Félek bántják a gyerekeket. Hogyan tudnánk segíteni?

Nem lehet érteni esetleg, hogy miket kiabálnak? Abból könnyebb következtetni, hogy csak hisztizik a gyerek a szülőnek meg elfogyott a türelme vagy tényleg baj van.
Nálunk gyerekkoromban az utcában volt egy család, sokszor volt üvöltözés és a közvetlen szomszédjuk mindig hívta a rendérséget és nem alaptalanul. Volt, mikor épp a legidősebb (akkor kb 12 éves) lányukat püfölték beállva a szülők vagy egymást, a kisebb gyerekek meg az utcában parkoló busz mögött bújkáltak a hóban mezítláb, mert ők ki tudtak menekülni és oda bújtak el. Ez sajnos rendszeres volt, hiába jött ki mindig a rendőrség. Hol az egyik, hol a másik szülő került börtönbe, hol a gyerekeket vitték el pár napra, de a végén mindig visszakerült mindenki.
A családban is van egy ilyen kiabálós anyuka. Náluk szimplán, csak neveletlenek a gyerekek azért ordítanak, anyuka meg nem tud nevelni. Elcsattan pár pofon náluk is, meg sok ez a kiabálás, de semmit nem tudnak vele kezdeni, mert semmi bizonyíték rá, hogy ez rendszeres vagy hogy bántják a gyerekeket. Egy "nevelő célzatú" pofon és kiabálás miatt meg senki nem jön ki.
Próbáld kiszűrni a veszekedés tárgyát.

Ha csak feltételezel, maradj csöndben szerintem saját érdekedben, mert kölcsön kinyír visszajár majd;)
A mai elkényeztetett kis sz@rosokra meg rá is fér a katonás nevelés, mert az eredmény magáért beszél, mint látjuk...sírnak minden marhaságért céljaikhoz a tufa szülők meg megeszik ezt.
A hüle gyerektől még a normális ember is kiakad...
Térjünk vissza erre, amikor te is szenvedsz gyerekeddel, aki azon korú lesz, mint a szomszédé;)

1. Elhiszem, hogy felborult a homronháztartásod és hirtelen úgy érzed, hogy a világ összes gyerekéért te felelsz.
2. Csendháborítás miatt tehetsz feljelentést ha zavar (egész nap), ha meg nem zavar akkor ne üsd bele az orrod máaok dolgába.

2es vagyok.
Nem mondtam egy szóval se, hogy a szóbeli bántalmazást hagyni kell. De te annyit írtál, hogy bántja a gyerekeket. Most ebből nekem elsőre a tettleg bántalmazás ugrott be. Akkor fogalmazz konkrétabban és nem lesz félreértés.
Amúgy meg nekem ezt nem kell bemutatni, velem úgy beszélnek a mai napig mint egy db szrral. Pontosan tudom, milyen érzés, csak nekem nem volt aki elhozzon.

Figyelj oda, mert mi van ha tényleg bàntalmazzák. (Nem a nêha popsirapacsira gondolok)
Viszont! Ma az én két évesem az alàbbiak miatt üvöltött, míg meg nem tudtam vele beszélni a dolgokat....
- Nem adtam oda neki az ollót.
- Nem engedtem, hogy felàlljon az ablakba.
- Nem engedtem, hogy a tejet kiöntse a földre és abban pancsoljon.
- Nem engedtem, hogy a popsikrémet megegye.
- Nem engedtem meg, hogy a széket a gàztűzhelyhez húzza és nézze a levest, amint fő.
Ezeket úgy éli meg, hogy én vagyok a gonosz. Neki milyen rossz. Fàj a kis lelke miatta. Megbeszéltük, hogy miért nem lehet. Mit lehet helyette. Azt is mondtam neki, hogy tudja hogy a hisztivel "nem hat meg". De bizony elkiabàltam magam,mikor màsodszor is fel akart àllni a gàzhoz. Nanà, megijedtem, mert baromira veszélyes és eldurrant az agyam, mivel SOHA nem engedem meg neki, miért gondolja, hogy most igen? Persze legbelül tudom, hogy 2 éves(ehónapban tölti), de akkor is felrobbantam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!