Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van joga bármelyik szomszédomn...

Van joga bármelyik szomszédomnak név nélkül ilyen üzenetet hagynia nekem?

Figyelt kérdés

2 hónapja a barátnőmmel beköltöztünk albérletbe egy társasházba. Azt sejtettük, hogy rajtunk kívül szinte csak 50-en felüliek vannak, fiatalok aligha (3emeletes téglaház). Eddig összesen 2-szer előfordult, hogy nálunk volt amolyan baráti összejövetel, ebből az egyik alkalommal amikor az erkélyen dohányoztunk normál hangnemben beszéltünk hajnali 1-kor, ez valóban zavaró lehetett valakinek. Ezen kívül soha nem zajongtunk, hangoskodtunk éjszaka, nem zavartunk senkit. Ma reggel viszont egy üzenetet találtunk a posta ládánkban egy szórólap hátuljára írva, hogy "Fejezzék be a "kocsmai viselkedést", ha továbbra is itt szeretnének lakni"! - Ezen én is és a barátnőm is nagyon felhúztuk magunkat, mert nem gondoljuk úgy, hogy bárkinek is ennyire megkeserítenénk az életét! Kérdem én: Jogosan írhatnak nekünk ilyen fenyegető üzeneteket egyetlen eset miatt? Ha esetleg ilyen, vagy hasonló lett volna máskor, az nem éjszaka volt, hanem délutáni/kora esti órákban, nem gondolnám, hogy emiatt ilyen alattomos módon kellene nekünk üzengetni és fenyegetőzni.

A válaszokat előre is köszönöm!

2018. szept. 12. 08:30
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
95%
Ez nem fenyegetės. Mindenesetre jogos is lehet.
2018. szept. 12. 08:38
 2/28 anonim ***** válasza:
83%
Az osszejoveteleket illik elore jelezni a szomszedoknak. Jogos volt, amit irt. Annyi, hogy nem titokban kellene leveleznie, de hat nem lehet mindenki bator. Lenyeg, hogy elore szoljatok nekik.
2018. szept. 12. 08:40
 3/28 anonim ***** válasza:
92%
Lehet hogy ami nektek nem hangos másnak nagyon is zavaró.
2018. szept. 12. 08:40
 4/28 anonim ***** válasza:
50%

Nézd, minden társasházban van (legalább) egy idióta, rosszindulatú, kötekedő lakó – ez tény, igen sok helyen laktam, és soha nem volt kivétel. Az, hogy néha buliztok a lakásban, szerintem belefér simán, ilyen mindenhol van. Az is lehet, hogy ez valakinél extrán behallatszik, hajnalban kel, nem tud aludni, a gyereke nem tud aludni, vagy beszáll a cigifüst – mit tudom én, lehet, hogy tényleg nagyon zavarja…

DE! Nekem ezekkel a dolgokkal egyetlen bajom van: miért nem csönget be, és mondja el normálisan, hogy mi a gondja. Sajnos az a tapasztalatom, hogy ezek az emberek már csak akkor szólnak, és olyan stílusban, mint a viccben a „b**d meg a fűnyíródat, nyuszika!”

Pedig szerintem alapvető volna, hogy először megpróbál beszélni normálisan a másikkal, igen sok idegeskedést megspórólna így magának és másoknak is.

2018. szept. 12. 08:47
 5/28 anonim ***** válasza:
74%

Azt nem tudhatod, hogy mennyire vagytok zavaróak vagy sem. Én is családi házban lakom, nálunk is voltak ilyen problémák. Pl kiderült, hogy a forgószékem görgői a laminált padlón gurulva iszonyat hangosak az alattam lakónak, a felettem lakó meg nem is gondolta volna, hogy amikor a férjével veszekszik a fürdőben azt én tisztán hallom :D

Meg kell beszélni.

Maga a mód nagyon gyerekes. Egyrést nem a szomszéd fogja eldönteni, hogy ti ott lakhattok vagy sem, másrészt ezt személyesen kellett volna nem cetlizgetni.

Én azt csinálnám, hogy kiragasztanám a cetlit a hirdetőre amit bedobtak és ráírnám, hogy

"Kedves szomszéd!. Beszéljük meg a dolgot, csengessen be amikor alkalmas. Üdv: XY"

2018. szept. 12. 08:50
 6/28 anonim ***** válasza:
92%

Az erkélyen cigizés tényleg zavaró annak, akihez bemegy a füst. Ez engem fiatal koromban is zavart.

a zajongásnak sem örülnek a fiatalok sem, ha akkor történik, amikor ők már pihennének, esetleg kis gyerekük van, aki alszik.

A névtelen üzengetés viszont semmiképpen sem helyes. Tényleg felajánlhatjátok a nyílt megbeszélést, ahogy az előző írta.

2018. szept. 12. 08:57
 7/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Házi bulikat nem tartunk, mert nem akarunk éjszaka hangoskodni, erre 1-szer volt példa, akkor is csak azért, mert hajnali 1-kor már hangos, ha az erkélyen normális hangnemben beszélünk, ezt aláírom. Ezen kívül ritkán jönnek hozzánk barátok, akkor sem maradnak 10-nél tovább a fent említett okokból. Ezen kívül legfeljebb meccs nézés, vagy közös fifázás közben hangoskodtunk 1-1 pillanatra egyébként, de ez is volt vagy délután 5-6. Azt elfogadtam volna, ha a kedves alsó, vagy akármelyik szomszédnak lett volna annyi gerince, hogy bekopog és normálisan elmondja, hogy mi a problémája. Különösen azon húztam fel magam, hogy "ha továbbra is itt szeretne lakni". Ezt nem ő dönti el,m nem tudom hogy képzelte...
2018. szept. 12. 08:59
 8/28 A kérdező kommentje:
08:57, nincsen gyerek a mi házunkban, csak a mellettünk levőben, tehát ezzel nincs gond. Alattunk nagy valószínűséggel nyugdíjas(ok) laknak, illetve mellettünk is.
2018. szept. 12. 09:00
 9/28 anonim ***** válasza:
94%
Van.
2018. szept. 12. 09:12
 10/28 anonim ***** válasza:
93%
Bárkinek joga van bármilyen üzenetet hagyni.
2018. szept. 12. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!