Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti szeretitek a panelt, a...

Ti szeretitek a panelt, a tarsashazat? Mit szerettek benne? Es mit nem?

Figyelt kérdés
2017. júl. 16. 09:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%
Még eszembe jutott egy dolog, ami egyszerre volt előny és hátrány is. A társasházat nem kellett agyonfűteni szezonban. Viszont cserébe nyáron szétfolytunk, olyan meleg volt.
2017. júl. 16. 10:01
 12/24 anonim ***** válasza:
53%
A társasházi élettel nekem alapvetően nincsen bajom, de a panelt rettentően utálom. Pici, zsúfolt, rossz az elosztása, rettentő ocsmány, lehangoló, és a legtöbben nagyon sok a lakás. A panelok alacsony árából következően jellemzően alsó kategóriás emberek lakják, akik között nagyon sok az ostoba, lecsúszott ember. Ezeket is gyűlölöm nagyon. Sajnos a gyerekkoromat panelban volt szerencsém letölteni, egy életre elment tőle a kedvem. Most egy régi tégla építésű társasházban van lakásom. Itt szerencsére nincsenek olyan panaszaim, mint a panellal kapcsolatban. Itt szeretem, hogy nagy a lakás, tágasak a terek, kevés lakás van az épületben, egyáltalán nincs az a panel-hangulat. Ugyan ez se olyan szép mint egy új építésű épület, de teljesen kulturáltan néz ki, nem úgy mint a panel. Ez egy drágább lakás egy jobb környéken, ami a szomszédokon is meglátszik. Nagyon normálisak, kulturáltak. Illetve azt is szeretem, amit az első is írt, hogy valamennyi biztonságot jelent az, hogy közel vannak egymáshoz a szomszédok. Persze a felsorolt jó tulajdonságok ellenére szívesebben laknék kertes családi házban, de jelenleg még nem tartok olyan szinten a karrieremben, hogy ezt megengedhessem.
2017. júl. 16. 10:03
 13/24 anonim ***** válasza:
90%

Igazából nekem az volt a fontos, hogy minden legyen a közelben, hogy tulajdonképpen ne nagyon kelljen még járműre se szállni. Szerencsére itt szinte minden van a közelben, boltok, bankok, piac, sőt 2 pláza is. Amúgy Kispest ez a hely, szeretek itt lakni. Előtte 35 évig Csepelen, Királyerdőben laktam, na ott szinte semmi nincs, szinte mindenért be kell buszozni Csepel központjába.

A szomszédokkal én sem igen beszélek, max. köszönünk egymásnak. Vannak ugyan, akik kíváncsiskodnak, de igyekszem finoman leépíteni őket mindig. :)

De egyébként ennek a társasháznak van egy kis kertrésze is, de nemigen szoktam sosem használni, még teregetésre sem.

A vénasszonyok persze előszeretettel babusgatják a kis növényeiket ott. :D

2017. júl. 16. 10:12
 14/24 anonim ***** válasza:
28%

Mindenki csak addig szeret ott-panelben élni, ameddig nem zavarják vagy jön rá arra, hogy úgy lehúzzák anyagilag, hogy ledöbben a valóságon:DDD

Mert a "kényelemnek" pokoli ára van pénzben és még tisztességben is.

A kertes kontra panel saját tapasztalat alapján minden szempontból, inkább kertes.

A fűtést magad szabályzod és látod fogyasztásod ( fa vagy gáz...)Panelnél fizeted az alapot meg a kitalált fogyasztást ( komolyan hiszed hitelességét a kütyüknek:DDD ), de megosztásnál jól pofára is eshetsz na, meg fagyoskodhatsz is:D

Karbantartások terén meg látod mi van és vagy megoldod vagy megoldatod kertesnél.A másiknál látod-szólsz, talán megoldják vagy nem, de fizetsz a sz@r munkáért is olyasmiért is, amiről nem tudtál csak mondták:DDD

Közös költség, díjbeszedő minden hónapban...ááá...kertesnél ezen összegek nálad maradnak.

Ha a panelben kitalálnak egy beruházást és nem akarod, a többség vagy nevezzük csókosoknak, akik részesednek a fejlesztésből a haver vállalkozóval együtt, azok megszavazzák és te fizetsz nekik vagy jelzálog lakásodra:DDD

Sokan nem fizetik a gázt, akkor nálad sem lesz idővel, de a víznél is ez a helyzet.Amennyiben a társasház lakói adósságban úsznak, úgy a te ingatlanod sem ér sokat a fenti veszélyek miatt.

A biztonság panelben...ugyanúgy felnyomják a panelt vagy a kocsikat a ház előtt pláne.

Kamerázott társasházaknak pincéit is fosztogatják...

Kertesnél benyom egy erős riasztót, kutyát, fegyvert...kocsi is bent áll....van szolgálat, mely riasztás esetén 5-10 percen belül jön...s még így is olcsóbb a kertes.A normális élettérről nem is beszélve, hiszen az ember nem gyufásdobozba teremtetett bár ezt csak sokan későn veszik észre, de akkor már bathatják:DD

Ha jó helyre költözik az ember, akkor még a szomszédok is figyelnek egymásra és az idegent szemrevételezik.

2017. júl. 16. 10:42
 15/24 anonim ***** válasza:
36%

Még egy apróság, hogy kertes drága, mint ingatlan...marhaság.

Egy aránylag normális panelt-aránylag normális környéken el lehet adni 15-20m közt valamelyest, abból simán kijön egy családi házikó 500-1000m2-es kerttel...persze nem büdöspesten, de minek is ott;)

2017. júl. 16. 10:47
 16/24 anonim ***** válasza:
89%

A belvárosban lakom egy társasházban, alapvetően szerintem ez közelebb áll a habitusomhoz, mint a kertes külvárosi, nem szeretek kertészkedni, sokat utazni, nem érzem itt szükségét a kocsinak a belvárosban, stb. Szeretem, hogy minden közel van, nekem is biztonságérzetet ad, hogy mások is vannak itt, őgyhogy alapvetően szeretem.

Hátránynak tényleg a szomszédokat lehet kiemelni, ami mindenhol van, és kertes ismerősöktől is hallottam horror sztorikat, de ugye statisztikailag nagy a valószínűsége, hogy lesz hülye szomszédod. Én a pletykás vén öregasszonyokat nem bírom nagyon, abból is lehetnek súrlódások, hogy sokan nem fogják fel, hogy alkalmazkodni kell másokhoz, a társasház nem kertes, és mondjuk a közös udvaron, mások ablaka alatt nekiállnak grillezni, stb.

2017. júl. 16. 12:23
 17/24 anonim ***** válasza:
Régen sokáig éltem ilyen környezetben. Előnye: kis terület egy kertes házhoz viszonyítva; picit biztonságosabb. Hátránya: a szomszédok közvetlen zaja.
2017. júl. 16. 14:36
 18/24 anonim válasza:
3 éve vagyunk panellakásban. Azelőtt mindig is családi házban laktunk. Őszintén szólva muszájból vagyunk panelban. Még egy év és megyünk haza Magyarországra. Jelenleg Németországban lakunk és hiába keresünk jobban, mint otthon a panel okozta kellemetlenségek nem győztek meg minket abban, hogy kint maradjunk. Hiányzik az udvar, kert, háziállatok... Tér!! Ezért mondjuk azt, hogy nem minden a pénz!
2017. júl. 16. 19:04
 19/24 anonim válasza:

11 éves koromig kertes házba laktam, válás után panelbe költöztünk. De nyaranta mentünk a vidéki kis nyaralónkba, ami tényleg nem nagy szám.

Panel mellett csak az ára szól, ha pesten akarsz venni, ez az egyetlen megfizethető. Itt csepelen ahol lakok, egész jó áron vannak, a belváros pedig 10 percnyire hévvel. Szerencsére a szomszédok nem hangosak, ilyen probléma nincsen. 4 emeletes tégla építésű kifejezetten jó szigetel, tényleg alig hallom a szomszédaimat, maximum nyáron a nyitott ablaknál hallatszik ha lent beszélgetnek az utcán, de az ugye hol nem...

Kertes házba egyébként nem csak azokat kell elképzelni, ami baszott nagy, és baromfit tartasz kutyával, meg egész nap kapálsz. Igen van ilyen is leginkább vidéken. Pest közelébe maximum akkora udvart kapsz megfizethető áron, amit egyáltalán nem okoz gondot. Kiraksz egy hintaágyat befüvesíted, ültetsz 1-2 fát kerítés mellé ízlés szerint 1-2 tuja és kész az udvar. Szóval amit egyesek írtak azzal nem értek egyet.

Nekem kifejezetten hiányzik egy kis udvar ahova kilehet ülni egy hintaágyba, de én se vagyok azaz ember mint barátnőm édesanyja, falun, hogy várja az este 7-t akkor megy locsolni, meg mindig csinál valamit munka is után ha még bírja.

Szóval ez teljesen udvarmérettől függ, pest közelébe egy átlagember amúgy se tudna megfizetni egy 500-600nm telket. Meg ne is vegyen ha nem tud mit kezdeni vele és csak zavarná.

Ez egy vélemény a panel kontra kertesház esetén.

Tényleg ami mellette szól, hogy nem kell havat lapátolni, nulla házi munka, ami udvari részt illeti, és innentől számomra minden ellene.

Itt az elsőn nagyon meleg tud lenni ahol én lakom. Barátnőméknél sokkal hidegebb van, igaz az vályogház, így ez nyilvánvaló is. Meg ahogy fentebb írtam, nagyon hiányzik, hogy kiülhessek, meg egy fürdőmedence se lenne rossz, ami nem egy olyan nagyon nagy költségvetés.

2017. júl. 17. 11:07
 20/24 anonim válasza:

Van egy ismerősöm aki 10 emeletes panelbe lakik, ahol ugye vékonyabbak a falak, és szomszédban 5 gyerek és 2 kutya van. Reggel 6-kor már zsivaj indul az élet és ez egészen estig tart.

Kertes háznál se lenne egyszerű történet, de panel esetén még nehezebben bírható.

2017. júl. 17. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!