Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek ezért már fel...

Szerintetek ezért már fel lehet jelenteni a szomszédot?

Figyelt kérdés

A szomszédomban egy énektanár lakik. Minden egyes délután furulyázik és zongorázik... időnként trombitál is.

Annyira nem hangos, mintha mondjuk fúrna-faragna, de annyira, hogy megőrüljek tőle már igen. Se pihenni, se tanulni nem tudok tőle. Harmadéves egyetemista vagyok, rengeteget kell tanulnom, és minden nap az ő zenéléséhez kell alkalmazkodnom.

Múltkor megkértem, hogy fejezze be, erre flegmán az arcomba tolta, hogy "hát bocs, de énektanár vagyok."

Szerintem egy olyan embernek akinek zajos a foglalkozása illene leszigeteltetnie a lakását, és nem másnak az életét megkeserítenie.

Szóval ezért már feljelenthetem csendháborításért? Vagy csak akkor bírságolják meg, ha kintről is hallják a rendőrök?

2017. márc. 29. 16:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%
Osztom #9 véleményét, vágj vissza neki te is valamivel. Pl. Hangos zene, "felújítás" stb..
2017. márc. 29. 23:12
 12/17 anonim ***** válasza:
15%
menj el könyvtárba tanulni
2017. márc. 30. 06:42
 13/17 anonim ***** válasza:
96%

Kommentek alapján elég érdekes hozzáállása van az embereknek a csendről, meg a rendeleteiről.

Ahogy valaki írta, ez birtokháborítás, jegyzőtől kérhető rá korlátozás, mivel zavar a mindennapos életvitelben.

Azért arra kíváncsi lennék, a hozzászólók mellett élne ilyen szomszéd, ugyanígy reagálnának-e?

2017. márc. 30. 09:00
 14/17 anonim ***** válasza:
8%

Utolsó: éltem olyan szomszéd mellett, aki nonstop zenehallgatott, volt még plusz egy kutyája is, amelyik 3/4-ed ötkor már vonyított. Én elköltöztem, mert senki, ismétlem senki nem tett semmit, a hivatalos szervektől.

Én annyit reagáltam, hogy a hangszeren játszó zenetanárnál van rosszabb is, és lehet hogy elméletben rengeteg megoldás van a csendre, de gyakorlatban az, hogy tűrsz, vagy költözöl. Én végigzongoráztam...

2017. márc. 30. 11:53
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Lol. Kérlek, költözz hozzánk. A szomszéd kutyája megállás nélkül ugat 12 éve, de senkinek nem jutott eszébe még feljelenteni. Ha nem akarsz hangokat magad körül, költözz tanyára. Komolyan. A mai civilizációban elképzelhetetlen, hogy teljes csendben éld az életed még egy kertes házas környezetben sem.
2017. márc. 31. 11:44
 16/17 anonim válasza:
100%
Ezért persze hogy fel lehet jelenteni nekem már volt ilyenel űgyem hivjad a zsarukat.
2017. márc. 31. 13:36
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem teljes csendben akarok élni. Ha valaki éli szimpláb az életét (mos, porszívózik, vagy szimplán nála vannak a barátai és átszűrődik ahogy normál hangerővel beszélgetnek) egy cseppet sem zavar. De ez sok.
2017. ápr. 4. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!