Illetlenség lenne? 20/L
Nem szeretném,hogy rosszul vegye ki magát a dolog. Eddig a -mostmár- volt párom lakásában tengettem a mindennapjaimat,most viszont kénytelen lennék visszamenni a szülői házba. Tudniillik együttélés szintjén a két szülő sajnos elviselhetetlen, örökös balhék, verekedés, veszekedés, ordibálás stb. Keresek pénzt,de nem annyit,hogy teljesen egyedül fent tudjak tartani egy albérletet és még magamat is. Főleg, mivel szeptembertől főiskolára is járok majd.
Van egy jó barátnőm, van egy kis családi házuk. Az anyukája németben dolgozik,nagyon ritkán jár ,,haza" ,főleg mivel ha teheti rögtön inkább a szülőhazájába megy. A nővére egyetemista, szintén nagyon ritkán tölt időt a házban. Az apához nem sok közük van,külön utakon jár. A harmadik testvér olyannyira külön utakon jár már,hogy még soha nem is találkoztam vele.
A barátnőmnek már említettem,hogy mik a terveim,de nyilván az édesanyát kell megkérdeznem róla, ő a ,,góré". :D
Amíg nem keresek eleget egy albérlethez,addig szeretnék odamenni, szükségem van az egyedüllétre,az önállóságra. Megegyeznék az édesanyával egy X összegben,amivel törleszteném a hatalmas szívességet. Fúrt kút van szerencsére, fatüzelés, rezsit nem sokat tudnék csinálni de ha csinálnék is,nyilván én állnám. Az állataikról (kutya,két macska) nagy örömmel gondoskodnék, a hatalmas udvart igyekeznék rendben tartani ( nem vagyok egy kertész zsonglőr, füvet sem sokat nyírtam életemben) meg persze a házat is.
Szerintetek? Kicsit félek ekkora szívességet kérni...
Az anyukától függ.
De mondok valamit. Szerintem az anyukával lehetek egyidős(45) Én Angliában élek, és évente egyszer hazamegyek, de a budapesti 2 szobás lakásomban jó ha 1-2 napot töltök. Én is megyek mindenfelé. Mégis a lakásom üresen áll. Voltaképpen csak azért megyek oda, hogy takarítsak. (bár néha a testvéreim is elmennek szellőztetni, alaptakarítást végezni) de mégsem adom ki senkinek. Nem önzőség, csak egyszerűen nem akarom, hogy idegenek lakjanak benne.
Szóval ha az anyuka eddig nem adta ki, akkor nagyon hálásnak kell lenned ha beleegyezik, hogy ott lakj. Mivel a pénz nem számít (ha számítana már kiadta volna) nagy szerencse kell neked. Nem árt egy B terv is,
Én nem rossz indulatból mondom, de azért nem jó ilyen fiatalon össze költözni valakivel, mert ez lesz belőle. Általában. Szakítás. Összeköltözősdit majd játszanak a felnőttek, akik el is tudják magukat tartani.
Semmiképp nem lenne illetlenség, max. azt mondja,hogy nem.
Teljesen jogos amit mondasz!
Jó a viszonyunk, már viccelődött azzal,mintha én is a lánya volnék... Így talán kicsit más a helyzet,nem vagyok annyira idegen. Sokat nyom a latban,azért sem adta ki eddig a házat,mivel a barátnőm egészen idáig ott élt egyedül az iskola miatt (nagyon sokszor aludtam ott,töltöttem ott időt,azért is ilyen a viszony),de most,hogy leérettségiztünk elment,így mondhatni üresen maradt. Nagyon önzetlen,kedves emberek,de azért gondoltam nem ártana más véleményét is kikérnem,mielőtt ilyesmire szánnám magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!