Szerintetek ezért már fel lehet jelenteni a szomszédot?
A szomszédomban egy énektanár lakik. Minden egyes délután furulyázik és zongorázik... időnként trombitál is.
Annyira nem hangos, mintha mondjuk fúrna-faragna, de annyira, hogy megőrüljek tőle már igen. Se pihenni, se tanulni nem tudok tőle. Harmadéves egyetemista vagyok, rengeteget kell tanulnom, és minden nap az ő zenéléséhez kell alkalmazkodnom.
Múltkor megkértem, hogy fejezze be, erre flegmán az arcomba tolta, hogy "hát bocs, de énektanár vagyok."
Szerintem egy olyan embernek akinek zajos a foglalkozása illene leszigeteltetnie a lakását, és nem másnak az életét megkeserítenie.
Szóval ezért már feljelenthetem csendháborításért? Vagy csak akkor bírságolják meg, ha kintről is hallják a rendőrök?
Ez nem csendháborítás, főleg, ha nem is hangos annyira. Mikor gyakoroljon, ha nem nappal?
Vegyél füldugót, és akkor nem hallod. A lakásszigetelés sokba kerül, és nem kötelezhető rá.
Örülj neki, hogy nem a basszustól már torzan dübörgő tuc-tuc megy, vagy hajnalban kutya visít.
A szépen játszik, arra az időre hagyd abba a tanulást és hallgasd, a komolyzene segít a tanulsban (nem vicc!)
Gondolom nem egész nap csinálja, és ha a a tsasház által.megszabott időintervallumon belül van, nem tudsz vele semmit sem kezdeni.
birtokvédelmi eljárást indíthatsz, és nagy eséllyel meg is bírságolják - a lakás normális zajaihoz nem tartozik hozzá a mindennapos hamis furulyázás és trombitálás, nem mellesleg a lakás az lakás, nem tanterem - ha üzleti céllal akarja használni, akkor ahhoz a társasház engedélye kellene
de szerintem hatásosabb, ha megkérdezed tőle, hogy ugye ad számlát, mert még véletlenül se szeretnél neki sok gondot okozni, amikor bejelented a navnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!