Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van itt olyan, aki feladta az...

Van itt olyan, aki feladta az életét?

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok, de teljesen kiégtem és minden motivációm elfogyott. Az életem minden területe kudarc, nem is szívesen írnék róla most, legyen elég annyi, hogy gyakorlatilag semmi sem sikerült nekem, az élet minden területén kudarcot vallottam, és semmi sem úgy sikerült ahogyan elterveztem, hanem a lehető legrosszabbul.

Nem érzem azt, hogy feltudok állni már innen, volt több öngyilkossági kísérletem is, de túléltem, ahogy láthatjátok.

Úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem próbálkozom tovább, feladom! És megvárom az életem végét, előbb-utóbb úgyis vége lesz...

2020. jan. 4. 23:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"Úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem próbálkozom tovább, feladom! És megvárom az életem végét, előbb-utóbb úgyis vége lesz..."

Azért addig még lesz pár évtizeded. Erőlködni meg nem kell. Lehet hogy pont ez a problémád. Csak csináld azt amit legalább nem utálsz, ha még nem is lelkesít semmi, és előbb-utóbb lesz valami. Ha egész nap, csak filmeket, meg sorozatokat nézel, vagy könyveket olvasol, az is jó. Ebből is meg lehet élni egy idő után.

Én gyerekkorom óra zongorázok, de 19 évesen lett egy kézsérülésem, ami után nem nagyon tudtam már zongorázni rendesen, és kb 4 évig depressziós voltam miatta. De aztán rájöttem h én szeretek zongorázni, akkor is ha nem lehetek sikeres benne. És rájöttem arra is, hogy nem történt akkora baj a kezemmel mint gondoltam. Most nem a zongorázásból élek ugyan, de már keresek vele annyi pénzt, hogy nem kell 8 órában dolgoznom.

Az iskolában is azt tanítják, hogy mindegy mit csinálsz, hogy érzed magad, csak az eredmény számít. AMi baromság ugye... Nem számít az eredmény, hanem a folyamat számít. Azt akarom csinálni amit szeretnék, úgy ahogy szeretném, és nincs rá szűkségem, hogy megsimogassák érte a fejem.

2020. jan. 5. 09:48
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát a hobbim a filmnézés, sorozatnézés, és könyvolvasás. Hogy lehet megélni ebből? Szerintem sehogy.

2020. jan. 5. 10:19
 13/20 anonim ***** válasza:
56%
Nem a hobbiból kell megélni. El kell menni dolgozni és megélni abból kell. A hobbi az teljesen más. Például nekem is hobbim a sorozatnézés, de ha túl sok időt töltök vele, akkor teljesen beszippant és utána nem is érzem jól magam. Mondjuk, ha egész nap nem csinálok semmi mást, csak nézem a sorozatot, akkor utána úgy érzem, hogy elcsesztem a napom. Egy egészséges egyensúlyt kell felállítani. Plusz nem árt eljárni kicsit szórakozni vagy mondjuk sportolni.
2020. jan. 5. 10:38
 14/20 anonim ***** válasza:
56%

Sokan megélnek filmnézésből, sorozatnézésből, könyvolvasásból, még számítgépes játékokkal való játszásból is.

Hogyan?

Youtube, Twitch. A youtube-on sokan kibeszélős kritikákat készítenek a filmekről sorozatokról és idővel a reklámbevételek tartják el őket.

De már a youtube, vagy az internet előtt is voltak filmkritikusok, akik újságokba írtak. Most ez már könnyű, ott a telefonod és nekiállhatsz vele videózni.

A gamer videósokat pedig már biztosan ismerted.

Szerintem az is a Te bajod, hogy nem tudod még mindig, hogy mihez kezdj az életeddel. Nincs életcélod. (a depesszió is gond, de enyhülhet, megoldódhat, ha lesz végre mit csinálnod)

2020. jan. 5. 10:44
 15/20 A kérdező kommentje:

Hát akkor én biztos nem ebből fogok megélni.

Játékokkal eleve nem játszok, Youtube-on meg ahhoz, hogy komolyabb összegeket jöjjenek be hozzád a reklámokból, nagyon sok nézettséget kell összeszedni. Ha nincs milliós nézettséged, akkor nem lehet megélni belőle, de nekem már havi 200-250 ezer is elég lenne.

2020. jan. 5. 10:51
 16/20 anonim ***** válasza:

Még valami, ami nagyon feltűnő. Amikor valaki azt mondja, hogy feladta az életét, akkor minden esetben van egy másik életút, egy új cél, vagy másik személy, ami, vagy aki miatt feladta az életét. Ugye?

De te azt írod, hogy csak úgy a semmiért adtad fel az életedet, hogy a semmi legyen. A semmiért nem adhatod fel az életedet. Ezért valójában nem adtad fel az életedet.

Csak egy új cél, munka, életfeladat az, amiért fel kell adnod (és egyáltalán fel tudod adni) az eddigi életedet.

2020. jan. 5. 10:56
 17/20 anonim ***** válasza:

Igen, így van, a youtube nézettséget fel kell építeni. De te munka nélkül akasz azonnali eredményt. Ha elkezdesz videózni és jól csinálod, akkor most már egy év alatt is elérhető egy elég szép nézőszám. Elkezded csinálni, először hobbiként, utána egyszer csak már meg is élsz belőle, vagy legalább jó pénz kiegészítés lesz a rendes munkád mellett. Ez egy folyamat. Vagy bejön, vagy nem. Veszítesz vele? Nem. Addig is lefoglalod magadat és lesznek nézőid, még ha először csak nagyon kevés is, növeli majd az önbizalmadat. Ha már csak egy kis önbizalmat nyersz vele, akkor már megéri.

Lesznek trollok is, de azoknak mindegy, csak trollkodjanak, törlöd őket és kész.

2020. jan. 5. 11:02
 18/20 anonim ***** válasza:
érdekel
2020. jan. 5. 12:24
 19/20 anonim ***** válasza:

"Hát a hobbim a filmnézés, sorozatnézés, és könyvolvasás. Hogy lehet megélni ebből? Szerintem sehogy."

újságíró a kultúra rovatban, forgatókönyvíró, rendező, dramaturg, kameramozgató(vagy akárhogy is hívják), fordító, kurátor, könyvesbolti eladó, író,

Ha most elkezded, valószínűleg még évekig sikertelen leszel, de hát ez egy folyamat. Ezért is fontos, h a folyamatot élvezd, mert akkor hiába vagy csóró, és hónap végén számolgatod a pénzed, és zabot eszel vízzel, mégis boldog vagy, mert azzal foglalkozol, amivel szeretnél. És jobb esetben, később még pénzt is fogsz keresni rendesen.

2020. jan. 5. 19:34
 20/20 anonim ***** válasza:
emberek, nekem se sikerül semmi tök szomorú vagyok. persze olyan dolgok, amiket nélkülözni lehet: c1es nyelvvizsga, jogsi és informatikus okj. mindegyikben elbuktam több vizsgát is. szerintetek harcoljak értük a végtelenségig vagy dolgozzam fel hogy nekem ezek nem mennek? sors fintora h diplomás vagyok de a meki volt a legjobb munkahelyem. van hogy az ember tényleg kevés valamihez? oo az önkéntesség amúgy jó ötlet nekem is habár elkeseredve még nem vagyok csak iszonyatosan bizonytalan. mert az egész életem küzdelem és mindenben rosszul teljesítettem másokhoz képest de a semmihez képest viszont rengeteg tudásom van xd
2020. dec. 14. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!