Van joga bármelyik szomszédomnak név nélkül ilyen üzenetet hagynia nekem?
2 hónapja a barátnőmmel beköltöztünk albérletbe egy társasházba. Azt sejtettük, hogy rajtunk kívül szinte csak 50-en felüliek vannak, fiatalok aligha (3emeletes téglaház). Eddig összesen 2-szer előfordult, hogy nálunk volt amolyan baráti összejövetel, ebből az egyik alkalommal amikor az erkélyen dohányoztunk normál hangnemben beszéltünk hajnali 1-kor, ez valóban zavaró lehetett valakinek. Ezen kívül soha nem zajongtunk, hangoskodtunk éjszaka, nem zavartunk senkit. Ma reggel viszont egy üzenetet találtunk a posta ládánkban egy szórólap hátuljára írva, hogy "Fejezzék be a "kocsmai viselkedést", ha továbbra is itt szeretnének lakni"! - Ezen én is és a barátnőm is nagyon felhúztuk magunkat, mert nem gondoljuk úgy, hogy bárkinek is ennyire megkeserítenénk az életét! Kérdem én: Jogosan írhatnak nekünk ilyen fenyegető üzeneteket egyetlen eset miatt? Ha esetleg ilyen, vagy hasonló lett volna máskor, az nem éjszaka volt, hanem délutáni/kora esti órákban, nem gondolnám, hogy emiatt ilyen alattomos módon kellene nekünk üzengetni és fenyegetőzni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Nézd, minden társasházban van (legalább) egy idióta, rosszindulatú, kötekedő lakó – ez tény, igen sok helyen laktam, és soha nem volt kivétel. Az, hogy néha buliztok a lakásban, szerintem belefér simán, ilyen mindenhol van. Az is lehet, hogy ez valakinél extrán behallatszik, hajnalban kel, nem tud aludni, a gyereke nem tud aludni, vagy beszáll a cigifüst – mit tudom én, lehet, hogy tényleg nagyon zavarja…
DE! Nekem ezekkel a dolgokkal egyetlen bajom van: miért nem csönget be, és mondja el normálisan, hogy mi a gondja. Sajnos az a tapasztalatom, hogy ezek az emberek már csak akkor szólnak, és olyan stílusban, mint a viccben a „b**d meg a fűnyíródat, nyuszika!”
Pedig szerintem alapvető volna, hogy először megpróbál beszélni normálisan a másikkal, igen sok idegeskedést megspórólna így magának és másoknak is.
Azt nem tudhatod, hogy mennyire vagytok zavaróak vagy sem. Én is családi házban lakom, nálunk is voltak ilyen problémák. Pl kiderült, hogy a forgószékem görgői a laminált padlón gurulva iszonyat hangosak az alattam lakónak, a felettem lakó meg nem is gondolta volna, hogy amikor a férjével veszekszik a fürdőben azt én tisztán hallom :D
Meg kell beszélni.
Maga a mód nagyon gyerekes. Egyrést nem a szomszéd fogja eldönteni, hogy ti ott lakhattok vagy sem, másrészt ezt személyesen kellett volna nem cetlizgetni.
Én azt csinálnám, hogy kiragasztanám a cetlit a hirdetőre amit bedobtak és ráírnám, hogy
"Kedves szomszéd!. Beszéljük meg a dolgot, csengessen be amikor alkalmas. Üdv: XY"
Az erkélyen cigizés tényleg zavaró annak, akihez bemegy a füst. Ez engem fiatal koromban is zavart.
a zajongásnak sem örülnek a fiatalok sem, ha akkor történik, amikor ők már pihennének, esetleg kis gyerekük van, aki alszik.
A névtelen üzengetés viszont semmiképpen sem helyes. Tényleg felajánlhatjátok a nyílt megbeszélést, ahogy az előző írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!