Hogyan fogadjam el magam olyannak, amilyen vagyok?
Családból sokan mondják, hogy szép arcom van, de én rettenetesen utálom, még a nevem is, főleg, ha úgy mondják ki, hogy nem becézve. :@
Ti hogyan tudtátok elfogadni magatokat? :(
Még mindig nehezen fogadom el.
A tudat ,hogy van akinek így is tetszem azért segít.
Körbenéztem a nagyvilágban és rájöttem, hogy mások vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben is. Sőt, jobbat mondok. Sokkal rosszabb helyzetben is vannak nálam boldogabb emberek!
Ilyenkor jön a kérdés, hogy én miért nem vagyok az?
És rájöttem, hogy csak is magamnak ártok, ha örökké elégedetlenkedek.
Nekem a gondolkodásmódomon változtatás segített.
Eljutottam arra, hogy egyszerűen vannak dolgok, amiket nem befolyásolhatok, vagy csak nagy áron (plasztika, és itt nem csak a pénz az, amiért nagy árat kell fizetni)
Nem kell foglalkozni vele.
Persze vannak olyan dolgok, amik extrém kirívóak. De általában az embereket sokkal jobban vonzza egy jó kommunikációjú ember, mint a jól kinéző. Egy nagy önbizalommal rendelkező emberen már megszólítás nélkül, csak a tetbeszédéből észrevesszük, hogy ő szimpi, és csak legutolsó az, hogy nagy az orra v hasonló fasság.
Fogalmazd meg konkrétan, mi az amit nem fogadsz el magadban.
Mérd fel, hogy ez a véleményed honnan fakad: külső ízlésformálók? számodra fontos ember véleménye? számodra példakép megjelenése, jellem?
Ha ezt látod objektívebben meg tudod ítélni, hogy valójában nincs alapja problémádnak.
Ha van, valószínűleg tehetsz ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!