Mit csináljak, ha nem bírom elviselni, ha egyedül vagyok és nincsenek körülöttem emberek, nincs kivel beszélgetnem, nincs mit csinálnom?
Utazz
Olvass
Nézz TV-t
Tanulj egy idegen nyelvet
Gyakorold a leendő szakmád
Menj el dolgozni, segíteni valahova
Írj könyvet/verset/fanfiction-t
Hallgass zenét
Legózz
Fejts rejtvényt
Rajzolj/fess
Énekelj/játssz hangszeren
Menj moziba
Menj színházba
Varrj/köss/horgolj
Készülj valami ünnepre (akár húsvétra már)
Fotózz
Látogass időseket/beteg gyerekeket
Így hirtelen.
Minden barátod/barátnőd el van foglalva? Vállalj korrepetálást bukásra álló középiskolásokkal.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Szia!
Ha gondolod, beszélgethetünk, hátha ez segít:)
Amúgy én is a többiek ötletét tartom jónak, próbáld ki!
Mi lenne, hogy - ad absurdum - valami hasznos dolgot csinálnál?
Tanulj például nyelveket! Leginkább angolt! Borzalmas, hogy hány ezer nem kaphatja meg a diplomáját, mert egy (vagy kettő) középfokú nyelvvizsgát nem tudott lerakni. Hány embert nem vesznek fel egy normálisabb multis irodai állásra, mert nem tud folyékonyan angolul? Igyekezz és tegyél érte, hogy ne legyél köztük! Tanulj meg angolul folyékonyan felsőfokon (tudd is használni), ha ez megvan, akkor utána német, olasz vagy francia.
Vagy - ad absurdum - mondjuk esetleg dolgozz! Jobb esetben valami szakmai gyakorlati munkát, hogy legyen munkatapasztalatod, de ha az nincs, akkor bármilyen diákmunka megteszi! Pénzt keresel vele, emberek között vagy és az idő is gyorsabban telik úgy! Esetleg új kapcsolatokat építhetsz ki más egyetemistákkal!
Nem tudom konkrétan milyen szak, de akkor olvasgathatod a tankönyveid, utánaolvashatsz a neten, képezheted magad, bármi!
Van időd és energiád, erre Te otthon ülsz filmezel, rajzolsz, varrsz (!!!) és unatkozol?
Mert oké, a te életed, csak utána ne gyere azzal, hogy hát ebben az országban pályakezdőként nem is lehet elhelyezkedni, és inkább kimegyek Ausztriába gyümölcsöt szedni, vagy Londonba pizzát sütni!
Hát kibírok két hetet, csak bedepizve, bőgve és az minden csak nem jó.... Még mindig nem az a bajom, hogy nem tudok mit kitalálni otthon és nincsen mivel elütni az időt, hanem az, hogy egyedül vagyok, magányos vagyok és nincsen társaságom.
Az utazás is olyan, hogy egyedül szerintem nem jó vagy nem élvezhető, legalábbis nekem nem annyira. Egy másik városban kb. ugyanazt tudom csinálni mint a jelenlegi városokban.
Több hónapon keresztül hirdettem magamat, hogy vállalok nyelvekből korrepetálást, de a kutya nem jelentkezett... Rengeteg nyelviskola van, vannak végzett tanárok által tartott ingyenes nyelvtanfolyamok is, mások is hirdetnek magán órákat, kb. esélytelen. Diákmunkát erre az időszakra nem találtam.
Minden barátom el van foglalva, síelnek vagy máshová elutaztak a családjukkal/párjukkal.
A családommal nincsen mit rendezni. Nem vesztünk össze, nem vitáztunk, nincsen köztünk semmilyen konfliktus, csak szimplán nem jó a kapcsolatunk. Ez gyerekkorom óta így van, és már így is marad.
Három nyelven beszélek, nyelvvizsgáim is vannak és emellett még mindig tanulom is őket, de ez ismételten magányos tevékenység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!