Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi a teendő ezzel a rémes...

Mi a teendő ezzel a rémes felső szomszéddal?

Figyelt kérdés
2 éve élünk albérletben egy óbudai garzonban a feleségemmel. Novemberig az ég megadta világon semmi gondunk nem volt a lakóhellyel és senkinek nem volt gondja velünk. Viszont kaptunk egy 2 gyerekes felső szonszedot aki elég kibírhatatlan. Nem elég hogy hétköznap tombolnak, de a legrosszabb hogy hétvégén sem tudunk pihenni. Már a fuldugo sem segít, mert dübörögnek. Mi a megoldás erre a problémára? Nem csak mi vagyunk kenyesek, voltak vendégeink és ők is mondták hogy elég kibírhatatlan. Kérem, valaki segítsen :(

2017. dec. 10. 11:17
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

az, meg amúgy, hogy én reggel 10ig akarok aludni hétvégén, az én személyes dolgom. nekem ez olyan mint nekik a reggel 8. Most nehogy már, ne bulizzak kint a városban éjjel 2ig, csak azért mert a dübörögni fognak egész vasárnap reggel... ez egy lakóközösség, nem játszóház.

Nappalra már ismerősöm javasolt zajszűrő fejhallgatót, nem egy olcsó dolog,de ha beválik, akkor már egy fokkal jobb lesz a helyzet!

2017. dec. 12. 09:43
 22/37 A kérdező kommentje:

tegnap csodák csodájára, egész nap csend volt.

Tök jól voltam, jó volt végre egy kis nyugi. Éjjel fél 3kor megérkezett ő és a 2 löveg. Fél3kor csendesültek el... Amikor az ember már azt hinné, hogy legalább este csendbe vannak, akkor jön egy ilyen. Bár ez tűrhetőbb volt sokkal mint az, hogy itt órákig háborúznak késő délután, egész este 9ig

2017. dec. 13. 12:55
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

NA, azért van egy kis különbség aközött, hogy játszik a gyerek a lakásban, és ész nélkül rohangál. Ezt azoknak mondom, akik szerint normális, és el kell viselni a egy panelban a neveletlen gyerek randalírozását. Rájuk is vonatkoznak a szabályok, nem igaz, hogy nem lehet rászólni egy gyerekre, hogy "Kisfiam-kislányom ne ugráljál, dübörögjél már!"

Szuterént bérlek, fölöttem is, mintha versenylovakat idomítanának, lépcsőházban visítva kommunikál.

(JA, és pinceszakasz ajtaját, ami velem szemben van, úgy vágják be, hogy majdnem kiszakad az ajtókeret, nekem meg a seggembe szalad a szívem, úgy megijedek.)

2017. dec. 15. 09:12
 24/37 A kérdező kommentje:
Ma volt az első reggel amikor nem ebresztettek fel, sem engem, sem pedig a páromat. Szerencsére már nincs kötött idejű szerződés aláírva úgyhogy el tudunk költözni. Sajnálom, hogy erre semmilyen szabályozás nincs , pedig kellene. Hozzá teszem hogy nem tudom hogy egy anyuka meg 2 gyerek hogy tud egy 30 négyzetméteres egy szobás lakásban élni, számomra felfoghatatlan. Könyörgöm, miért nem költözik az ilyen más helyre ami olcsóbb és nagyobb és nem zavarja a lakókat ???? Olyan mintha direkt csinálná, néha úgy érzem provokálja a gyerekeit.
2018. jan. 11. 01:08
 25/37 anonim ***** válasza:
36%

Pedig szerintem az a nem normális, aki azt tanácsolja, hogy bömböltesd a zenét meg ragaszd le a csengőt. Gondoljatok már bele, ez egyértelműen szándékos, míg a másik lehet teljesen akaratlan is. Nem tudjuk persze, hogy a te életed elrontói melyik kategóriába tartoznak. Hogy mennyire lehet nevelni, azt azért gyereke is válogatja, nem olyan egyszerű ahogy azt a gyermektelenek gondolják

Csak egy példa: Szokták mondani, ha hisztis a gyerek, az a legjobb megoldás, ha ráhagyja a szülő, és idővel majd leszokik róla. De ez nem egynapos folyamat, így bizony kalkulálni kell azzal, hogy esetleg egy-két hétig folyamatos lesz a hiszti, ami akár erős visítássá is fajulhat. Na most mit csinálsz? Ráhagyod, ahogy azt a legtöbben tanácsolják, hogy kinője, avagy leüvöltöd a fejét?

A gyerekeknek vannak rigolyáik, két éves körül jön a dackorszak, és ugye addig sem éppen csendesek, vagy később jön a kamasz korszak. Én azt mondanám, hogy ha gy 4-12/13 éves gyerek is dübörög, ordít, visít, hangos, akkor tényleg a szülővel van a gond, aki nem tudja megnevelni. A többi viszont normális, az élet része, bármennyire is nehéz elfogadnia egyes embereknek. A dacos gyerek visít, ha nem az van, amit akar, a kamasz meg csak azért is bömbölteti a zenéjét, csak azért is full hangerőn nyomja a játékot, hogy kiprovokálja a vitát a szülőnél, aki tanulásra ösztönözné. Nem azt mondom, hogy mindenhol ez van, csak előfordul, nem is keveset.

Az már egy másik kérdés, hogy szerintem sem gyerekes családnak nem való a panel, sem pedig olyanoknak, akiket felkészületlenül érnek az esetleges hanghatások. Ahogy írták fentebb is, ez a panel. Aki oda költözik, bizonyos dolgokban kompromisszumokat kell kötnie. Ezért lakik ennyiért. Lehet keresni drágább, jobb helyet, de persze oka van annak, hogy az illető panelban él. Akkor viszont ezek a dolgok a társasház velejárói.

Kérdező, írod, hogy este 10 után már nem szoktak hangoskodni. Anélkül hogy meg akarnálak bántani, gondolj bele egy pillanatra, hány paneles tenné össze a két kezét ha ezt megkapná. Nálunk pl rendre hajnali 4-5 között megy klotyóra a felettünk lévő, ami iszonyú zajjal jár, és ha nem lenne elég, még kopácsol is. Ismerek olyat, aki felett fiatal, bulis társaság van, és éjfél előtt nem áll meg a zene. De lehet meglepő, olyan családosok is léteznek, ahol nem jó alvó a gyerek.

Bizony, ott sem tudnál este 10 után nyugodtan aludni reggelig. Persze, el lehet üldözni egy kétgyerekes családot, ez is megoldás. De akkor te miben vagy jobb, mint ők, vagy a nála sokkal rosszabbak?

2018. jan. 11. 03:06
 26/37 anonim ***** válasza:
31%

Kedves kérdező!

Én a helyedben először megpróbálnám intelligens módon a tudtukra juttatni, hogy amit csinálnak, az zavarja a szomszédaikat, és megkérni, hogy figyeljenek erre oda. Ha ez nem vezet eredményre, akkor össze kell hívni fogni a szomszédokkal (biztos őket is zavarja) és háborút indítani ellenük, másképp nem megy.

2018. jan. 11. 09:43
 27/37 A kérdező kommentje:

Próbáltam intelligens módon. Voltam fel, kedvesen szóltam az első héten, ekkor bizonyosodtam meg arról, hogy mivel állok szemben. Már a liftből kiszállva hallatszott a lakásból kiérkező rémes zaj.

Aztán december közepén írtam egy normális levelet, felajánlottam hogy belepótolok a szőnyegvásárlásba hogy ha az szükséges.

választ csak 1 hete kaptam rá, viszonylag normális választ. Arra hivatkozott hogy ő is szokta hallani a felső szomszédot, meg elvileg minket is. Kíváncsi lennék rá, hogy mennyit hall abból ami történik felette meg alatta, miközben ők a vasárnapot átordibálják és átugrálják. Amikor az ember már csak bárhol legyen csak otthon nem, akkor ott már biztosan van valami baj.

2018. jan. 12. 09:59
 28/37 A kérdező kommentje:

Kedves #25 válaszoló!

Sok logikus dolgot írtál, némely dologgal egyetértek, valamelyikkel pedig nem.

A végén írtál egy igazságot, ha szembeszállok velük és háborúzok akkor én is pont olyan szánalmas vagyok, mint ők. Korábban már írtam szerintem, hogy nincs megoldás, csak a költözés. Szerencsére sikerül február 1-én elköltözni, mivel a kötött idejű szerződésünk már lejárt egy ideje.

Az mindenképpen pozitívum, hogy este csend van, ez igaz. Viszont mi későn fekvő emberek vagyunk és szeretünk hétvégén sokáig aludni. Szombatot még elengedem mert az nincs benne a szabályzatban hogy akkor nem lehet fúrni meg zajongani, de vasárnap... könyörgöm... egy nap lehetne amikor az ember nyugodtan van. Elég sz@r dolog úgy lefeküdni aludni, hogy tudod, a szomszéd fog az őrült dübörgésével felébreszteni.

Egyébként mi is szoktunk néha zajongani, barátok átjönnek, beszélgetünk, zenét hallgatunk (nem túl hangosan, csak amit a monitor bír). Tegnap is 2 körül mentek el tőlünk, addig ez ment. Mivel egy árva szó nem jött arról, hogy valakit zavartunk volna valaha is, így valószínűleg mi nem olyanok vagyunk mint a felső szomszéd.Egyébként ha jött volna akkor biztosan nem csináljuk többet, vagy ha csináljuk is azt sokkal csendesebben. Édesanyám mindig arra tanított, hogy figyeljek másokra, mert a körülöttünk lévő emberek pont ugyan olyanok mint én. Én ezt mindig tartom, sokan velem szemben is tartják, de vannak olyanok sajnos, akik nem.

2018. jan. 12. 10:09
 29/37 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudsz tenni semmit. Max. felkopácsolsz a csöveken,ha tényleg otrombán hangosak.

Nekem ez szokott segíteni.

Fölöttem egy zenész lakik és éjjeli manó. Hajnalban fejezi be a zenélést és az elektrónikáit. Hallatszódik azért eléggé a gitár meg a zene...Főleg hajnal 4-kor.

De szerencsére kordában tudom tartani.

2018. ápr. 10. 06:43
 30/37 anonim ***** válasza:
67%
A "felkopácsolás" meg az egész házat zavarja, szóval ennél bunkóbb ötletet nehezen lehet találni!
2018. ápr. 10. 07:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!