A szomszédom harci kutyái ellen mit lehet csinálni?
Kizártnak tartom, hogy harcoltatna akár egy dobermannt, akár egy német juhászt. Ezek a kutyák nem is erre valók.
(Egyébként a harcoltatott kutyák emberre pont nem szoktak veszélyesek lenni)
A leírásod alapján teljesen normálisan tartja őket.
Egy dologban van igazad: rájuk szólhatna, ha a gyerekek ugatják a kerítésnél, hogy fejezzék be. Erre ha normális hangnemben(!!!) megkéred, akkor biztosan szólni fog rájuk.
Értsd már meg, a kutyák a saját területükön vannak, meg vannak nevelve, hogy a nyitott kapun sem mennek ki, nincs itt semmi veszély vagy probléma.
A teljesség kedvéért: van gyerekem, dobermannok között nőtt fel. Most pedig ad abszurdum: staffordshire terrierem van.
De hogyan harapná meg a gyerkeidet, ha a saját kertetekben vannak, a kutyák meg a szomszédban?
És hidd el, ha csak náddal bevonnátok a kerítést hogy a kutyák ne lássanak át, már sokat segítene az ugatáson.
Honnan veszed hogy harcoltatja őket? A leírtak alapján úgy viselkednek mint egy normális házőrző.
Etetni pedig ne is próbáld őket, mert joggal háborodott fel a szomszéd. Attól nem is beszélve hogy ha nem titkolod hogy eteted őket, majd valaki megmérgezi őket, szerinted mit fognak gondolni ki tette?
A doberman és a németjuhász ŐRZŐ-VÉDŐ fajta. Igen szokták őket csibészelni, sajnos nem mindig a megfelelő módszerekkel. De ösztösen bennük van, hogy a gazdát védelmezni kell. Ha ennyire zavar az ugatásuk húzz fel egy téglakerítést a drótháló mellé a TE telkedre. A kapun nem fognak kimenni, mert valószínű jól képzett kutyák. Az, hogy nem a kennelbe zárja őket, hanem a házba nem értem téged miért zavar... Látszik, hogy egy begyöpösödött, régimódi "kutya a kertbe való, lehetőleg láncra" gondolkodású ember vagy. Ha volt már kutyád, hogy írtad tudod, hogy mennyire lehet szeretni őket és ők hogyan szeretnek vissza. NEm úgy működik, hogy ugat és akkor kihajítjuk őket valahol... Nem szeretem a kutyákat a gyerekekkel összehasonlítani, de gondolj bele, ha a te gyereked ordítana 0-24-ben és valamelyik szomszéd megkérne, hogy inkább vidd már el máshova, te hogy reagálnál??
Másik szitu idegen, de még ismerős kutyát sem simogatunk kerítésen keresztül!! Pláne nem etetünk!!
Az én németjuhászomnak is van egy kis stiklije, ugyanis az utca végében lakó rézbőrüek tettek róla, hogy megutálja a gyerekeket... Szerinted, ha egy kutya nem szereti a gyerekeket, akkor az már maga a sátán kutyájá? Igaz én dolgozok az ügyön, mert nem szeretném, ha így maradna... De a akkor is.
"De ezek álatok, nem lehet bennük megbízni és mi van ha mégis kijön és megtámadja a gyerekeket? Vagy átjön mihozzánk?"
Hidd el sokszor a kutyák megbízhatóbbak mint az emberek/gyerekek...
A kölyökkutyát se simogassa MÁS gyereke! Nem, nem mindegy.
Te mit szólnál, ha a szomszéd jönne, és szó nélkül simogatná a gyerekeidet? Vagy nekik nem való kajával tömné?
Gyanítom, te őrző-védő képzést láttál (népiesen: csibészelést). Az nem "vadítás". A harci kutya kifejezés alatt pedig az olyan kutyákat értik, akiket egymás ellen, azaz kutyát kutya ellen harcoltatnak (amúgy tilos).
Na mindegy, mivel szemmel láthatóan nem érted, vagy nem akarod érteni, miről beszélünk, a jegyzőnél tehetsz bejelentést a szomszédod ellen, ha véleményed szerint nem megfelelően tartja a kutyáit. (Csak halkan megjegyzem: ki fognak röhögni).
Na jó, csak mert nem tudod, de a dobermann füle nem áll magától fel! Logófülű fajta, csak kölyökkorban felkötik vagy mágják hogy álljon. Németjuhász meg sokféle színben létezik. A dobermann eleve karcsú fajta, a másik meg úgy értem a szavaidból hogy növendék, így valóben lehet épp vékony korszaka.
Kiképezni nem csak rendörők képeznek, hanem a legtöbb normális gazda.
Egyszerűen csak egy olyan kerítés kell amin nem látnak át a kutyák és az ugatás is mérséklődne. Láncon kutyát tartani pedig TILOS, más törvény is bünteti!
Eleve nem értem miért baj, ha nem barátságosak egyből idegenekkel, hisz házőrzők.... Ráadásul ha nekitámadsz a gazdájuknak, attól nem fognak jobban kedvelni, csak úgy érzik hogy tőled igenis védeniük kell.
A kutyatartáshoz meg nem értem miköze van az ember külsejének. Csakmert szőke a szomszéd és fiatal, nem való neki kutya?
És hogyan marcangolnának szét bárkit is, ha a saját területükön belül vannak. Amit meg te vadításnak láttál, annak épp az a lényege, hogyha valaki bemászik a lehető legkevesebb sérülés nélkül fogja meg a kutya (karra menjen)
És én is ráordítanék a gyerekedre ha megpróbálna valamit adni a kutyámnak csak hogy tisztázzuk.
Eleve kenyér,f elvágott nem nekik való! Arról nem is bezélve hogy honnan tudod hogy nem allergiás valamire? Nekem volt csirkeallergiás állatom már...
Én a heLYedben vennék nádkerítést, és nem nézegetnék át a szomszéd portájára. Azonkívül megtanítanám a gyerekeimnek, hogy más kutyáját nem szabad sem etetni, sem fogdosni, ameddig a gazdája nem ad engedélyt rá.
És azt sem tudom, miért tetted fel a kérdést, ha ennyire nem érdekelnek a válaszok. Nem tűnt fel, hogy senki sem ad neked igazat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!