Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Most ilyenkor tudok kezdeni...

Most ilyenkor tudok kezdeni valamit a lakótársammal?

Figyelt kérdés

1 hete lakunk együtt, de egyszerűen nem viselem el. Mondjuk én eleve nem szerettem volna őt választani, de idő és jelentkező híján nem volt más választásom. Én diákot akartam, ő meg dolgozó, így az alvási rendünk is teljesen más. És még csak nem is volt szimpatikus. Na mindegy.

Az összes eddigi lakótársamhoz képest annyit mászkál a lakásban, mint zsidóban a fájás. Óránként legalább egyszer vagy iszik, vagy eszik,vagy mosogat, főz a konyhában. Az a nem bír megülni típus.

És amin a legjobban ki vagyok akadva, az az, hogy nincs igénye alvásidőn kívül magára csukni az ajtót. Engem ez nagyon zavar, mert mindig látja, hallja, ha kimegyek csinálni valamit akár a WC-be akár a konyhába, és én is mindig látom olyankor, hogy ő mit csinál. A folyamatos kontaktusról nem is beszélve. Valahányszor kimegyek, ő beszélgetni akar, ez meg kimondhatatlanul fárasztó.

Mondtam neki, hogy engem feszélyez a folyton nyitott ajtaja. Előadta egy fél órán át, hogy ez azt jelenti, hogy nyitott a beszélgetésre, és szereti, ha mozgolódom, mert legalább élet van, és különben is, ha becsukja az ajtót, akkor is ugyanúgy hall mindent, és muszáj, hogy járjon a levegő...

Engem nem érdekel a magyarázkodása, nem jutott el a tudatáig, hogy szeretném, ha néha elvonulna magába. Mert diákként nekem egyszerűen muszáj, és szerintem nem vagyunk összeférhetőek, ha neki a "nyitottság" az igénye, én meg azt gondolom, hogy nem vagyunk szobatársak, nem akarok mindig egy légtérbe kerülni vele, ha kimegyek WC-re, és hogy fingani se merjek a saját szobámban. Ez nem kollégium.

Amúgy hívő, elhiszem, hogy neki ez a kollektív, társas életvitel megfelel, de én nem véletlenül nem erre vágytam. Ez így szerintem nem fog működni.

2019. febr. 5. 07:23
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
22%

"1 hete lakunk együtt"

"pedig minden héten legalább 2x elmegy programra a templomba járás mellett"

Ez elég érdekes így, hogy egyszer azt írod 1 hete laktok együtt, de mégis azt írod minden héten...

Lepontozhattok, de neked nem való lakótárs. Szerintem tedd ki, keress egy antiszoc lányt vagy oldd meg egyedül a rezsit.

2019. febr. 5. 16:35
 22/31 anonim ***** válasza:
82%
Ismerős a szituáció. Ha egy hetet alig bírtál ki vele szerintem ne erőltesd a dolgot és keress mást, mert nem fog változni! Nem árt mélyebben elbeszélgetni a jelöltekkel pláne hogy te fogsz vele együtt élni. Ne félj indiszkrét kérdéseket feltenni, mindenképp próbáld megismerni a napi rutinját. Ez nagyon fontos! Sajnos én is belefutottam abba, hogy megtévesztettek, nem kérdeztem túl sokat aztán mikor beköltözött a srác derült csak ki, hogy alkoholista... Életem legszörnyűbb pár hete volt.
2019. febr. 5. 18:27
 23/31 anonim ***** válasza:
20%

#17.Kérdező:

"lakótárs nem barát, sem testvér"

Testvérnek nem testvér. Ez tény.

Azonban ha nem barát, az már bajos lehet. Ezt a végén fejtem ki.

#20:

"Nekem (!)együttélés(!) közben mindig ezzel volt a problémám, hogy sokan beköltöznek és rögtön úgy viselkednek, mintha már 1000 éve ismernénk egymást, mint barátok"

Neked SOHA nem volt együttélésed! Ugyanis pont azt utasítod el!

#Innentől szól általánosan mindenkinek:

Ezt a megfogalmazást itt a gyakorin lestem el.

"A cél nem az egymás mellett élés, hanem az EGYÜTTélés!"

Ameddig nem barátkoztok, nem beszéltek a minimumon kívül, nem közösködtök, addig az csak "egymás mellett" élés, de nem(!) "EGYÜTT"élés!

Az ideális lakótársi viszony, amit együttélésnek nevezel, az olyan, amit sokan nem hisznek el, hogy létezik a valóságban, pedig nagyon is gyakori!

A jó példa rá: Jóbarátok.

Illetve a saját magam példája.

Én a SharedHouse-ban lakom már majdnem 6 éve.

6-an vagyunk. Én, és 5 különböző korú és foglalkozású nő.

Budapest belsejében egy családi ház emelete. A földszinten lakik a tulaj, egy kedves idősebb hölgy.

3 hálószoba, egy óriási amerikai konyhás nappali, egy nagy erkély, nagy fürdőszoba benne a wc-vel, méretes előszoba, óriási tetőkert. Illetve megkaptam a mélygarázst műhelynek. Hatalmas udvar.

Szobánként kettesével lakunk. Én a legnagyobb szobában lakom az egyik nővel.

Összetoltuk a két heverőt, vettünk rá egy matracot, így egy nagy franciaágyunk van. Összebújva alszunk el.

SOHA egyikükkel sem léptem túl azt a bizonyos határt! Még egy csók erejéig sem!

Közös a számlánk. Egy svájci banknál van egy speciális számlánk. Munkahelyeinken mind ugyanazt a számlaszámot adtuk meg. A számlának van 6 tárcája. Az fizetési utalás tárgyában benne van a nevünk. A rendszer ez alapján rakja a megfelelő tárcába. Mindegyikünknek csak a saját tárcához van bankkártyánk. A számlának van egy másik fele, egy kamatos kamattal ellátott takarékszámla. Erre minden hónapban amikor megérkezik a fizetés, automatikusan a 200.000 feletti részt átrakja a kamatszámlára.

6-an közösen bankolunk.

Tavaly 2 autót vettünk közösen. Ezeknek építettem egy garázst az udvaron.

Minden nap közös a vacsora, hétvégén az esetek 90%-ban az ebéd is. A takarítást beosztás alapján, de egy időben közösen csináljuk minden vasárnap, zenét kapcsolva, táncolva, szórakozva.

A programjaink majdnem mindig közösek. Nyaralni, "telelni", közösen megyünk. Egymás családjához is. Illetve a családjaink is jöhetnek ide. Mindenki ismer mindenkit. Persze csak a bentlakás óta. Előtte nem ismert senki senkit.

Egyikünk, a legidősebb hölgy, a 30-as éveiben van. Ő már házas is. 2 évig randiztak, utána a féri megkérte a kezét, és utána fél évvel összeházasodtak. Azonban már a randizás alatt megmondta a férfinek, hogy amíg nincs gyerek kilátásban, addig nem költözik el innen. És láss csodát, a férfi megértette mit jelent az, hogy jó társaságban vagy és amíg nincs család csak házastárs, addig alá van rendelve!

Ha valaki annyira beteg, hogy az ágyat nyomja szó szerint, akkor bizony valaki akinek azokon a napokon a legkevesebb melója van, az kivesz szabadságot, és beteget ápol!

Ha valaki annyira de annyira rosszul van, hog még fürdeni sincs ereje, akkor igen, abban is segítünk egymásnak! Én ebben mondjuk kicsit kivétel vagyok. A kényes részeket kihagyjuk. Megmosom a hátát, hasát, karját, lábát, haját, de a maradékhoz nem nyúlok. Ugyanígy fordítva. Mikor volt egy balesetem, és be volt gipszelve mind a két karom ujjaktól vállakig teljesen, akkor megfürdettek.

Viszont ismételten: SOHA nem léptük át azt a bizonyos határt!

Ennyi.

---------------

Nektek egyszerűen nem való az együttélés!!! Nektek az egymás melletti tengődés kell.

De akkor keressetek úgy lakótársat!

Kérdező! A tiéd a lakás. Rakd ki a jelenlegit, és adj fel egy hirdetést, hogy antiszociális diáklányt keresel felszabadult 20nm-es celládba!

21/F

2019. febr. 6. 13:14
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ez azért már elég túlzás, főleg idegenekkel.

Nekem is volt egy ilyen lány, sülve-főve együtt voltunk, közös kaját csináltunk, filmeztünk satobbi. Munkában alig vártam, hogy hazaerjek hozzá, pedig mi sem jártunk. (Mondjuk közös bankszamlat saját magammal sem csinálnék ha kettő lenne belőlem)

Egy idő után viszont túl sok lett a csaj, elkezdem belekotyogni a magánéletembe, stb.

Bár darabokra tört a szívem amikor szétköltöztünk, de még is azt mondom, egy bizonyos távolságot meg kell tartani.

De aláírom azt hogy nagyon jó, ha baráti viszonyban vagy a lakotarsaiddal. 26f

2019. febr. 6. 13:32
 25/31 anonim ***** válasza:
81%

23...

Jó isten haragja... Inkább maradok egy antiszociális dög, mint hogy ennyire átessek a ló túloldalára. Mert amit írsz, az nekem sokkal kevésbé tűnik egészségesnek, mármint lakótárs címmel, mint a szeparáltan egymás mellett tengődés. Az élet ugyanis nem egy sorozat, nem a Jóbarátok újragondolva. Lehet, hogy nektek bejött így, de ne prédikálj úgy, mintha ez lenne a normális.

Abban igazad van, hogy a mai normák szerint nem együttélés megy a lakótársak között, hanem egymás mellett élés. De ezzel én nem látok semmi problémát. Élni és élni hagyni szabály tiszteletben tartása mellett teljesen átlagos és vállalható a dolog. Együtt élni az embernek a párjával, családjával, szeretteivel kell(ene). A lakótárs dolog jó esetben egy ember életében átmeneti állapot.

(az meg külön megdöbbent, hogy elvileg férfi vagy.. a szavaid alapján nőnek hittelek)

Azt meg ismét csak nem értem, hogy nem tud ennyi felnőtt ember olvasni. Kérdezőnek egy emberrel akadt baja, de (jó, költői túlzás) tíz másikkal meg el volt. Jó, hogy nem dobáljátok meg kővel.

Kérdező, szerintem megkaptad a válaszod. Én a helyedben dobnám ezt a kérdést.

2019. febr. 6. 14:38
 26/31 anonim ***** válasza:
80%

#23:

E! eee...xD Hát ne is haragudj, de amit leírtál, nekem sokkal inkább tűnik mittudomén valami elborult vallási közösségnek, mintsem együttélésnek. Én ezt ki nem bírnám, kissé túlzásnak tartom, hogy ennyire összeláncolva legyek szociálisan 5 emberrel. Meg mi a fene ez már, hogy egymás családjához is együtt mentek? :D Azért ez...ezt megint csak ilyen "mormonos" dolognak tartom. :D Nem azok vagytok véletlenül? :D

De a legjobban ez tetszik: összetolt ágyban, összebújva alszol az egyik nővel, de ti aztán nem léptek át semmit, aha, ezt így le lehet írni, de nem mindenki veszi be, te kis pajkos. ^_^ Főleg, hogy utána meg azt írod, még együtt is nyaraltok meg kb. mindent együtt csináltok. Vagy pedig még az lehet a magyarázat, hogy bizony homoszexuális vagy, mondjuk az a mai világban már nem baj, szóval ezen ne kapd fel a vizet. ;-)

A Jóbarátok az meg csak egy amerikai sorozat, ami a fantázia szüleménye és semmi köze a valósághoz.

2019. febr. 7. 18:35
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért tegyük hozzá, a "shared house" dolog sem működik bárkinél, sőt, a többségnél nem. Mire kialakul egy kis közösség, ahhoz idő kell, meg cserélődő tagok.

Mondjuk kezdjük ott, hogy 21 évesen az ilyesmi még lehet poén. Hiszen gyakorlatilag kollégium érzés szobatársakkal, közös programokkal. De erre sem mindenki vevő.

Na meg ez a "Jóbarátok" téma tök jól működik egy kamu amerikai 20 perces szitkom sorozatban. Csak nem működik a valóságban.

2019. febr. 7. 20:36
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

De amit a 13:14-es ír, az nem Shared house, hanem tényleg valami beteg vallási szekta.

Dögöljek meg, de ha ez igaz, akkor teljesen beteg. Kezdve az idegenekkel egy ágyban alvástól a házasságig nem költözik el témáig. Bár mondjuk nem tudom elképzelni, hogy egy 30 éves nő szívesebben lakik egy 6 fős "kollégiumban" mint a saját leendő férjével.

Lehet én vagyok túl antiszociális, de a mindig közös vacsora, ebéd nálam még a közel álló emberekkel is sok lenne, akár család, akár barátok, akár munkatársak. Néha igénylem az én időt.

Közös nyaralás, telelés dettó. Nem elég, hogy ugyanazokat bámulom az év minden napján, még velük is menjek mindenhova. Lehet én vagyok öreg 30 évesen, de én például simán elmegyek egyedül egy erdő közepére túrázni.

Na meg beteg ápolgatás. Én ha beteg vagyok, akkor mindenre vágyom, csak arra nem, hogy körülöttem mászkáljanak. Persze, jó ha hoznak a boltból kaját, gyógyszert, de ne legyen csak azért ott egész nap. Nem a sötét középkorban élünk ahol virrasztani kell az ember mellett.

Mondjuk eleve elég ordas nagy kamunak hangzik a dolog, hogy egy 21 éves annyi "közös fürdetést" átélt volna. Hacsak nem extrém sportolók, akkor azért átlag emberrel ilyen életében egyszer ha megesik.

2019. febr. 7. 20:46
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy nem együtt élés, hanem egymás mellett élés, az még nem rossz dolog.

Az egymás mellett élés nem egymás mellett tengődés. Egymás mellett élni pont attól jó, hogy csak annyira folytok bele a másik életébe, mindennapjaiba, amennyire a követelmények megkövetelik. Nekem pont az a jó, ha a lakótárs későn jön, korán megy, ahogy én is, és azon kívül bent vagyunk a szobánkban.

Családom, barátaim, haverjaim, munkatársaim vannak épp elegen. Nekem pont az kell, hogy nyugodtan hazamehessek aludni egyet, nézni egy filmet, aztán mehessek tovább másnap.

2019. febr. 7. 20:51
 30/31 A kérdező kommentje:

Haha, hatalmasat nevettem a 23-as válaszon. XD

Miért kell trollkodni? De ha igaz, akkor nagyon durván ajánlok nektek valami szakembert. 21 évesen nyilván anyakomplexusod van, ha az az igényed, hogy 5 nővel legyél együtt. Nekik meg ugyancsak van valami fétisük, ha ez az állapot nekik normális.

A közös bankszámla, minden családi program közös, autót vettetek közösbe, a nő nem él a férjével gyerek előtt. Kezdjük azzal, hogy így hogyan akarja összehozni? Na ne nevettess. És 21 évesen nem indul be a fantáziád, ha ölelkezve alszol egy nővel... hagyjuk már.

Szóval vagy trollkodás, vagy hogyazamacskarúgjameg...

Amúgy köszönöm a válaszokat, szerintem elmúlt az újdonság varázsa, és napok óta elvan magában is a nő. Azt nehéz megszokni, hogy este 9 körül már alszik, és minden reggel 6-kor kel. Nem tudom, mi lesz így a vizsgaidőszakban, mert nekem tanulnom kell, és ha hajnal 1-kor ki kell mennem enni, akkor ki is megyek. De tudja milyen, ő is volt diák.

Csak ez így elég vacak, hogy felébred, ha fürdök, meg szerintem normális este 11-kor hajat szárítani. De így, hogy alszik... Szóval szerintem az alvási rendünkkel gondok lesznek... Mondjuk ha tehetem, reggel mosok hajat, mert éjszaka is izzad a fejem. Ő meg reggel és este is zuhanyzik. Még szerencse, hogy nem fél órát, mert ki nem fizetném a vizét, az 100%.

És amiatt is voltam ingerült a költözése miatt, mert nem tudott februárig várni. Az utolsó vizsgám után, aznap este költözött be, hulla voltam, és semmi kedvem nem volt ehhez, hogy tök fáradtan még vele is foglalkozzam. Szerettem volna kicsit relaxálni egyedül és elengedni a nagy hajtást. Hát, hála neki, nem sikerült, de végül hazajutottam a szüleimhez néhány napra. Csak addig borzalmas volt egy szinte vadidegen nővel összeszokni, mert nagyon nem erre vágytam a vizsgák után. Kipihenten mindenki hülyeségeit könnyebb elviselni.

2019. febr. 7. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!