Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Elmesélnétek, hogyan jutottato...

Elmesélnétek, hogyan jutottatok el az első öngyilkos gondolatig?

Figyelt kérdés

2019. dec. 13. 21:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
16%
Eros vagyok es idaig meg sosem jutottam:)
2019. dec. 13. 22:02
 2/14 gublug ***** válasza:
74%

Én nem vagyok depresszív jellem, viszont a halál témája, mint haldoklás, halál, filozófia, és azután ami jön, mindig érdekelt.

Így belegondolni, hogy mi lenne ha meghalnék vagy megölném magam - anélkül, hogy komolyan gondoltam volna - természetes volt. Önmagam felfedezésének egy része.

2019. dec. 13. 22:02
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Az elsőhöz? Hűha, az már nagyon–nagyon régen volt, még az általános iskola hetedik osztályában. Volt egy kövér, nagyon agresszív nyolcadikos fiú aki mindig kicsúfolt a folyosón és ezt vagy már fél éve folyamatosan csinálta. Egyszer nagyon csúnyán megalázott egy lány előtt, odajött és azt mondta a lánynak, hogy soha ne álljon szóba olyan fogyatékosokkal mint amilyen én vagyok. A fogyatékos szót itt most a valódi értelmében értsétek, tehát van egy enyhébb testi fogyatékosságom ami inkább szépséghibának mondható, nem annyira nagyon jelentős dolog és nem akadályoz semmiben sem. Akkor úgy éreztem nem bírom tovább, de hogy mit csináltam nem írom ide nehogy bárkinek is ötletet adjak vele. A lényeg, hogy az volt az első öngyilkossági kísérletem ami miatt kórházba is kerültem. Ha valakit érdekel privátban le tudom írni mit tettem magammal, de csak akkor ha az érdeklődő nem gyenge idegzetű. Hozzátartozik a dologhoz még, hogy amikor két hét múlva visszamentem az iskolába odajött hozzám az a lány és az egyik szünetben megkért menjek ki vele a folyosóra. Meg kellett várnunk amíg jött a kövér fiú. És amint a lány meglátta odament hozzá és a szemem láttára lekevert neki két akkora pofont, hogy az sírva szaladt el. Egyébként utána már nem nagyon találkoztunk vele, tehát valószínűleg kirúgták az iskolából. Néhány évvel később láttam egyszer a vasútállomáson, megismert de nem mert a közelembe jönni.
2019. dec. 13. 22:18
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Mármint a kövér fiút rúgták ki, ha nem lett volna egyértelmű.
2019. dec. 13. 22:28
 5/14 Metionin ***** válasza:
89%
Otthon tájékoztattak, hogy mennyivel könnyebb lenne nélkülem, nekem meg nem volt ellenérvem. 9 éves voltam.
2019. dec. 13. 22:58
 6/14 anonim ***** válasza:
79%

Mindig is féltetem az egészségemet.Nos miután végeztem 22 évesen az iskolával,elkezdtem dolgozni(kb már 17 évesen nyaranként diákmunkát vállaltam,de ez lényegtelen),mellette szerettem volna nyelveket tanulni és más szakmát is tanulni.Nos ahol gyakornok voltam (duális képzés) kb 2 évig,oda felvettek,de hamar elegem lett (a megígért munka helyett mást csináltam,ezer féle dolgot kellett volna csinálnom,konfliktus,csesztetés,ha ezzel végeztél csináld már meg azt,menj ide-oda,szerszerszámaim nem voltak stb) és jogosan lett elegem.Írtam egy önéletrajzot leadtam egy helyre(vártam),lett volna lehetőségem külföldre kimenni,de a jogsit csináltam és ugye kellett volna annyi pénzösszeg,,amivel 1 hónapig kihúzom.Rengeteg lehetőségem lett volna,de vártam,hogy hívjanak és után irány külföld.Nos itt a fordulópont,mivel vidéki vagyok voltam az erdőn dolgozni régebben is.Ismerős szólt van terület,mehetek ha szeretnék(óriási hiba volt). El válalltam (mondván 1 hónapot ki bírok és utána befejeztem).Jó volt a természetben dolgozni(mielőtt valaki írná ez vágás-tisztítás volt,nem mi vágtuk ki a fákat,tulajdonképpen a "morzsákat" szedtük össze.Amikor hazaértem hoztak +ba kamionnal fát hozzánk,nagyon durván túl eröltettem magam,már alig vártam vége legyen.Aztán innentől jött a probléma hirtelen furcsa tüneteim lettek,jártam az orvosokat,hónapokat vártam mire eljutottam a dokihoz az küldött máshova és így tovább.Elsőnek idegbecsípődést mondtak,jó akkor pihenő.Durva állapot romlás,rengeteg szenvedés itthon(hányás,fájdalom sokszor össze rogytam emiatt,evés után feküdnöm kellett az ágyban,mert kijött volna).Jó év elején 2 hónap rehabilitáció (nyelőcső nincs a helyén,az izomzat forró és a fejem a válamon volt már szinte,gyógytorna,rengeteg gyógyszer+infúzió),kiengedtek.Neurológián megkérdeztem az orvostól mi is a bajom,elmondta hát csak pislogtam,nem hittem el.Másod véleményt kértem az egyik legjobb neurológustól,jó cirka 8 óra volt az út oda.5 napot voltam ott rengeteg vizsgálat stb.Az ötödik napon közölte az orvos mi is a bajom,nos életemben nem kaptam még sokkot.Ott döntöttem vagy egészségesen vagy sehogy.Egyébként ez a nyavaja lapangot bennem,de a fizikai munka kihozta.Csak ugye nem értettem,jártam konditerembe,végeztem a sulival mentem dolgozni és sokszor este 11-re értem haza és nem volt probléma.Most ott tartok 3 havonta neurológia (nyakamba Xeomin,de semmi haszna és egész életemben szúrni fogják).Sokszor van brutál fájdalmam,hányingerem és a fejemet balra nem tudom elfordítani,gerincem is sokszor fáj.Kb a lényeget leírtam.Sokszor úgy vagyok vele,hogy feladom,mert ez számomra nem élet,nem jó szenvedni.Minden összeomlott.Mondhatjátok,hogy Én vagyok a hibás,meglehet,de ha tudtam volna akkor másképp csináltam volna és talán elő sem jött volna ez a "betegség",csak később vagy talán soha.Nem volt szuicid hajlamom máskor,de nincs jövőképem,járok dolgozni,de ebből az összegből nem lehet a jövőmet megalapozni.Sokszor gondolkozom rajta megéri egy életen át szenvedni?Hát nem.Csak megígértem,hogy nem teszem meg,pedig ha nem lennének a szülök és a testvéreim,már megtettem volna.

Vigyázzatok az egészségetekre,mert az a legnagyobb KINCS!Mindenkinek jó egészséget kívánok és jó éjszakát!

2019. dec. 13. 23:29
 7/14 anonim ***** válasza:
39%
Most eszembe jutott...lehet rakos vagyok.
2019. dec. 14. 09:43
 8/14 anonim ***** válasza:
45%
Attól függ mennyi idős vagy, ha nem vagy már tini, akkor elmesélem. Mert felnőtt problèmáim vannak, amitől megfordult a fejemben, de ha még nagyon fiatalka vagy, akkor nem írom le, mert Neked még egész más problèmáid vannak.
2019. dec. 14. 16:06
 9/14 anonim ***** válasza:
45%
Igen, ez bölcs hozzászólás volt. Ne írjatok le olyat amit a fiatalabbak esetleg félreértelmezhetnek és ez által felelőtlenül cselekedhetnek. Gondoljatok be, hogy ezt bárki elolvashatja az interneten.
2019. dec. 14. 18:44
 10/14 anonim ***** válasza:
91%
Gyerekkori traumákra nyúlik vissza, amiket idén traumafeldolgozó terápián bontogattunk ki. Kb 10 éves korom óta emlékszem biztosan, hogy a szüleim, főleg apukám nagyon sokat bántottak, verbálisan és fizikailag is egyaránt. Nagyon sokszor engem okoltak sok mindenért, pl hogy miattam fognak elválni. Egész kiskorom óta egyetlen igazi barátnőm, 8 évig mellettem volt, de aztán elkezdett levegőnek nézni egy másik lány miatt, ez pedig iskolai bántalmazásba torkollott. Sehol nem éreztem magam jól, biztonságban, sem otthon, sem az iskolában. Szociális fóbiám volt, az utcára sem mertem kimenni. Általában otthon bezárkóztam, begubóztam magam az ágyba és sírtam, 13 éves koromtól bántottam, büntettem magam, falba vertem a fejem, majd jött a falcolás, szép lassan napi szinten. Szükségem volt emberi kapcsolatokra, így a neten próbálkoztam társaságot keresni. Meg is ismertem egy srácot, akivel nem sokkal utána "összejöttünk", egy évig "együtt voltunk", de soha nem találkoztunk élőben. Naoi szinten beszéltünk, számítógépes játékokat játszottunk együtt, Skypeoltunk, elvoltunk. Aztán jött a hidegzuhany, mert kiderült, hogy a srác nem is létezik, mögötte egy velem egyidős lány volt, meg az osztálytársa, és csak viccből csinálták ezt velem. Hatalmasat koppantam. Ismét csalódnom kellett az emberekben, nem tudtam senkire sem számítani, elöntött a rettegés, a bizonytalanság, teljesen el voltam veszve, nem láttam a kiutat, nem akartam hogy folytatódjon ez a pokol, és megfogalmazódott bennem az is, hogy soha nem akarok felnőtt lenni - mert a világtól rettegve nem lehet felnőttnek lenni. Így 14 évesen ki akartam ugrani egy kamion elé, de végül az életösztön erősebb volt.
2019. dec. 14. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!