Van egy baratnom, aki mindenen lelkizik, mindent kielemez, es kimond, amit gondol. Nagyon faraszto. Mit tegyek?
Gyerekkorunk ota joban vagyunk, mar felnottunk, kulon elunk, csaladunk van, tartjuk a kapcsolatot, de o meg mindig ott tart, hogy kimond mindent kenyszeresen, amit gondol, elemezgeti amiket mondok neki. Elmondja, hogy abbol, amit mondok neki, mi tolti el jo erzessel, es mi bantja meg. Minden beszelgetes utan. Folyamatos visszajelzest var tolem mindekozben arrol, hogy en hogyerzem magam. Nagyon jo emlekek kotnek ossze minket, ezert tartom vele a kapcsolatot, de mindig, amikor hiv, hogy bedzeljunk azt erzem, hogy ahhh, most akkor megint elemezgetni fog.
ajartam regebben pazichologushoz, ami miatt mentem azt sikerult megoldani, az elemezgetest reszemrol en ott abba is hagytam, mar ugy erzem faraszt, es nem visz elorebb. Sokszor csalodok pozitivan abban, ha talalkozunk ezzel a lannyal, elojonnek a jo dolgok is, amik regen osszekotottek. Inspiralo, kedves, szeretteljes szemelyiseg egyebkent, csak ezzel az elemezgetessel nagyon lefaraszt.
Ti mit tennetrk a helyemben? O nagyon ragaszkodik hozzam. Jar szakemberhez depresszio miatt mar evek ota. Nem tudom, mit mondhatnek neki, vagy nekem hogyan kellene kezelnem ezt a helyzetet.
Lehet finoman meg kellene mondani neki, hogy úgy érzed: kapcsolatotokat megterheli ez a (túlzott) elemezgetés, és ezt ne tegye, vagy ritkábban tegye, mert tőled energiákat von el.
Biztosítsd róla, hogy nagyon szereted őt, csak ez a probléma.
Esetleg a szakembernél akihez jár kérdezzen rá: mit javasolna neki hogy ilyen elemezgetéssel baráti kapcsolatait kevésbé terhelje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!