Melyik az élhetőbb város: Debrecen vagy Kecskemét?
Oktatás gyerekeknek,munkalehetőség (programozóként),kisebbség jelenléte,emberek természete (hol közvetlenebbek, befogadóbbak).
Nem is igazán Debrecenre, hanem a környező településekre gondoltam
Ok, akkor bővítsük a listát a fenti szempontok alapján:
- programozói, jól fizető munkák (Ezek tudtommal csak Pesten vannak)
- nincs kisebbség, biztonságos környék
- sok fiatal, kisgyerekes család
- jó oktatás, változatos programok, uszoda termálvízzel
Városok:
Debrecen, Kecskemét, Szeged, Győr
De Kecskeméten pl. nincs programozói munka..., szóval ez ki is esik.
Élhetőség szempontjából én Debrecent mondanám. Programozóként sok helyen el lehet helyezkedni, ha az NI vagy IT Service-nél kapsz munkát az még jobb, IT-nál ha csak németül beszélsz már kapnak utánad és küldenek továbbképzésre csak menjél, mert kevés olyan embert tudnak felvenni aki beszél németül. Pesten kívül itt a legkönnyebb elhelyezkedni az országban, amennyiben célirányosan megvan egy cég ahova felvesznek akkor meg mindegy melyik város itt csak a lehetőségekre értettem. A bővített lista szempontjából egyedül a kisebbség ami van, de így is tudsz olyan környékre költözni ami biztonságos, ez bármely általad felsorolt városra igaz. Amikor a városban a járkálok sok fiatalt, kisgyerekest látok, tehát ezzel nincs baj. Az általános és középiskolai oktatás jó Debrecenben, az egyetemen viszont meg kell nézni milyen szakra megy majd a gyerek, ez az egész országra igaz, van ahol jobb egy képzés mert jók a tanárok, van jobb/több gyakorlati lehetőség, megvan az intézménynek a tapasztalata az adott képzés oktatásában stb.
Te voltál már valamelyik városban? Van valami tapasztalatod, benyomásod róluk? Szerintem a munkát és az oktatást vedd figyelembe először, a többit csak azután ha ez a kettő megfelel neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!