be nekik?
,,Mert mit látnak a lányok? Hogy csak a makulátlan, vékony, szép arcú, cicababák élnek boldogan, nekik van csak pasijuk. És mit látnak a fiúk? Csak a kigyúrt, gazdag, magas srácok érvényesülnek."
Én ugyan már 25 éves vagyok, de mindig azt tapasztaltam, hogy a laza, oldott, jókedélyű, vicces, kiegyensúlyozott lányok/fiúk a vonzóak, a szorongó, feszült, kedvetlen, zaklatott fiatalok nem éppen, és nem is egyszerű velük boldog párkapcsolatot kialakítani. Szomorú, de valahol érthető is.
,,És miért? Mert ezt nyomja nekik a média."
A média, mint olyan, elég tág fogalom, de még ha minden egyes médium ezt nyomná, akkor sem csak onnan lehet tájékozódni, és nem is csak onnan tájékozódnak, hanem egymástól, a való életből is.
,,A lányok karcsúak, a fiúk izmosak és magasak akarnak lenni."
Általánosítás.
,,Mert azt hiszik, azt látják hoyg csak a külső számít."
Érdekes, mert én meg jobbról-balról azt hallom harsogni, hogy nem a külső számít, mindenkit IS szeretni kell úgy ahogy van, legyen az akármilyen, ide nekem azonnal egy barátot/barátnőt (leginkább barátnőt).
,,Abba bele sem gondolnak, hogy egy kigyúrt helyes srác is lehet taj paraszt, míg egy alacsonyabb véznább fiú lehet hogy a legjobb beszélgetőpartner. Vagy lehet hogy egy - a legújabb trendeknek megfelelő- tini ribi rohadt jól néz ki a (mai fiúk szemébe), lehet minden sarkmenti jött-menttel megcsalja őket, addig lehet hogy egy kicsit teltebb félénkebb lány, sosem hagyná el őket."
Szerintem meg pont ez az általános sztereotípia, hogy aki vonzó, az mindenkivel félreq*r, bezzeg aki kevésbé vonzó, az majd milyen rendes, hűséges társ lesz. Kedves, hogy nem csak meg, de vajon miért, mert olyan rendes, vagy mert kevesebb lehetősége van rá? És egy boldog párkapcsolathoz már elég annyi, hogy ne csaljon meg?
,,Ugyan ezek igazak a felnőttek egy részére is."
Ezzel egyetértek.
,,Ami még fontos lehet, hogy annyi eszköz áll rendelkezésünkre hogy ne érezzük megunkat egyedül, hogy már meg sem akarunk, meg sem fogunk próbálni emberi kapcsolatokat kialakítani, hiszen az nekünk plusz energia, és lehet hogy pofára is esünk."
Mondj legalább egy olyan eszközt, amivel energiabevitel nélkül lehet kapcsolatokat kialakítani. Szerintem nincs ilyen, pofára esni meg bármiben, bármikor lehet, ennek nincs jelentősége.
,,Minek csináljuk ha amit egy emberi barát, vagy szerelem meg tud adni, azt 3 kattintással el tudjuk érni az interneten, vagy még vehetjük."
Ha te komolyan nem látsz semmi különbséget egy barát/szerelem és egy interneten talált vagy megvett valami közt, akkor nem valószínű, hogy a média vagy az elektronikus eszközök a hibásak ebben.
,,Még a reklámok is azt nyomatják hogy jó neked egyedül, mert akkor meg fogod venni a terméket amit reklámoznak hogy ne érezd magad magányosnak."
Aki elhiszi, hogy egy terméktől lesz kevésbé magányos, annál már régen elromlott valami, és ezen az alapon mást is elhisz, amit nem kéne.
,,És aki mégis ismerkedni szeretne, az meg meg van lőve. Egyrészt mert az internettel bővül a "látószögűnk", így rengeteg olyan dolgot találhatsz, ami kb csak téged érdekel. Szóval hogy nincs egy egységes érdeklődési kör. Ezt nyilván nem szó szerint értem, de annyi irányba el van ágazódva az érdeklődés."
Ettől éppen hogy könnyebben lehet ismerkedni.
,,És akik bele estek egy érdeklődési csoportba, az nem fog belenézni a másik csoportokba."
Miért ne nézne bele? Csak egyfele lehet érdeklődni?
,,Emiatt hogy így megoszlanak az érdeklődésem, nagyon nehéz olyat találni akivel van közös témád."
Ez értelmetlen. Minél több érdeklődési köröd van, annál könnyebben találsz beszélgető partnert.
,,A másik pedig hogy nagyon kevesek nyitottak az új ismerősöket, barátokra, kapcsolatokra. Mindenki elvan a saját kis világában, ahonnan nem fog mérni kilápni, mert örül hogy meg tudta szerezni azt."
Vagy mert jól érzi magát benne? Egy kevésbé görcsös, higgadt, laza ember, aki el tud lenni egyedül is, sokkal vonzóbb bárki számára, mint akinek nincs élete, és mindenáron ismerkedni akar, ez nem csak a nyitottságon múlik.
Szerintem sokan nem elégednek meg magukkal, sok veszekedés, és az egymással nem foglakozás a sok kütyük. már nem mennek el sétálni ketten csak otthon nyomkodják a telefont.
(TISZTELET A KIVÉTELNEK)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!