Most akkor tegezzem vissza?
Figyelt kérdés
Nemrég költöztünk falura. Minden idősebb embernek jó napottal köszönök és mivel még nem ismernek, ezzel is válaszolnak vissza. Viszont van egy öregasszony akinek hiába köszönök jó napottal, sziát köszön. Nem ismerem, ő se engem, kicsit furán jön ki hogy egy idegen 30 éves fiatalasszonynak a 80+ os idős nő sziát köszön. Mellesleg amikor elmegyek mellette egyfolytában bámul a barátnéjével együtt. Szerintetek hogyan köszönjek neki?2019. márc. 7. 10:04
2/7 anonim válasza:
Mint eddig, a napszaknak megfelelően.
3/7 anonim válasza:
Attól hogy egy idősebb letegez, az nem jogosít fel, hogy visszategezd. Ha a néni azt akarja, hogy ne magázzák akkor majd szólni fog. De erre ne nagyon várjál.
4/7 anonim válasza:
Nő elég paraszt, mivel úgy tegez le téged hogy nem ajánlotta fel a visszategezést. Mivel letegezett igen köszönhetsz neki sziával.
5/7 anonim válasza:
Nem vagy gyerek, ha letegeznek, neked is le lehet...de ez az eset..Bár furának tűnik a néni, biztos nem ért ehhez és megsértődne..
6/7 anonim válasza:
Vidéki kisvárosok, falvak teljesen mások, mint BP vagy vidéki nagyobb városok. El nem tudnám képzelni, hogy egy 80+-os falusi asszonyt letegezzek, akárhány éves is vagyok.
7/7 anonim válasza:
Attól még, hogy a néni nem ismeri az illemet, még bunkó dolog a csendőrpertu. Én visszategezek bárkit, aki kérdezés nélkül letegez felnőtt ember létemre. Lehet azzal jönni, hogy anyád lehetne, apád lehetne stb, csakhogy nem az anyám, nem az apám, hanem egy idegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!