Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek ezért már fel...

Szerintetek ezért már fel lehet jelenteni a szomszédot?

Figyelt kérdés

A szomszédomban egy énektanár lakik. Minden egyes délután furulyázik és zongorázik... időnként trombitál is.

Annyira nem hangos, mintha mondjuk fúrna-faragna, de annyira, hogy megőrüljek tőle már igen. Se pihenni, se tanulni nem tudok tőle. Harmadéves egyetemista vagyok, rengeteget kell tanulnom, és minden nap az ő zenéléséhez kell alkalmazkodnom.

Múltkor megkértem, hogy fejezze be, erre flegmán az arcomba tolta, hogy "hát bocs, de énektanár vagyok."

Szerintem egy olyan embernek akinek zajos a foglalkozása illene leszigeteltetnie a lakását, és nem másnak az életét megkeserítenie.

Szóval ezért már feljelenthetem csendháborításért? Vagy csak akkor bírságolják meg, ha kintről is hallják a rendőrök?

2017. márc. 29. 16:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
43%

Ez nem csendháborítás, főleg, ha nem is hangos annyira. Mikor gyakoroljon, ha nem nappal?

Vegyél füldugót, és akkor nem hallod. A lakásszigetelés sokba kerül, és nem kötelezhető rá.

2017. márc. 29. 16:48
 2/17 anonim ***** válasza:
39%
Ha a hazirend szerint megengedett idoben csinalja, nem szeg szabalyt. Hiaba jelented fel. Tarsashaz ezzel jar, senki nincs hangszigetelesre kotelezve. Minden tarsashazban vannak egyetemistak, sajnos nem tud mindenki hozzajuk igazodni. Egyebkent vegyel fuldugot, az megoldja a gondodat.
2017. márc. 29. 16:49
 3/17 anonim ***** válasza:
38%
Döbbenj rá: nem körülötted forog a világ.
2017. márc. 29. 16:52
 4/17 anonim ***** válasza:
37%
Miért nem hangszigeteled le a lakásod?
2017. márc. 29. 17:33
 5/17 A kérdező kommentje:
Szóval körülötte forog?
2017. márc. 29. 17:53
 6/17 anonim ***** válasza:
25%

Örülj neki, hogy nem a basszustól már torzan dübörgő tuc-tuc megy, vagy hajnalban kutya visít.

A szépen játszik, arra az időre hagyd abba a tanulást és hallgasd, a komolyzene segít a tanulsban (nem vicc!)

Gondolom nem egész nap csinálja, és ha a a tsasház által.megszabott időintervallumon belül van, nem tudsz vele semmit sem kezdeni.

2017. márc. 29. 18:06
 7/17 anonim ***** válasza:
34%
Ezért nem jelentheted fel. Ajánlom a füldugót, nagyon sokfélét lehet kapni.
2017. márc. 29. 18:46
 8/17 A kérdező kommentje:
Sajnos nem játszik szépen :( És napi 5-6 órát zenél, annyi időre nem tudom szüneteltetni a tanulást. De akkor marad a füldugó.
2017. márc. 29. 19:57
 9/17 anonim ***** válasza:
75%
Bosszantsd fel hangos zenéléssel. Ha becsönget a köcsög, csak ennyit mondj: hát bocs, de szeretem a zenét.
2017. márc. 29. 22:01
 10/17 anonim ***** válasza:
69%

birtokvédelmi eljárást indíthatsz, és nagy eséllyel meg is bírságolják - a lakás normális zajaihoz nem tartozik hozzá a mindennapos hamis furulyázás és trombitálás, nem mellesleg a lakás az lakás, nem tanterem - ha üzleti céllal akarja használni, akkor ahhoz a társasház engedélye kellene

de szerintem hatásosabb, ha megkérdezed tőle, hogy ugye ad számlát, mert még véletlenül se szeretnél neki sok gondot okozni, amikor bejelented a navnak

2017. márc. 29. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!