Mennyi idő alatt épül le az ember kommunikációs képességer ha magányban él?
Én ahogy írtam abszolút, de nem vagyok tapasztalt ilyen téren így csak logikus, talán kissé sablonos választ tudok adni.
Régebben egy kérdéssel kapcsolatban, azt tanácsolták, hogy spontán menj oda az utcán emberekhez és kérdezz tőlük dolgokat (tehát nem kell velük hosszasan beszélgetni, hanem egyszerű kérdéseket feltenni, pl. merre van a posta). Nem próbáltam ki, de elméletileg kezdésnek megteszi.
Ha tanulsz idegen nyelvet akkor pl. Budapesten azt hiszem van egy ilyen kávézó szerűség ahol lehet beszélgetni (természetesen a célnyelven, de szerintem ez is sokat segítene).
Az érdeklődésednek megfelelő közösségbe mész. Pl., ha érdekel a rajzolás akkor elmész egy rajszakkörre. Ha érdekel a japán kultúra (anime, manga, meg maga a kultúra) akkor elmész egy japán moziestre vagy egy ilyen találkozóra (szoktak lenni).
Keress rá interneten, Budapesten szinte mindennel kapcsolatos közösséget találni.
Menj el sportolni, ez talán a legkézenfekvőbb. Tudsz ismerkedni a csapat- vagy csoport társaiddal.
Meg ehhez hasonló dolgok, ahol végül is egy kicsit arra kényszerülsz, hogy túllépj a komfortzónádon. Tehát ahelyett, hogy kerülnéd a kellemetlen szituációkat, inkább direktben keresd őket.
Nekem pont az utóbbi gátol meg mindebben amit leírtam. Hihetetlenül gátlásos vagyok és ezért kerülöm a számomra kellemetlen konfrontációt.
Szóval egyikről sincs tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!