A rendszerváltás előtt,a Kádár rendszerben is az volt az általános vélemény,hogy a nők a pénzre mennek?
Szerintem regen csak nem tudtunk errol, mert nem hasznaltunk internetet, a Bravo magazin meg nem irkalt arrol, hogy gazdagnak kell lenni a nokhoz.
Tarsasagban se nagyon szokott ez szoba kerulni, valojaban ez egy hangos kisebbseg velemenye, akik az interneten elik ki magukat, ezert tunik ugy, mintha annyian igy gondolnak. Kozben meg ha a valosagban korbenezel, ma is rengeteg olyan kapcsolat van, ahol atlagos anyagi helyzetu emberek vannak parban.
Regen is voltak gazdag emberek, szerintem a 80-as evekben is volt kulonbseg, es nyilvan akkor is konnyebb elete volt egy olyan nonek, aki talalt valami milliomost maganak.
Valójában már a 90-es években is voltak pénzre menő csajok. Ez talán hozzátartozik a nyugati világhoz. Ha megnézzük a 90-es évek slágereinek a dalszövegeit "ha máshogy gondolom már lehetett volna egy szponzorom" Baby sisters: New york. Vagy "tudom átvertek csak a pénz kellett" Hip hop boyz: Megbántottak.
A 80-as évekbe viszont nem nagyon voltak gazdag pasik. Mivel a szocializmusban üldözték a burzsoákat. A magán vagyon fogalma teljesen mást jelentett. Akkor inkább az volt a menő, ha valaki disco király volt, és nem az aki olajszőkítő vállalkozó, 600-as Mercivel, mint a 90-es években. A 80-as években ha már volt valakinek egy Zsigulija vagy egy 24-es Volgája, az már módosabbnak számított.
Nagyanyám a mai napig is vallja, hogy azért tetszett meg neki nagyapám, mert motorja volt.
Egyébként normális embernél mindig, minden korban szempont volt a párválasztásnál, hogy hozzon egy bizonyos szintet az, akivel összeköti az életét. Régen sem jöttek össze az akadémikus hölgyek koszos, büdös csavargókkal. Nyilván a magukra adó, értelmes férfiak sem Alkesz Julival szerettek volna családot alapítani. Valahogy régebben ezt a társadalom természetesnek vette (mert az is), nem kért számon senki másokat, amiért nem álltak össze olyan emberekkel, akik minden téren alacsonyabb szinten teljesítettek az életben, mint ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!