Vennétek olyan házat, amiben meghalt valaki?
Pesten egy régi lakásba se lehetne beköltözni, mert az elműlt 150 év alatt tuti, hogy meghalt a házban valaki. :)
Attól, hogy ott meghaltak nem változik semmi, ha tetszik vedd meg, de ez ne befolyásoljon.
:) Szerintem nyugodtan vágj bele, csak alakítsd át a szobát úgy, hogy ne is emlékeztessen még nyomokban sem az eredeti kinézetére. Esetleg ne hálószobafunkciót kapjon, hanem valami olyat, ahol kevés időt töltötök.
Egyébként én sem szerettem nagyanyámhoz járni, mert ott halt meg a nagyapám, de ez még gyerekkoromban történt.
Ha meg belegondolsz, a halál a legtermészetesebb emberi állapot, ugyanúgy az életünk része, mint a születés, az alvás, betegség stb. A keleti kultúrák egy része, no meg az indiánok sem tartanak a haláltól.
Attól függ, milyen ember volt, aki meghalt. Én költöztem már ilyen lakásba, de - bár előre tudtam hogy meghalt az előző tulaj, egy öreg néni - a lakás szinte kedvesen betessékelt, szinte érezni lehetett a néni kedvességét, mintha még ott lett volna.
Rákérdeztem az eladónál, aki örökölte a lakást, hogy a néni egy jólelkű, aranyos ember volt, aki szívesen látta a vendégeket, nem? Ledöbbent, hogy honnan tudom.
Mondom "sugározzák a falak!" :D
Szerintem a falak, a tárgyak valahogy képesek visszasugározni az érzelmeket, indulatokat, amelyek a közelükben történtek. Talán a kvantumfizikusok választ találnak majd erre, de volt olyan is pl. hogy egy új ismerősünkhöz mentünk páran a 8. kerületben, és annyira éreztem valami szomorúságot, hogy benyögtem: "Srácok basszus, komolyan mondom itt egy temető volt." Mikor megérkeztünk, szóba került, és tényleg, a tulaj tudta, hogy az a környék egy szanált temetőre épült még anno. Pedig halványlila dunsztom sem volt arról, hogy hol mi volt régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!