Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Melyik az élhetőbb város:...

Melyik az élhetőbb város: Debrecen vagy Kecskemét?

Figyelt kérdés

Oktatás gyerekeknek,munkalehetőség (programozóként),kisebbség jelenléte,emberek természete (hol közvetlenebbek, befogadóbbak).

Nem is igazán Debrecenre, hanem a környező településekre gondoltam

2017. jún. 3. 10:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Debrecent már ellepte az erdélyből jött megélhetési migráns népség, meg sok a román is, én el is költöztem onnan. Nem ajánlom.
2017. jún. 3. 10:10
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Kecskemét. Hiába nagyobb Debrecen, de tényleg sok ott a cigány, ahogy az első írta.
2017. jún. 3. 10:12
 3/10 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem Sopron.
2017. jún. 3. 10:20
 4/10 anonim ***** válasza:
55%
Debrecen már élhetetlen a sok Romániából szalajtottól, Kecskemét nyugisabb is és van minden ami kell.
2017. jún. 3. 10:27
 5/10 anonim ***** válasza:
24%
Szeged. ;)
2017. jún. 3. 10:35
 6/10 A kérdező kommentje:

Ok, akkor bővítsük a listát a fenti szempontok alapján:

- programozói, jól fizető munkák (Ezek tudtommal csak Pesten vannak)

- nincs kisebbség, biztonságos környék

- sok fiatal, kisgyerekes család

- jó oktatás, változatos programok, uszoda termálvízzel

Városok:

Debrecen, Kecskemét, Szeged, Győr

De Kecskeméten pl. nincs programozói munka..., szóval ez ki is esik.

2017. jún. 3. 10:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha Kecskemét kiesik, akkor a felsoroltak közül Szeged.
2017. jún. 3. 12:21
 8/10 tatagami válasza:
79%

Élhetőség szempontjából én Debrecent mondanám. Programozóként sok helyen el lehet helyezkedni, ha az NI vagy IT Service-nél kapsz munkát az még jobb, IT-nál ha csak németül beszélsz már kapnak utánad és küldenek továbbképzésre csak menjél, mert kevés olyan embert tudnak felvenni aki beszél németül. Pesten kívül itt a legkönnyebb elhelyezkedni az országban, amennyiben célirányosan megvan egy cég ahova felvesznek akkor meg mindegy melyik város itt csak a lehetőségekre értettem. A bővített lista szempontjából egyedül a kisebbség ami van, de így is tudsz olyan környékre költözni ami biztonságos, ez bármely általad felsorolt városra igaz. Amikor a városban a járkálok sok fiatalt, kisgyerekest látok, tehát ezzel nincs baj. Az általános és középiskolai oktatás jó Debrecenben, az egyetemen viszont meg kell nézni milyen szakra megy majd a gyerek, ez az egész országra igaz, van ahol jobb egy képzés mert jók a tanárok, van jobb/több gyakorlati lehetőség, megvan az intézménynek a tapasztalata az adott képzés oktatásában stb.

Te voltál már valamelyik városban? Van valami tapasztalatod, benyomásod róluk? Szerintem a munkát és az oktatást vedd figyelembe először, a többit csak azután ha ez a kettő megfelel neked.

2017. jún. 4. 17:04
 9/10 anonim ***** válasza:
87%
Kecskemét nyugis hely. Általános és középiskolából van választék, egyetemből már nem igazán. Biztonságosnak mondanám. Általánosságban véve nincs sok "komoly" munka, programozói cég kb 3-4 van. Leginkább gyárak vannak ahova betanított munkás, gépkezelő, karbantartó, pár mérnök és fönökök kellenek( jó persze sok pozició van még de ez a nagyrésze). Van aki írta, hogy ami neki kell az van, hát mivel nekem nem teljesen szokványosak az igényeim én inkább azt mondom inkább, hogy semmi sincs:D Persze ha valakinek egy kis bolt, pékség, étterem és pár ruhabolt fedezi az igényét akkor neki elég. Programozói szempontból Pestet ajánlom de egyébként is, hátrányai vagyis szerintem, hogy koszos, zsúfolt.
2017. jún. 6. 18:35
 10/10 Bihar Valatonon ***** válasza:
39%
Kecskemét egy ótvar gettó aki mást mond hazudik....programok nincsenek szórakozási lehetőség nincs, de még átlagos hétvégi kikapcsolódás is max ha felmész pestre...
2017. júl. 6. 04:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!