Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van joga bármelyik szomszédomn...

Van joga bármelyik szomszédomnak név nélkül ilyen üzenetet hagynia nekem?

Figyelt kérdés

2 hónapja a barátnőmmel beköltöztünk albérletbe egy társasházba. Azt sejtettük, hogy rajtunk kívül szinte csak 50-en felüliek vannak, fiatalok aligha (3emeletes téglaház). Eddig összesen 2-szer előfordult, hogy nálunk volt amolyan baráti összejövetel, ebből az egyik alkalommal amikor az erkélyen dohányoztunk normál hangnemben beszéltünk hajnali 1-kor, ez valóban zavaró lehetett valakinek. Ezen kívül soha nem zajongtunk, hangoskodtunk éjszaka, nem zavartunk senkit. Ma reggel viszont egy üzenetet találtunk a posta ládánkban egy szórólap hátuljára írva, hogy "Fejezzék be a "kocsmai viselkedést", ha továbbra is itt szeretnének lakni"! - Ezen én is és a barátnőm is nagyon felhúztuk magunkat, mert nem gondoljuk úgy, hogy bárkinek is ennyire megkeserítenénk az életét! Kérdem én: Jogosan írhatnak nekünk ilyen fenyegető üzeneteket egyetlen eset miatt? Ha esetleg ilyen, vagy hasonló lett volna máskor, az nem éjszaka volt, hanem délutáni/kora esti órákban, nem gondolnám, hogy emiatt ilyen alattomos módon kellene nekünk üzengetni és fenyegetőzni.

A válaszokat előre is köszönöm!

2018. szept. 12. 08:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%

#4 Sokan azert nem csengetnek mar be koztunk en sem mert nem egyszer fodult elo, hogy a cigis kest rantott vagy agresszivan fenyegetozott azert mert szolni mertem, hogy este 10 utan ne a folyoson cigizzen es elje a maganeletet.

Hogy, a kerdesre is valaszoljak: nem a cigizessel van a legfogg gond hanem a beszelgetessel ejjel 1-kor. A tarsashazakban elegge felerodosik a hang es ejjel 1-kor nem a folyoson kene beszelgetni. A tarsashaz belso szabalyzata tartalmazza mikortol kezdodnek a csendes orak ejszaka es ha nem tartod be akkor jogosan szolnak.

2018. szept. 12. 09:15
 12/28 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem a cigizésen van a hangsúly. Nem az a gond. Nem a folyosón beszélgettünk 1-kor, hanem az erkélyen és azt el is ismerem, hogy zavaró, szólt a szomszéd, mondtam neki, hogy elnézést, mert én is beláttam, hogy nekem sem tetszene. Ezen kívül viszont nem volt semmi olyan, ami miatt ilyen alattomos módon kellene üzengetnie. Azt meg végképp nem értem, hogy ő mi jogon szeretné szabályozni, hogy én meddig lakjak ott.
2018. szept. 12. 09:24
 13/28 anonim ***** válasza:
94%

2 hónap alatt 5-6 alkalom tud sok lenni.

Tesóm és a pasija lett kidobva hasonló okokból az albérletből. Több lakó tett panaszt a tulajnál. Hasonló okokból: a haveri társaságuk késő estig ott zajongott, beszélgetnek, mászkálnak, de 4-8 ember, és az bizony több zajjal jár.

A dohányzás is zavaró, mert a fenti lakókhoz megy a füst, a lentiekhez a hamu és a csikk.

A hugiék utolsó húzása is az volt, hogy a lehulló hamut bevitte a szél az ablakon két szinttel lejjebb, és kiégett a szőnyeg. Szerencsére nem gyulladt ki.

A panel az ilyen: nem úgy működik, hogy otthon azt csinálsz, amit akarsz, és akinek nem tetszik, tehet egy szívességet. Bizony alkalmazkodni kell azokhoz, akik ott laknak, mert igencsak meg tudják keseríteni az életedet. Ha csak albérlet, akkor pedig jó esélye van ki is dobatni.

2018. szept. 12. 09:28
 14/28 A kérdező kommentje:
Nem volt 5-6 alkalom. Ezek ritka és "különleges" esetek, amikor a barátnőmmel ketten vagyunk otthon végképp nem csinálunk semmit, ami zavaró lenne akárkinek is, legfeljebb annyit, amennyit bárki más is csinál zajongás terén.
2018. szept. 12. 09:31
 15/28 anonim ***** válasza:
2018. szept. 12. 10:08
 16/28 A kérdező kommentje:
Ezt most miért linkelted ide?
2018. szept. 12. 10:12
 17/28 anonim ***** válasza:
56%
Joga is van, meg abba is van beleszólása, hogy ott lakhattok-e? Mert ha megy a panasz a tulajdonoshoz, akkor előbb-utóbb megunja, és lapátra tesz.
2018. szept. 12. 10:59
 18/28 A kérdező kommentje:
Most kezdem el egy kicsit bánni, hogy raplis nyuggerek közé költöztünk.
2018. szept. 12. 11:20
 19/28 anonim ***** válasza:
82%
Kissé bunkó vagy.
2018. szept. 12. 11:40
 20/28 A kérdező kommentje:
Egy kissé az is bunkó, ahogy a kedves szomszéd eljárt az ügyben. Másrészt pedig amiben hibáztam, vagy zavartam másokat, azt elismerem.
2018. szept. 12. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!