Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Félek bántják a gyerekeket....

Félek bántják a gyerekeket. Hogyan tudnánk segíteni?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztünk új lakásba, és napközben többször is arra vagyunk figyelmesek, hogy a szemközti szomszédnál a két gyerek borzalmasan sír, üvölt, és rohangál. A hangok alapján arra gyanakszunk, hogy ha anyunak vagy apunak épp elfogy a türelme, bántja a gyerekeit. Tudom jelezni ezt valahol? Tudnak egyáltalán ilyen esetekben segíteni? Én magam is babát várok nem szívesen szólnék neki, vagy szeretném, ha tudná, hogy én szóltam a gyerekei miatt, mert őszintén félek tőlük. Nem százas se az anya se az apa. :(

2017. nov. 30. 08:53
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
64%
törődj a magad dolgával. ennyit javasolnék kérdező.. Ha hangosak szólj és kérdezd meg mi a probléma, de amúgy hagyd őket békén.
2017. nov. 30. 10:19
 12/30 anonim ***** válasza:

Nem lehet érteni esetleg, hogy miket kiabálnak? Abból könnyebb következtetni, hogy csak hisztizik a gyerek a szülőnek meg elfogyott a türelme vagy tényleg baj van.

Nálunk gyerekkoromban az utcában volt egy család, sokszor volt üvöltözés és a közvetlen szomszédjuk mindig hívta a rendérséget és nem alaptalanul. Volt, mikor épp a legidősebb (akkor kb 12 éves) lányukat püfölték beállva a szülők vagy egymást, a kisebb gyerekek meg az utcában parkoló busz mögött bújkáltak a hóban mezítláb, mert ők ki tudtak menekülni és oda bújtak el. Ez sajnos rendszeres volt, hiába jött ki mindig a rendőrség. Hol az egyik, hol a másik szülő került börtönbe, hol a gyerekeket vitték el pár napra, de a végén mindig visszakerült mindenki.

A családban is van egy ilyen kiabálós anyuka. Náluk szimplán, csak neveletlenek a gyerekek azért ordítanak, anyuka meg nem tud nevelni. Elcsattan pár pofon náluk is, meg sok ez a kiabálás, de semmit nem tudnak vele kezdeni, mert semmi bizonyíték rá, hogy ez rendszeres vagy hogy bántják a gyerekeket. Egy "nevelő célzatú" pofon és kiabálás miatt meg senki nem jön ki.

Próbáld kiszűrni a veszekedés tárgyát.

2017. nov. 30. 10:44
 13/30 anonim ***** válasza:
66%

Ha csak feltételezel, maradj csöndben szerintem saját érdekedben, mert kölcsön kinyír visszajár majd;)

A mai elkényeztetett kis sz@rosokra meg rá is fér a katonás nevelés, mert az eredmény magáért beszél, mint látjuk...sírnak minden marhaságért céljaikhoz a tufa szülők meg megeszik ezt.

A hüle gyerektől még a normális ember is kiakad...

Térjünk vissza erre, amikor te is szenvedsz gyerekeddel, aki azon korú lesz, mint a szomszédé;)

2017. nov. 30. 10:45
 14/30 anonim ***** válasza:
Valami ürüggyel menj át hozzájuk amikor épp nagy a "zene-bona". Pl. mondhatod, hogy most vetted észre, hogy nincs otthon rízs, kölcsönkérsz egy bögrényit, vagy egy fej vöröshagymát... Közben barátságosan rákérdezhetsz, hogy mi nem tetszik a gyerekeknek, miért sírnak, stb. Aztán a reakcióból már sok mindenre lehet következtetni.
2017. nov. 30. 11:12
 15/30 anonim ***** válasza:
49%
Amúgy ja, törődj már a magad dolgával.
2017. nov. 30. 11:54
 16/30 anonim ***** válasza:
79%

1. Elhiszem, hogy felborult a homronháztartásod és hirtelen úgy érzed, hogy a világ összes gyerekéért te felelsz.

2. Csendháborítás miatt tehetsz feljelentést ha zavar (egész nap), ha meg nem zavar akkor ne üsd bele az orrod máaok dolgába.

2017. nov. 30. 13:30
 17/30 anonim ***** válasza:

2es vagyok.

Nem mondtam egy szóval se, hogy a szóbeli bántalmazást hagyni kell. De te annyit írtál, hogy bántja a gyerekeket. Most ebből nekem elsőre a tettleg bántalmazás ugrott be. Akkor fogalmazz konkrétabban és nem lesz félreértés.

Amúgy meg nekem ezt nem kell bemutatni, velem úgy beszélnek a mai napig mint egy db szrral. Pontosan tudom, milyen érzés, csak nekem nem volt aki elhozzon.

2017. nov. 30. 22:10
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj oda, mert mi van ha tényleg bàntalmazzák. (Nem a nêha popsirapacsira gondolok)

Viszont! Ma az én két évesem az alàbbiak miatt üvöltött, míg meg nem tudtam vele beszélni a dolgokat....

- Nem adtam oda neki az ollót.

- Nem engedtem, hogy felàlljon az ablakba.

- Nem engedtem, hogy a tejet kiöntse a földre és abban pancsoljon.

- Nem engedtem, hogy a popsikrémet megegye.

- Nem engedtem meg, hogy a széket a gàztűzhelyhez húzza és nézze a levest, amint fő.

Ezeket úgy éli meg, hogy én vagyok a gonosz. Neki milyen rossz. Fàj a kis lelke miatta. Megbeszéltük, hogy miért nem lehet. Mit lehet helyette. Azt is mondtam neki, hogy tudja hogy a hisztivel "nem hat meg". De bizony elkiabàltam magam,mikor màsodszor is fel akart àllni a gàzhoz. Nanà, megijedtem, mert baromira veszélyes és eldurrant az agyam, mivel SOHA nem engedem meg neki, miért gondolja, hogy most igen? Persze legbelül tudom, hogy 2 éves(ehónapban tölti), de akkor is felrobbantam.

2017. dec. 1. 14:37
 19/30 anonim ***** válasza:
59%

A sok “törödjön a maga dolgával” típusú válaszolónak egyike lakott ezeknek a gyerekeknek a szomszédjában is

[link]

[link]

[link]

[link]

2017. dec. 2. 08:07
 20/30 anonim ***** válasza:
8%
Akkor se a te dolgod..
2017. dec. 2. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!