Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen állatok költöztek be a...

Milyen állatok költöztek be a városokba? Vannak tapasztalataitok?

Figyelt kérdés
Sűrűn hallani, hogy egyre több nyest van, de hallottam már a megnövekedett számú denevérről, bagolyról is.

2018. jan. 17. 15:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a fél szomszédság állatokból áll.

Évekig egy alkoholista lakott mellettünk és a drogdíler fia, akinek a barátnője rendszeresen üvöltözött magából kikelve, szétdrogozva az utcán. Az egyik szomszéd folyton ajtót csapkod, dörömbölve mászkál, mint egy állat. A másik orangutánhangon üvöltve szexel nyitott ablaknál, a harmadik úgy bömbölteti a zenét, hogy az egész utca hallja.

Meg látok nyáron denevéreket is, azok legalább senkit nem zavarnak.

2018. jan. 17. 19:00
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Tatabányán, a hegy lábánál lakom,találkoztam már szinte mindennel. Folyamatosan jármak avaddisznók, kitúrják a kertekből a növényeket. Pár hónapja majdnem elütött egy őz, gyalogoltam le a hegyről,az pedig kiugrott a bokorból, át az úton és be a másik bokorba, kb félméterre volt tőlem. Múlt nyáron egy sólyom repült át előttem, az sem lehetett messzebb két méternél. A sün, mókus, denevér pedig szinte mindennapos látvány errefelé
2018. jan. 17. 19:14
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk itt a 8. és a 10. kerület határán a világ legjobb lakóközössége él - NEM irónia, tényleg. Bár az utódnemzési vágy hangos kiélése az előző szomszédnál előfordult, a jelenlegi felső szomszéd késő este felveszi a betonpapucsot.

Egyéb két lábon járó, csupaszbőrű állatfaj nem figyelhető meg.

Viszont denevér nyári estéken igen, kedvenc állatom. Ha az ember a félkörfolyosón beszélget, akkor látni őket, úgy bírom őket. Csak be ne tévedjen a lakásba, azzal egyik fél sem jár jól.

Süni is van pár utcával beljebb, a fás-bokros részen.

Sajnos rengeteg galamb van, de verébből egyre kevesebbet látok!

2018. jan. 17. 21:25
 14/17 anonim ***** válasza:

Amúgy viccet félretéve, galamb, patkány, varjak, hollók, és nagyon sok rigó meg kisebb énekesmadarak, cinegék vannak bőven. Általában kisebb utcákban, csendesebb helyeken sok a macska, kóbor macska is.

Denevérek tényleg mindennaposak, de szinte észrevehetetlenek, erkélyről látom ahogy az emberek feje felett pár méterrel köröznek bogarakra vadászva.

Illetve nagyon sok a városok környékén a vaddisznó, Budai hegyekben is fognak sokat és túrázás közben is sok helyen ki van írva, hogy zárják a kukákat, ne hagyják az utcán mert bejárnak a házak közé.

2018. jan. 17. 22:09
 15/17 Kései Sirató ***** válasza:
Én többször láttam rókát. Viszonylag a város szélén lakunk. (megyeszékhely)
2018. jan. 18. 09:43
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#7 vagyok, sünök is rendszeresen járnak hozzánk tavasszal és nyáron száraz macskakaját enni :D
2018. jan. 18. 09:46
 17/17 anonim ***** válasza:

A legismertebb városlakók talán a verebek és a galambok, fürge- és faligyíkok. Azt viszont kevesen tudják, hogy pl amerikai nagyvárosokban a vándorsólymok is a felhőkarcolók közé tették át a székhelyüket. A magas házak közötti felfelé tartó légáramlatok ugyanis kedvezőek számukra a vadászat közben.

Az emlősök is kezdenek urbanizálódni. Először az apró testű, rejtőzködő életmódot folytató rágcsálók. Aztán a rájuk vadászó baglyok, elvadult macskák, nyestek. Később a hulladékból profitáló rókák, mosómedvék is megjelentek. Még az egyébként ritkán szem elé kerülő borz is előfordul, ahogy a halakon kívül ma már szinte minden állatfaj képviselteti magát. Élőhelyük visszaszorítása a városokba kényszeríti az szarvasokat, vaddisznókat is.

2018. jan. 20. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!