Miért nem rendelkezik mindenki jó kommunikációs képességgel? Miért nem tud mindenki egyformán jól csajozni? Vagy pasizni?
Azért, mert minden ember más. Egyébként a másik nemmel való kapcsolat nem attól függ, hogy jól tudsz-e szóban vagy írásban locsogni. (Az írásbeli komunikáció magas foka általában nem locsogás, de azt most hagyjuk. Ahhoz olyan ember is kell, akik erre vevő.)
A legjobb mesterek nem a folyton locsogó anyukák és apukák, és a butuska tanítónénik, hanem a (jó) klasszikus könyvek szerzői és a jó tanárok.
Én kifejezetten utálom a folyton locsogó, önmagát "jó komuikációs képességgel" megáldottnak vélő embert, aki gondolkodás helyett folyton a száját jártatja és üres hablatyokkal traktál, miközben folyton a nonverbalitást fixírozza, és abból próbál bármire is következtetni, vagy abba belekapaszkodni.
Meg kell tanulni hallgatni, főleg a másikat. A szülőd az alap, hogy hogyan kommunikálsz, de magad sokat segíthetsz ezen, ha van eszed és képes vagy tanulni. Főleg a saját hibáidból, de ha máséból is, az az igazi.
11-es
"Én kifejezetten utálom a folyton locsogó, önmagát "jó komuikációs képességgel" megáldottnak vélő embert"
Én ezalatt nem azt értem, hogy jól locsog valaki állandóan. Hanem hogy helyzethez, emberhez megfelelően gyorsan alkalmazkodik kommunikációban. Ebbe beletartozik a hallgatás is.
"szerencsétlen lányok. Megnyomoritva!!"
Nekem is eléggé megnyomorito, hogy ez kell. Amúgy ilyen hős szerelmes, érzelmes típus vagyok, az nem kell, mert nyálas, úgyhogy mostmar ez van.
Miért nem atletikus mindenki?
Miért nem tehetséges festő mindenki?
Miért nem magas mindenki?
Miért nem tisztelettudó mindenki?
Miért nem bátor mindenki?
Miért nem gyorsíró mindenki?
Na, ugyanilyen értelmetlenség a te kérdésed is.
Amúgy a kommunikációs képesség pont olyan, amit lehet fejleszteni, de ugye a hiánya miatt könnyebb panaszkodni, mint tenni is a probléma ellen.
Igen, majd az embernek azért ne legyen párja, mert az apja/anyja elhagyta/meghalt...
Igaza van a #2-nek, biztos...
Mondd, úgy őszintén, te és a ketteske, normálisak vagytok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!