Ti hogyan karolnátok fel egy fiatal prostituált lányt? Hogyan segítenél neki, miképpen próbálnád lebeszélni arról amit csinál?
Egy 24 éves baromi értelmes, kedves, szép lányról van szó, akinek sajnos kisiklott az élete, otthagyta a munkahelyét,ahol recepciós volt és prostituáltnak állt. Mivel mutatós a külseje, így elég "jól keres" ugyan, mégsem boldog, sőt, szerintem depressziós lett teljesen.
Egyre többször kábítószerezik, iszik, nyugtatót is szed (Frontint). Nagyon szeretem ezt a lányt és sajnálom őt, mert egyébként 2 nyelvvizsgája is van (és érettségije ), nem egy buta emberről van szó. Egyszerűen csak megromlott a kapcsolata az anyjával, és kiakart törni, elköltözni végleg otthonról, aki egyébként hozzáteszem, sikerült is neki.... csak hát ilyen áron. Mostmár fél éve Pesten lakik albérletben, de "legalább nem kell látnia sem az anyját".
Minden vélemény érdekel.
Felnott ember, sajat dontesekkel.
Ha annyira ertelmes, amennyire mondod, akkor biztosan okkal csinalja azt, amit tesz.
Te magad irtad, hogy O hagyta ott a munkahelyet.
Lehet tobb penzt akart keresni, gyorsabban, es emiatt erkolcsileg neki megfelelt ez a munka is.
Te annyit tehetsz, hogy melette allsz, esetleg segitessz neki elhelyezkedni mashol (ha o ebben keri a segitsegedet).
“Pont le van fosva a pénz, lakás, autó, minden, ha az ember egészsége rámegy, vagy a személyisége, élete, pláne egy fiatal nőnél, aki előtt ott áll az egész elet.”
A leanyzo sajat maga dontott ugy hogy levaltja a sz*rul fizeto recepcios munkat, es prostinak all.
Azert mert neked a penz nem szamit, neki nyilvanvaloan szamit.
Mert az egyetlen oka annak ha valaki a testet arulja a PENZ.
“Pont le van fosva a pénz, lakás, autó, minden, ha az ember egészsége rámegy, vagy a személyisége, élete, pláne egy fiatal nőnél, aki előtt ott áll az egész élet.”
Ebben az esetben pont nincs lefosva a pénz, mert hát önszántából csinálja a lány azt, amit, azért hogy több pénze legyen. Saját maga teszi tönkre az életét. Nem kényszerítette senki, ő hagyta ott a munkahelyét, ő választotta ezt az életet. Lehet kegyetlenül hangzik, de akik nem létszükségletből vagy kényszer hatására lesznek prostituáltak azokat nem tudom sem megérteni, sem sajnálni. Lebeszélni valószínűleg nem fogod tudni, már csak a “könnyű” pénz miatt sem. És a könnyű alatt azt értem, hogy puncin kívül más nem kell ehhez.
Nem hiszem, hogy az anyja miatt rosszabb dolgokon ment keresztül, mint most, mégis ezt az utat választotta..nem biztos, hogy olyan okos.
"Pont le van fosva a pénz, lakás, autó, minden..." - gondolom pont azért választotta ezt a foglalkozást, mert neki ezek fontosak. Legritkább esetben választja valaki azért, mert annyira szeretné csinálni. Neki pont a pénz a fontos. Az, hogy boldog vagy sem nem feltétlenül van összefüggésben ezzel. Ha emiatt nem boldog, akkor bármikor abbahagyhatná, van spórolt pénze, kereshetne más munkát. Mégse hagyja abba, mert nem akar más munkát.
Honnan ismered? Tudod-e, hogy miért boldogtalan, miért kábítószerezik és szed nyugtatót? Ha tutod, akkor tudsz rajta segíteni azzal, hogy ezeknek az okoknak a megoldásában segítesz neki. Ha te (aki úgy tűnik ismered őt), nem tudod hogyan segíts neki, akkor vadidegenek, akik semmit nem tudnak róla, hogyan segítsenek? Nem is értem a kérdésben miért van benne jelzőként a prostituált: ez a legfőbb jellemzője, tulajdonsága? Szerintem inkább azt kellett volna írnod, hogy "egy fiatal depressziós lányt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!