Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Az élet teljesen értelmetlen?...

Az élet teljesen értelmetlen? Egyre jobban emészt és nem tudom hogyan lehet ezzel már megbirkózni. Ezt más hogyan tudja elfogadni?

Figyelt kérdés

Az egész négy éve kezdődött, bár lehet már korábban is növekedett bennem ez az érzés. Mindenesetre akkor szembesültem először halállal felnőttként. Gyerekként könnyebb volt, mert mindenféle hülyeségben hittem, de valahogy aztán elkezdtek realizálódni a dolgok.

Mindenesetre a történtek után iszonyú halálfélelmem lett, pánikrohamokkal küzdöttem. Aztán elmúlt.

Most kb. 1 hónapja volt egy balesetem, ami miatt hosszú ideig feküdnöm kellett. Iszonyatosan nehéz volt, mert nem tudtam járni és az idő nagy részében magamra voltam utalva így. Eszembe jutott, hogy idős koromban is ez vár majd rám, csak akkor már meg is halok. Valószínűleg rákban, agyvérzésben vagy szívrohamban.

A környezetemben volt olyan, aki rákosan kapott agyvérzést és az utolsó hetei felértek egy tortúrával. És utána a semmi.

Egyszerűen nem tudom feldolgozni azt, ami következni fog és ahogy majd meg kell halni. Teljesen motiválatlanná és céltalanná tesz. Lényegében már csak itthon ülök és semmi energiám élni. Azt mondták úgy élek, mint egy 80 éves. De nincs már bennem semmi erő, mert tudom, hogy a vége úgy is valamelyik fájdalmas halálnem. Ti a haláltudatot hogyan tudjátok összeegyeztetni az élettel?

2019. nov. 12. 12:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

Ti csak egymást erősítitek a saját nyomorotokban. Számotokra az élet sz.r, szerintem meg nem. De ezért tenni is kell. Ti, akik egész nap csak itt rinyáltok, mit tesztek azért, hogy jobb legyen az életetek?

Kitalálom, semmit.

2019. nov. 12. 17:40
 12/23 A kérdező kommentje:

"Hárítod a felelősséget."

Kire hárítottam? Te jól vagy? Olyasmikről beszélsz, amiről nem is írtam. Valamitől nagyon triggerelődtél és elborult az agyad. Szerintem picit nyugodj meg és máskor csak utána írj választ, mert a mostani válaszod alapján te szorulsz pszichológiai segítségre.

"És az élet NEM értelmetlen"

Biztos, ha te mondod. Bölcs vagy.

"maximum a tiéd az"

A tiéd is az, ahogy mindenkié. Az ember egy jelentéktelen lény, nincs hatalma az életnek értelmet adni, mert csak kémia vegyületek kupaca, amik szétbomlanak, amikor kipurcan.

Ez az "életnek mi adunk értelmet" rizsa pont ugyanolyan önáltatás, mint amikor a vallásosok azt hiszik, hogy Isten a képére teremtette őket, lelkük van és majd a túlvilágon boldogok lesznek. xD Ez egy evolúciós biztonsági, túlélési funkció (?), ami azért van, hogy ne ölje meg magát senki a teljes értelmetlenség felismerésétől, mert az ember a rohadt sok idegsejti kapcsolata miatt képes rá. Nekem valamiért ez elromlott és teljesen elkuuuródtam. :D

"És honnan tudod, hogy a vég fájdalmas?"

Onnan, hogy végigültem a végeket, az ágyaik mellett.

2019. nov. 12. 19:00
 13/23 A kérdező kommentje:

"Ti, akik egész nap csak itt rinyáltok"

No offense, de te is csak itt rinyálsz. Te nem arról, hogy az élet sz*r, hanem arról, hogy jó. De ez attól még rinya marad. :D Jó reggelt. Illetve bagoly mondja verébnek.

2019. nov. 12. 19:02
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Ki törölte ki a kommentjeimet, vagy ki tudja?:D

Tudom,,tudom a gyk-s webmesterek már jól ismernek. És ha valamit úgy isten igazából nyersen kiírok, az még nekik is sok néha. Dehát ez még mindig jobb, mint a pozitív gondolkodás itt a pokol bugyraiban :D

2019. nov. 12. 19:44
 15/23 A kérdező kommentje:
Észre se vettem, hogy töröltek egy választ. :D
2019. nov. 12. 19:54
 16/23 A kérdező kommentje:
ha szeretnéd, akkor írd le megint
2019. nov. 12. 19:55
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen az élet is,,,az őszinteséget sehol nem szeretik, Csak a megtévesztést, a mézes mázas színjátékokat!! :DD
2019. nov. 12. 19:56
 18/23 A kérdező kommentje:
igaz
2019. nov. 12. 19:57
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

"Hárítod a felelősséget."

Kire hárítottam? Te jól vagy? Olyasmikről beszélsz, amiről nem is írtam.

vs.

"Az, hogy mi vagyunk a saját életünk alakítói meg egy ordas nagy hazugság/áltatás."

"Nekem valamiért ez elromlott és teljesen elkuuuródtam. :D"

Ergó: Hárítod a felelősséget, mert azt mondod, hogy nem mi alakítjuk a saját életünket. Pl. ha te elesel az utcán, arról nem te tehetsz, hanem a járda vagy éppen a kráter, ami éppen ott volt. Vagy ha éppen most jelenleg munkanélküli vagy arról is gondolom csak a kormány tehet, még véletlenül sem te.

Csak kérdezem én: akkor minek élsz? Miért nem vetsz véget saját szenvedésednek? Tudom, az öngyilkossághoz meg gyáva vagy. Akkor ne rinyálj tovább.

"Nekem valamiért ez elromlott és teljesen elkuuuródtam. :D"

És erről ki is tehet? Ja, tudom, anyád és apád, ja meg a kormány. De tudom, te szent és sérthetetlen vagy, te nem tehetsz semmiről, te vagy a megtestesült ártatlanság, akivel csak rossz dolgok történnek úgy a semmiből.

Blablabla... Még MINDIG csak hárítod a felelősséget!

"Onnan, hogy végigültem a végeket, az ágyaik mellett."

Te BETEG emberek ágyai mellett ültél, de nem voltál jelen egy olyan békés öreg bácsi halálánál, aki csak szimplán elaludt és nem voltak fájdalmai. Rengeteg ilyenről lehet hallani, de tudom, mindenki csak azt veszi észre, amit észre akar venni.

Mivel te úgyis már eldöntötted, hogy az élet értelmetlen, ezért mindent el is fogsz követni annak érdekében, hogy állításodat igazold. De ne zavarjon téged, hogy még véletlenül sincs igazad. Nem a tó tehet arról, ha a kacsa nem tud úszni.

Nem baj, éld csak tovább a szerencsétlen nyomorult életedet. Szüleid biztos nagyon büszkék rád és az életedre. Gondolom ők is ugyanígy élnek, ahogy te és ők is csak rinyálni tudnak, de változni azt nem, mert az erőbefektetéssel jár, de ti lusták maradtok örökre. De remélem szaporodni nem akarsz.

2019. nov. 12. 21:19
 20/23 A kérdező kommentje:

"éppen a kráter"

Mondjuk ha kráter van ott okoska, akkor tényleg nem csak az én felelősségem, hanem annak, akinek elvileg az lenne a munkája, hogy ne legyen kráterek (?) a járdában. De gondolom a te világodban ez teljesen normális.

Gondolom ha fellöknek, akkor az is az én hibám, mert valamivel biztos provokáltam azt, aki fellökött. Nem te találtad ki a "tehetsz róla, tehetsz ellene" programot véletlenül? Nagyon hasonló a filozófiád.

Nem vagyok munkanélküli, tanulok még (bár ebből adódóan tényleg nincs munkám). Jelenleg passziváltatni kellett a félévem, mert nem tudtam bejárni a sérülésem miatt. Mondjuk én nem a járdán estem el, szóval nem tudom, hogy a te ítéleted alapján akkor ez most az én hibám volt vagy valaki másé? Maradjunk annyiban, hogy a kormányé. Hm...jobban belegondolva tényleg az egyik idióta ötletük az oka. De majd nem leszek lusta új végtagot növeszteni magamnak, mert ez csak rajtam múlik!!4!

"Tudom, az öngyilkossághoz meg gyáva vagy. Akkor ne rinyálj tovább."

Mivel a leírásban az is szerepel, hogy halálfélelmem van, így nagy vagy Sherlock. Bár szerintem te az a típus vagy, aki az öngyilkosokra meg azt írja, hogy gyáva. Szóval igazából csak savazni akarsz másokat, mindegy mit csinál.

Szóval inkább te ne rinyálj.

"Ja, tudom, anyád és apád, ja meg a kormány."

Szerintem te vagy az a típusú ember, aki miatt ilyen lehetek. Valószínűleg ezért tesz ennyire agresszívvá ez a kérdés, mert van olyan a környezetedben, akit hasonlóan megnyomorítottál és ezzel akarod saját magadról/magatokról elhárítani a felelősséget. Igen, mindenki felelős. Én is felelős vagyok másékért, ahogy te is, anyu és apu is. És főleg a kormány, aki ezt a munkát elméletben bevállalja, de helyette csak istencsászári, földesúri pozícióban tetszeleg.

"Még MINDIG csak hárítod a felelősséget!"

Nem, csak tisztán látom a dolgokat, mert nem egy empátiahiányos, érzéketlen tuskó vagyok, mint te.

"Rengeteg ilyenről lehet hallani"

Meg rengeteg másikról is. A lényeg, hogy a békés öreg bácsi halála a kivétel, a betegeskedő vagy erőszakos a többség, az átlag. Persze elhitetheted magaddal, hogy majd te leszel a kivétel, de ennek elég kicsi az esélye.

Te vagy az, akinek nincs igaza. Igazolni próbálod, de csak azért, mert bosszant. Normális érvet nem is sikerült felhoznod, csak a sértegetést és személyeskedést. Ha elfogadnád, hogy nekem van igazam, akkor egész nap nyüszítenél. És ezért van igazam. Mert dühít téged, mert nem tudsz rá normális hangnemben reagálni. Te is tudod ezt belül, de az egoizmusod tiltakozik ellene. Ez a védelmed az igazság ellen.

"Nem a tó tehet arról, ha a kacsa nem tud úszni."

Beteg bölcselet. Valószínűleg egy gyakorló pszichopata találta ki. Viszont annyira azért nem okos: ha a kacsa nem tud úszni, annak valószínűleg valamilyen genetikai rendellenesség az oka. Tehát a kacsa sem tehet róla, hiszen nem ő választotta, hogy így születik meg.

"Szüleid biztos nagyon büszkék rád és az életedre."

Nem tudom. Lehet, hogy nem, de lehet, hogy igen. Az a lényeg, hogy szeretnek.

Rád viszont biztos nagyon büszkék az értelmi és érzelmi fejlettséged miatt, amit a hozzászólásaiddal mindig bizonyítasz.

"De remélem szaporodni nem akarsz."

Nem terveztem. Az olyan lények, mint te amúgy is teletojják a bolygót a porontyaikkal, ami miatt az egész világ emberi életre méltatlanná válik. Illetve már körülbelül most is az.

Én azt remélem inkább, hogy nem fogják a jövőben majd minden...egyednek engedélyezni a szaporodást és akkor a következő emberi generációk fényesebben láthatják a jövőt.

De ez már nem az életemben valósul meg.

2019. nov. 12. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!