A szomszédom harci kutyái ellen mit lehet csinálni?
Dolgok amiket tehettek /tennetek kell:
*Nem engedi a gyereknek simogatni a kutyát
*Ha ennyire zavarnak húzz fel jobb kerítést
*Nem fognak kijönni a kutyák, ugyanis a jelek szerint kapuszabályra vannak tanítva
*Nem szabad más kertjében lévő kutyát simogatni
A kutyák jól vannak tartva, így nem hiszzetek !
"próbáltuk etetni, de nem lett jobb, ráadásul a szomszéd is uggyan ojan bunkó, mint a kutyája, még neki állt fejjebb."
Más kutyáját nem etetjük. Ő sem ad a gyerekednek cukorkát a tudtod nélkül. Nekem mérgezték már meg kutyámat és bár tudom ki volt, de akárki más is megpróbálna enni adni a mostani kutyáimnak a tudtom nélkül, akár a gyereked elött küldenélek el a francba és még fel is jelentenélek.
"mert a kerítés ami elválaszt minket csak ijen drótháló és ha a gyerekek kint jáccanak, a kutyák meg vannak őrülve."
Akkor itt az ideje kerítést cserélni és a gyerekeidnek megtanítani, hogy az ilyen az ly-os.
"Ráadásul mikor ki-be áll a kocsival, nyitva hagyja a kapuját és szerencsére még nem lett baj, de ott ugatnak a kutyák, félek hogy egyszer kijönnek és megharapják a gyerekeket."
Kiszoktak menni a kapun? A gyerekeid ha olyan tehetetlenek miért vannak kapun kívül felügyelet nélkül? Vagy talán attól félsz, hogy majd kintről átmásznak a kaputokon és úgy bemennek megharapni a gyereket?
Különben a kutya a saját területén kívül gyakran másképp viselkedik, főleg azok amelyikek vadul ugatnak mindent.
"Többen panaszkodtak már rá az utcában, hogy nem lehet megsimogatni a kutyáit meg félnek tőlük, elvileg egyszer bement hozzájuk a nyitott kapun eggy kiskutya és az övéi megharapták és nem akarta az állatorvost se kifizetni."
Miért kéne bárki megsimogassa a kutyáit? Ennek semmi értelme. Ne simogassa egy vadidegen kutyáját, vagy talán ha elmegy állatkerbe akkor a tigrisekhez is benyúlna ha tudna?
Az pedig, hogy hozzá ment be egy másik kutya és úgy harapták meg az ő kutyái ahoz neki semmi köze és nem az ő hibája. Jogilag kinnt sem lehetne a kutya póráz nélkül. Akkor hogy ment be a szomszédodhoz? A másik pedig, hogy a kutyák védik a területüket és gondolom ezért haraptak, amiből szintén következik, hogy mit keresett ott egy idegen kutya felügyelet nélkül?
"Szóltam már a szomszédnak hogy az lenne a legjobb ha elvinné a kutyákat valahova, vagy legalább megkötné, de nem akarja eggyiket se."
Ezt mégis hogy gondoltad? Most költöztél oda és 'utasítod' a szomszédot, hogy vigye el a kutyáit vagy kösse meg (ami mellesleg törvénybe ütközik, tehát bűncselekményre, állatkínzásra kéred)?
Az egyetlen dolog ami miatt panaszkodhatsz az a folytonos ugatás. Ezügyben a jegyzőnek teszel írásban bejelentést aki majd kimegy és megvizsgálja. Bár ebben is elággé kételkedek a leírtak után.
Ha félted a gyerekeid akkor csináld meg a kerítést.
A fennt leírtak alapján akivel több gond van az nem a szomszéd hanem te.
Köze nincs a harci kutyához se a dobermannak se a németjuhásznak.
Csinálj kerítést.
Ne etesd más kutyáját, egyáltalán honnan vetted az ötletet?
Miért kellene elvinni a kutyákat??? Mert ugatnak az idegenekre? Ettől ezek nem "harci kutyák". Őrzik a területüket. Ez teljesen normális. Megkötni pedig nem szabad, és nem is kell.
A szomszédnak az a dolga, hogy a saját udvarán belül tartsa a kutyáit, és leírásod alapján ez így is van. A megharapott kiskutya miatt sem a szomszéd a hibás, és nem is neki kell az állatorvost fizetni, hiszen a kiskutyára nem vigyázott a saját gazdája, ő ment be más területére!
Nos, a gyerekeknek nem is kell és nem is szabad más kutyáját simogatni. Ha kutyát szeretnétek, akivel a gyerekek barátkozhatnak, tartsatok saját kutyát.
Etetni végképp tilos más kutyáját. A gazda helyében én is fel lennék háborodva.
Azért, mert te félsz tőlük, nem fogja senki elvinni a kutyákat, nagyon helyesen. Tegyél a kerítésre nádat, vagy építs tömör deszkakerítést, ha zavarnak a kutyák.
5-ös vagyok, folytatnám, mert véletlenül idő előtt elküldtem.
A kutyának van egy olyan érdekes tulajdonsága, hogy ugat. lehet, hogy nem tudtál róla.
"Többen panaszkodtak már rá az utcában, hogy nem lehet megsimogatni a kutyáit"
Még jó, hogy nem, normális házőrző nem hagyja, hogy idegenek simogassák főleg, ha nincs ott a gazdája.
"elvileg egyszer bement hozzájuk a nyitott kapun eggy kiskutya és az övéi megharapták"
A telkén belül volt, annak a felelőssége ez az egész, aki hagyta a kiskutyát bekeveregni a nagyokhoz, nem a szomszédodé. Nekem kaukázusim van, ha az ő területére bejön egy másik kutya lehet, hogy ő sem úszná meg.
Erre senki nem fog neked kimenni, még a sintér se, max kiröhögnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!