Nagyon kommunikatív, fárasztó szomszéddal mit tennétek?
Most költöztek ide, a nő, ha látja, elindítom az autót, és állok ki, megjelenik az ablakban, és elkezd kiabálni nekem.
Hogy ezt kéne, meg azt kéne, meg hol mi van, meg tudnék-e segíteni, meg utasít erre arra.
Már lassan laposkúszásban megyek ki a kapun, elkezdtem gondolkodni, kellene egy másik kijárat.
És mivel látja rajtam, hogy nagyon nem akarok velük beszélgetni, annál jobban erőltetik.
Konkrétan már mondtam is neki.
A férje is ott van, inkább mintha mindig valami programot akarnának kitalálni nekem, azt hiszik, agyon unom magam.
A házukat újítják fel, és mindenért szólnak, a fákért, a kerítésért, a kutyáért, pár dologban már segítettem, de egyre többet akarnak. Kb odáig elmennének, bontsam le a kerítést, meg a sufnit, mert árnyékolja a kertjüket.
Ignorálni kell.
Legközelebb fülhallgatóval menj ki, mintha hangos zenét hallgatnál és ne is vegyél róla tudomást, ha meg észrevesz-ed, köszönsz neki széles nagy mosollyal és aztán átnézve rajta mész tovább a dolgodra.
Nem kell leállni vele trécselni és ha látja, hogy nem vagy vevő rá és nem válaszolsz a mondandójára, nem állsz meg neki, levegőnek nézed, akkor előbb-utóbb feladja a pedálozást.
Szép szó az ilyen energiavámpíroknál nem használ, csak a kikerülő hadművelet.
Egyébként én is ismerek ilyen szomszédot és ha kimegyek, azonnal megjelenik, pletykál, kérdezget, de mivel max. foghegyről válaszolok és közben rá sem nézek, csinálom a dolgom, aztán megyek is, így nem tud mit csinálni. :)
ignorálni kell, nekem is ilyen szomszédom, postásnő és mindig rá akart venni a biztosításokra. Egy idő után megunta mikor mondtam hogy nem érdekel.
Amúgy engem is kért meg a szomszéd. Egyszer a 15 év alatt és akkor is egy ágyat kellett bevinni, meg ki is akarta fizetni a segítséget, nem fogadtam el.
Köszönöm, ment a zöld mindenkinek.
Egy ilyen eléggé hisztérika nőről van szó, meg a férjéről, eléggé lepukkantan élnek, most beköltöztek olyan körzetbe, ahol minden rendbe van tartva, talán a legszebb része a településnek, ahogy észreveszem, van egy jó adag komplexus bennük, csak ezt kissé erőszakosan akarják előadni.
Nem is ez a megkérem szépen típusú emberek, hanem inkább követelőznek. Valahol valami kimaradt anno a nevelésnél. :(
Macerás ezt később pótolni. :( Főleg nekem. :(
Nem leposkúszni kell, hanem eléállni, és megmondani világosan, hogy szálljon le rólad, mert vele ellentétben neked VAN életed.
Ha meg nem fogja fel, akkor vállat vonsz és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!