Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Kevésnek érzem magam a többi...

Kevésnek érzem magam a többi emberhez, ezért nem barátkozom! Mégis bunkónak gondolnak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Betegség miatt (maradandó) nem tudok dolgozni, csak csökkent munkaképességű állásban. Külsőleg nem látszik a betegségem, senki nem mondaná meg hogy komoly bajom van. A munkatársaimhoz képest is egészségesnek tűnök. A viselkedésemnek is köszönhető, mert Anyám arra nevelt, hogy semmit ne mutassak a bajomból, soha senkinek ne mondjam el mert akkor máshogy fognak rám nézni. Annyira jól csinálom ezt a technikát, hogy a főnökeimen és régi iskolás társaimon kívül senkinek soha nem mondtam el a betegségemet! Családtagok tudják de ennyi. Munkahelyemen más polóban dolgoznak a sérültek, de ott is elértem hogy én a normál polót hordhassam, munkatársaim többsége nem is sejti hogy bajom van.

Mivel én tudom magamról az igazat, így tudom mennyit érek. Valójában szinte nyomorgok, nincs semmi pénzem, Anyám küld minden hónapban 50 ezer forintot hogy mindent ki tudjak fizetni. Kész szenvedés a munka, minden erőm elmegy arra, hogy normálisnak mutassam magamat. Barátaim soha nem voltak, kerülöm az embereket, mert tudom hogy kiderülne a betegségem. Ismerek látásból több szimpatikus embert de még csak nem is köszönök nekik inkább! Tudom hogy kevesebbet érek mint ők és ha beszélgetnénk akkor kiderülne. Ezért bunkónak hisznek engem ami nagyon fáj és rosszul esik. Hogy nem mondhatom el a bajomat mindenkinek mert akkor elkerülnének mint egy leprást, mint mindig. Ha meg magamnak vagyok akkor azt hiszik különbnek képzelem magamat.

Tudni kell hogy normális iskolába jártam, de a speciális bánásmód miatt velem mindig kivételeztek. Kimehettem az óráról ha gyógyszer kellett, kihagyhattam órákat, lefeküdhettem a padra a fejemmel, nem mehettem kirándulásokra csak ha jött velem az Apám. Az iskolatársaim ezért utáltak. Még egyszer aláírást is gyűjtöttek az osztályban hogy engem rúgjanak ki az iskolából. Mindenki aláírta! Sajnos a szüleik is szóvá tették hogy vigyenek inkább engem speciális iskolába, mert nem tetszettek nekik a különleges jogok. Sokat sírtunk akkoriban.

Szerintetek hogy lehetne kifejezni hogy nem bunkó vagyok, csak okom van rá hogy nem állok szóba senkivel? A legnagyobb félelmem hogy megkedvelek valakit, összebarátkozunk, majd elhív programokra de én nem tudok a betegségem miatt elmenni és a sok program lemondás miatt elfordul tőlem. Nem mehetek kocsmázni, sportolni, magasba, külföldre, vízbe. Sehova amit látok hogy a barátok hova szoktak menni.

2020. ápr. 20. 11:36
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
A betegségemet mikor hozzam elő hogy ne ijesszem meg az embereket? Hányadik beszélgetéskor kell elmondani?
2020. ápr. 21. 16:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi a betegséged? Elmondhatod, anonim oldal...
2020. ápr. 22. 01:20
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ, mi a betegséged. Szerintem nem vagy bunkó, csak a régi rossz tapasztalatok miatt hülyén viselkedsz. Én megértem. De ha nem vállalod fel magad, soha nem lesznek barátaid.
2020. ápr. 22. 06:37
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

A nemes és az életjorod számomra nem tisztázott. Azért ha férfiként mész oda egy sráchoz csak így lehet, hogy zokon veszi. Eredményesebb lehet ha nem egy vadidegennel próbálsz random ismerkedni hanem egy hozzád közelebb állóval próbálsz meg beszélgetni.

Mi ez a betegség amit álandóen említést de egy konkrétumot sem hallottunk még róla. Mert ez sem mindegy. Amíg ezt nem közlöd addig ezzel nem tudunk tanácsot adni.

2020. ápr. 22. 08:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem fejlődött ki rendesen minden szervem, nagyon leegyszerüsítve. A “beleimmel” van a fő probléma belül, így sztómával élek, szívproblémáim is vannak. Kívülről is van testrészem ami nem fejlődött ki rendesen, de azt nem írnám le hogy melyik, mert akkor azonosítható lennék. A lényeg hogy fel tudok úgy öltözni hogy senkinek nem tűnik fel! Szívproblémám miatt oxigénre is szorulok sokszor, a hallásom se a legjobb sajnos.
2020. ápr. 22. 10:12
 16/19 A kérdező kommentje:
Férfi vagyok, 28 éves.
2020. ápr. 22. 10:13
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség, hogy kevés vagy másokhoz képest. Igaz, szívás ez a dolog, de nem ez határoz meg. Egyedül akkor leszel ettől kevesebb, ha feladod és továbbra is kevésnek érzed magad. Egy ember értékét a személyisége adja. Gondolj erre a dologra úgy is, mint egy jó szelektáló lehetőségre: azokat az embereket, akiket zavar az állapotod úgysem akarnád barátnak, aki pedig így is elfogad, az legalább nem egy paraszt :D És ha bárki beszól, szard le, szólj vissza, de semmiképp ne törjön össsze!
2020. ápr. 22. 10:33
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Annyi, ami a munkatársaidra tartozik, hogy szervi okok miatt nem tudsz annyit teljesíteni a munkában, mint ők. Szerintem ezért hiba volt a megkülönböztető póló ellen küzdeni. Nem kell szégyellned, hogy ilyen testi problémád van, de nem kötném idegenek orrára azért. Amúgy a férjemnek van olyan kollegája, aki nem így született, de ugyanígy stómája (remélem, jól emlékszem) van, mert ki kellett venni valamijét. Nincs kiközösítve emiatt, sem lenézve. Lehet, hogy a suliban ez másképp működött, de felnőtt emberek képesek belátni, hogy erről nem tehetsz.
2020. ápr. 23. 06:45
 19/19 anonim válasza:
100%
Ne mérd magad másokhoz! Ez egy alap dolog, mindenkinek.
2020. máj. 19. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!