Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti vennétek olyan házat amibe...

Ti vennétek olyan házat amibe meghalt valaki?

Figyelt kérdés

2017. márc. 15. 20:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem, hogy te tartasz ettől, ugyanis egy csomó sorozat, dokumentumfilm (mint a Szellemjárás, rengetegen néztem anno kiskoromban, amikor ment az Investigation Discovery-n) azt kondicionálja az emberekbe, hogy az ilyen helyek természetellenesek, veszélyesek vagy problémásak valamilyen szempontból. Pedig csak gondold végig. Nálunk a lépcsőházban tudok egy szomszédról, aki öngyilkos lett, egy másikról is tudok, aki csak simán meghalt végelgyengülésben, de ez nem annyira közvetlen, így senki sem foglalkozik vele. Pedig valójában ugyanaz az épület.

Ugyanígy, a legtöbb lakáson vagy teleken valószínűleg az elmúlt X ezer év alatt legalább több száz ember meghalt már, a háborúk alatt, a középkorban vagy bármikor a múltban. Ha ennek bármi alapja lenne, már nem lenne hely, ahova építkezhetnénk. És mivel sehol nem tudsz erről, nem tudatosul benne, így nem is okoz problémákat. Ha viszont úgy fogadnak, hogy a házban meghalt valaki, akkor a saját elméd fog megviccelni téged és te generálod a félelmet.

2017. márc. 17. 21:18
 22/29 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2017. márc. 18. 06:33
 23/29 anonim válasza:
40%

Otthon halt meg párom papája,én nem ismertem, nem tudom de ahányx abba szobába voltam féltem , ha meg egyedül a lakásba pláne.

Mamám is otthon halt meg otthon nem , talán azért mert őt ismertem.

2017. márc. 18. 10:31
 24/29 anonim válasza:
100%
Én olyan lakást vettem nemrég, hogy a néni fél éve halt meg a szobában, a tűzoltók törtek be stb..., utólag tudtam meg, de semmi gond nem volt vele, se szellemjárás szag semmi. Persze a páromnak nem mondtam meg, Ő szerintem parázna rajta :)
2017. márc. 18. 14:00
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Válaszom a kérdésre: igen, én simán. (sőt, olyat is vettem 21 éve; konkrétan egy halálesetről tudok, de mivel a ház 100+ éves körül van, a régi paraszti "otthonmeghalós" időkben többen is távozhattak innen a falak közül) A szomszéd házat meg, ahol konkrétan mi találtuk holtan a tulajt, azt is simán megvette olyan falubeli, aki pontosan tudta, hogy 2 éve ez volt ott az egyik szobában. Normális esetben nem jár ezen az ember agya... nekem se, amikor a szomszédnál vagyok, ahol pontosan tudom, hol találtuk meg az elődjét, eszembe se jut már, abban a szobában sem. Minden más lett, új élet van a falak között; és talán ez a lényeg!
2017. márc. 18. 20:58
 26/29 anonim válasza:
100%
Mi vettünk egy házat és a régi tulaj utánna mondta el nekem mikor a számlákat irtuk át a nevemre hogy itt fel akasztotta magát az ő elötte itt lakó jah és a lánya esküvője előtti napon :) ha barátnőm meg tudná el kéne adnunk a házat az tuti..
2017. márc. 19. 10:28
 27/29 anonim válasza:
100%

Attól függ hogy hogyan halt meg az előző tulaj.

Azért nem szívesen laknék szellem járta házban.

2017. márc. 21. 15:11
 28/29 mobidick ***** válasza:
100%

Uram-Atyám!

Ha az árból ezért tudsz alkudni, TEDD MEG! Amennyiben nem levegő (vagy vér-nyál, stb.) útján terjedő betegsége volt, mindent el lehet takarítani.

Ha hozzájutnék ilyenhez, megvenném a gyerekeknek, csak költözzenek el. Harminc évesek elmúltak és már, a ténylegesen kísértő szellemek kevésbé zavarnának, mint Ők, velünk együtt élve a kisméretű lakásunkban. SŐT! Mi költöznénk oda.

2017. márc. 22. 12:13
 29/29 Csatári-Nagy Gyula válasza:
Van egy ősi magyar szokás, miszerint ilyen esetben a falat le kell meszelni egyszer vízszintes, másodszor függőleges irányban. Ezzel mintegy letörlőd a negatív esemény szellemét.
2017. márc. 23. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!