Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogy fogadjam el, hogy csúnya...

Hogy fogadjam el, hogy csúnya vagyok, és nem lesz senkim?

Figyelt kérdés
Tudom, még fiatal vagyok 18 évesen, de egyszerűen zavar, hogy kimaradtak a szerelmek, hogy még soha nem volt senkim, nem is volt még csókom sem. Egyértelműen látom magamat, hogy nem vagyok szép. Teszek érte napról-napra, hogy jobb legyen, divatos ruhákba járok, amik megmutatják az alakom, amivel nem igazán van gond, a hajamat is szépen ki szoktam vasalni, tehát egyértelműen az arcom az ami egyszerűen csúnya. Hogy tudnám elfogadni ezt?

2020. jún. 18. 22:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia, azt hiszem csúnya nőként a téma szakértője vagyok, talán segíthetek.

Előfordulhat, hogy csak a környezetedben kiemelkedően szépek a lányok, vagy nem vagy konvencionális szépség amit a környezeted nem tolerál, esetleg mentális problémáid vannak, emiatt pedig csúnyábbnak látod magad mint amilyen vagy. Ebben az esetben csak el kell menned pszichológushoz, és egy év munkával (jó szakemberrel!) már látványos változást fogsz érzékelni a kisugárzásodon, az is segít ha sokat utazol és ismerkedsz emberekkel (sok arcot látsz, mások is pozitív visszajelzést adnak neked). Megeshet akár az is, hogy annyira gyönyörű vagy, hogy a férfiak félnek a visszautasítástól, ezért nem közelítenek meg.

Természetesen nem vitatom, hogy csúnya vagy, de statisztikailag nagyobb a fenti 2 opció valószínűsége. A megoldás meg igazából a személyiségeden, a problémádon, és a csúnyaságod mértékén múlik. Az arcodat megszokhatod ha sokat nézed a tükörképed több szögből, csinálsz magadról pár képet telón, hogy lásd magad filterekkel is - eközben realizáld a jó tulajdonságaidat. Gyorsan átérzed majd, hogy neked ez a kereszted, ekkor tudsz foglalkozni a hobbijaiddal és tudsz fejleszteni a fejleszthetőn - így nagyon minimális hátrányt fog jelenteni a külsőd.

A szerelem téma már borzasztóan kemény dió... az a baj, hogy én nem is találkoztam még olyan pszichológussal vagy pszichiáterrel, aki megértené a probléma mélyét és normális javaslatokat hozna fel ennek kapcsán, de nyugodtan lehet ajánlani olyat aki másnak bevált.

Természetesen nem kell lemondanod a párkapcsolatról, de a "mindent elsöprő szerelem első látásra" fajta élmény nem fog biztosan járni ha tényleg csúnya vagy (ezt 27 évesen, tapasztalatból írom). Ekkor ugyanis az jellemző, hogy a 0 önbizalmú, problémás vagy társgüggő faszik fel akarnak szedni "mankónak" - maximum a pénz/személyiseged/család miatt megtartanak - de nekem jobb volt egyedül lenni mint látni a közönyt a másik szemén, és látni a kitágult pupilláit meg a viselkedését amikor akármilyen más, korabeli nő volt a közelben. Azt hogy az ember jobb esetben 2. a szerelmének a mai napig nem tudom hogyan lehet feldolgozni, de ha csak kell egy semmilyen alkalmi kapcsolat vagy család kell, akkor nem lesznek nehézségeid - meg persze érhet szerencse és belédszerethet egy rendes fickó a személyiseged miatt, de nem akarlak ezzel hülyíteni nehogy azonnal beleszaladj egy mérgező viszonyba.

Csekély vigasz (nem csak neked hanem a hozzád hasonlóaknak), de minél öregebb vagy annál könnyebb mert az emberek már levegőnek néznek és nem szólnak be ha csúnya vagy, a párkapcsolaton kívül minden másban könnyen semmissé tehető a csúfság által gyakorolt negatív hatás.

Tippnek meg annyit (bár ennyi esze mindenkinek van) képet csak akkor küldjetek ha vállaljátok hogy másnap valamilyen viccoldalon landol, és ha ki akarjátok próbálni az alkalmit vagy nem bírjatok elviselni a magányt. Bár utóbbi esetben a barátok többet tudnak segíteni. És mindenképp tanuld meg "olvasni az embereket", hogy tudd kivel érdemes lenni és kit kerülj messzire.

Az anyagi helyzetedet nem ismerem, de ha a hibád kijavítható akkor ajánlom az egészségügyi vagy plasztikai beavatkozásokat, bár ezek nem minden esetben kivitelezhetők hatékonyan (pl. távolülő szemek). És persze érdemes igényesnek maradnod mert egy csúnya nőnél csak a csúnya és ápolatlan rosszabb (mint amilyen én vagyok :D).

2020. jún. 20. 01:12
 12/12 anonim válasza:

Szia!

Bár nem egy konkrét választ fogok írni most, hogy hogyan legyél kevésbé csúnya, elmondom az én történetem.

18 éves múltam nem sokkal amikor először csókolóztam. Azután még két személlyel csókolóztam 1-1x. De nemhogy tartós, még komolytalan kapcsolatom se volt. Szerintem nyugodj meg! Én spec nem tartom magam csúnyának, de látod, mégse sikerült eddig. Nem vagyok otthonülős típus se, se nem vagyok prűd.

21/L

2020. jún. 23. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!