Most ilyenkor tudok kezdeni valamit a lakótársammal?
1 hete lakunk együtt, de egyszerűen nem viselem el. Mondjuk én eleve nem szerettem volna őt választani, de idő és jelentkező híján nem volt más választásom. Én diákot akartam, ő meg dolgozó, így az alvási rendünk is teljesen más. És még csak nem is volt szimpatikus. Na mindegy.
Az összes eddigi lakótársamhoz képest annyit mászkál a lakásban, mint zsidóban a fájás. Óránként legalább egyszer vagy iszik, vagy eszik,vagy mosogat, főz a konyhában. Az a nem bír megülni típus.
És amin a legjobban ki vagyok akadva, az az, hogy nincs igénye alvásidőn kívül magára csukni az ajtót. Engem ez nagyon zavar, mert mindig látja, hallja, ha kimegyek csinálni valamit akár a WC-be akár a konyhába, és én is mindig látom olyankor, hogy ő mit csinál. A folyamatos kontaktusról nem is beszélve. Valahányszor kimegyek, ő beszélgetni akar, ez meg kimondhatatlanul fárasztó.
Mondtam neki, hogy engem feszélyez a folyton nyitott ajtaja. Előadta egy fél órán át, hogy ez azt jelenti, hogy nyitott a beszélgetésre, és szereti, ha mozgolódom, mert legalább élet van, és különben is, ha becsukja az ajtót, akkor is ugyanúgy hall mindent, és muszáj, hogy járjon a levegő...
Engem nem érdekel a magyarázkodása, nem jutott el a tudatáig, hogy szeretném, ha néha elvonulna magába. Mert diákként nekem egyszerűen muszáj, és szerintem nem vagyunk összeférhetőek, ha neki a "nyitottság" az igénye, én meg azt gondolom, hogy nem vagyunk szobatársak, nem akarok mindig egy légtérbe kerülni vele, ha kimegyek WC-re, és hogy fingani se merjek a saját szobámban. Ez nem kollégium.
Amúgy hívő, elhiszem, hogy neki ez a kollektív, társas életvitel megfelel, de én nem véletlenül nem erre vágytam. Ez így szerintem nem fog működni.
Én is ilyen vagyok.
Nálam már másként működik a lakótárs keresés.
Konkrétan úgy hívom oda, mintha "barátnőt" keresnék, mármint magamban döntöm el, hogy a beszélgetés kis része csak az, hogy bemutatom a lakást.
Azt úgyis látja.
Hanem azonnal elterelem a beszélgetést egy kedves érdeklődésbe, amiből a másik lány csak azt gondolja, hogy "jaj de kedves ez a tulaj, hogy érdeklődik a szokásaimról" miközben magamban arra gondolok, hogy "igen drágaságom, most derítem ki, hogy mekkora egy kretén vagy".
Tehát azt mondom, adj fel hirdetést, és igenis kérdezz meg ilyeneket:
- Mennyire vagy magányos típus?
-Mennyire tűröd az egyedül létet, vagy ha azt mondom, hogy nekem most magán szféra kell.
-Mennyire tudsz a seggeden ülni? Magadban egyedül??? OKé nyilván ne ez legyen a kérdés, de a lényege ez legyen.
Tehát próbálj olyat kérdezni, amilyen te vagy és azt tőle hallani, hogy igen ő is olyan.
Bizonyos idő után rájön az ember, hogy ha albérlőtársat fogad, az tulajdonképpen olyan, mintha új barátnőt kapna. Az édesmindegy hogy néz ki a lakás és ki fizet, nyilván határidőre kell fizetni ez nem kérdés.
De ha ez adott, onnantól kezdve személyeskedően igenis kérdéseket kell feltenni, mert amint látod, innentől már borzasztó ciki az egész, és az esetek többségében, téged néznek hülyének, mint most is.
Pedig nem te vagy a hülye, elvileg saját lakásodban egyébként is te mondod meg mik a szabályok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!