Hová lenne érdemesebb költözni? Kecskemét vagy Debrecen?
Egyik városban sem laktam, csak 2-3 napos látogatásaim voltak + ott lakó ismerősök beszámolói.
Kecskemét mellett azt az egyetlen érvet tudom felhozni, hogy könnyebben fel tudsz menni akár rendszeresen is Pestre, ha igényed van rá. (És Szeged is elég könnyen megközelíthető.)
Debrecenből is könnyű elérni Pestet, de azért időben persze jóval több. Nagyobb város, gondolom, jobb az intézményi ellátottsága. Személy szerint nekem jobban tetszik. Ha nem releváns Pest közelsége, én inkább Debrecent választanám.
Pestre nem igazán járok.
Leginkább munka szempontjából, de a későbbiekben lehet, hogy visszamegyek fősulira, még nem tudom.
Szerintem elmúltak azok az idők, amikor egy város esetében szempont volt Pest távolsága - köszönhetően a technikai és a társadalmi folyamatoknak.
Ami csak egy volt az országban, az a repülőtér - külföldre csak Pestről lehetett repülni.
Ez évben Debrecenből heti 10 járat megy Londonba, másfél óra alatt lehet Párizsban, Milanoban, Malmöben vagy Brüsszelben az ember, míg Pestre - jó esetben is, autópályán - min. 2 óra.
A charterek meg a tengerparti nyaralást is megoldják hajnali kelés és zötykölődés nélkül...
Szóval Debrecenben nincs az első 5 szempont között a Pesttől mért távolság mértéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!