Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nem tudom feldolgozni a...

Nem tudom feldolgozni a szakítást, élni sem akarok már, hogyan jussak túl ezen?

Figyelt kérdés
28 éves ffi vagyok, 5 évet voltam együtt a párommal. Megismerkedésünk előtt 1 evvel engem kidobtak őt megcsalták. Lehozta a legjobb barátom, ill. neki a barátnője, hogy összehoznak minket, azonnal megvolt a szex, azóta párként éltünk. Az első 3 év csodálatos volt, noha igaz szerelmet már kételen voltam érezni az azelőtti szakításom miatt. Az elmúlt 2 évben romlott meg a viszony: mindig kérdezte, hogy mikor költözünk már össze, házasság, gyerek stb. Ő jómódú családból való, fél éve kapott lakást, autót, mindent. Én, hogy elhesegessem ezeket a kötrlezettségekkel járó dolgokat, az elmúlt 2 évet végig piáltam. Már társaságokban is csak veszekedtünk,mindig ugyanazokon: vagy nála, vagy nálam vagyunk, nem tervezünk közösen, pedig ő nagyon akart tőlem gyereket, családot mindent. De én nem éreztem, az utolsó 2 evben egyedul szerettem volna csak lenni, heti max 1-2 találkozni. De szerettem, egyszeruen csak maganyos tipus vagyok. O kuzdott ertem menjuk ide, menjunk oda stb. A csaladjanak is unszimpi lett ez, ok is ellenem fordultak. Az utolso 1 evben tobbszor szakitas-osszejovetel, a vegen mar csak a sex miatt irtam neki, mindig sirt utana h neki ez nem megy dontsuk el h mi legyen. De en keptelen voltam akarmit is mondani. Mara talalt valakit, 2 honapja vannak egyutt koltozik ki hozza Ausztriaba. Bennem viszont meghalt valami es en is megszeretnek. Most jottem ra h vegleg vege es en tehetek rola, hogyan dolgozzam ezt fel? Minden nao ra gondolok es nem ertem miert nem tudtam eljegyezni es megadni neki amit akart. Ha ujra kellenek neki, johetne a gyerek osszekoltozes akarmi nem erdekel, megha en nem is lennek boldog, de o legalabb az lenne, nem tudok igy elni.

2020. nov. 18. 11:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Szerettem, de nem voltam szerelmes. Igazán szerelmes egyszer tud lenni az ember az életben.
2020. nov. 18. 14:09
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Igazán szerelmes egyszer tud lenni az ember az életben."

Nem értek egyet teljesen.

Persze, te életed meg a te érzéseid, de én az egész irományodat úgy interpretálom, hogy:

- "nem tudtam feldolgozni a gyerekkori traumámat", hogy apud elhagyott benneteket, hogy magad körül is csonka családokat láttál

- "nem tudtam feldolgozni az előző kapcsolatomat", mármint hogy kidobott a a barátnőd

- "fejest ugrottam egy új kapcsolatba", mert nem időre mérik, hogy ki mikor érett meg új párkapcsolatra

- "ami olyan volt, mint a langyos szar: lehet, hogy kicsit büdös, de legalább meleg" mert "Egyszerűen én nem voltam boldog" és " minden nap üresnek éreztem magam"

- ráadásul kiszabott görény módon viselkedtél a barátnőddel: nem mondtad, hogy bajod van, nem mondtad, hogy leánykérés, gyermeknevelés, fehér léckerítéses házikó nincs tervben, mert neked azért ez a kapcsolat rohadtul kényelmes volt.

Szerintem első lépésben félre kéne tenni az aszott nagy egódat és elengedni a csajt. Ha annyira szereted, mint ahogy mondod, belátod, hogy jobb neki enélkül a kapcsolat nélkül és nem rugózol azon, hogy hogy tudnál szépíteni. Jelzem, az az egyik pont, amivel MAGADON is tudsz segíteni.

A másik lépés, hogy most, hogy átlátod jobban a helyzetet, veszed a fáradtságot és állítasz magadon. A pszichiáter diagnózisa valószínűleg helyes volt, egy ilyen katyvasztól simán pszichés problémái támadnak az embernek. Szerintem jó ötlet lenne beszélgetned valakivel (ha az, akihez nem jártál nem vált be, keress újat!) a jelenlegi helyzetről. Nagyjából sikerült leírnod a probléma gyökerét, most már "csak" fel kéne dolgozni őket. Illetve meggyászolni a kapcsolatodat és megbocsájtani magadnak. Lehet, külső segítséggel jobban menne.

Amúgy pont ismertem egy ugyanilyen idiótát, csak pepitában. Az is ott tartott, hogy majd jól megöngyilkolja magát, mert valahogy ezek után nem szeretett a tükörbe nézni, hogy lehet így elszabni valamit, meg egyéb magánjellegű gondjai is voltak. Nem volt egyszerű, mert ez a szintű görénység nem védhető, de felállt belőle. Szóval ilyet is lehet.

2020. nov. 18. 21:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Az idő megoldja ezt is hidd el.
2020. nov. 19. 04:49
 14/14 anonim válasza:

Hasonló sztorit írhatna magáról az én exem is...

Valahol sajnallak , de ezt te rontottad el , de nagyon . Ha esetlegesen valami csoda történne és vissza menne hozzad ugyan ez lenne ... megijdnél a felelősségtől és ott hagynád, nem beszélve arról, hogy presszionálásnak élted meg korábban is azt ami az élet velejárója ( hazassag , gyerekek stb). Hagyj időt magadnak , gondold át és élj ... eljön majd a megfelelő nő az életedben, ahol ezek a dolgok természetesek lesznek és nem menekülsz hanem oda teszed magad.

2021. szept. 27. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!